Klimarådet

Klimarådet udvider formandskabet

Del

På et møde i Klimarådet fredag d. 14. august udpegede Klimarådet to nye næstformænd, som skal assistere Klimarådets formand i det daglige virke.

I medfør af den nye klimalov, som blev vedtaget den 18. juni 2020, har Klimarådet skullet udpege to næstformænd, der kan assistere formanden. På Klimarådets møde fredag den 14. august 2020 var der bred opbakning til at udpege Jette Bredahl Jacobsen og Jørgen Elmeskov som Klimarådets næstformænd.

Jeg glæder mig over at kunne byde Jette Bredahl Jacobsen og Jørgen Elmeskov velkomne i formandskabet. Klimarådet har fået en række vigtige opgaver i forbindelse med den nye klimalov, så der er masser at tage fat på for de nye næstformænd,” siger Peter Møllgaard, formand for Klimarådet.

Næstformænd med erfaring

De to næstformænd har begge været medlemmer af Klimarådet siden oprettelsen i 2015 og har derfor grundig erfaring med Klimarådets arbejde. I tillæg til dette har de erfaring fra en række andre sammenhænge. De vil ligesom formanden repræsentere Klimarådet i hele dets bredde.

Jørgen Elmeskov har stor erfaring med samfundsøkonomiske analyser og rådgivning om økonomisk politik og har bl.a. tidligere været medlem af Klimakommissionen. Han har varslet sin afgang fra posten som Rigsstatistiker, som han har beklædt siden 2013, og var tidligere ledende medarbejder ved OECD.

Jette Bredahl Jørgensen er professor i miljø- og ressourceøkonomi og viceinstitutleder for forskning ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi ved Københavns Universitet. Hun arbejder bredt inden for miljø- og ressourceøkonomien med bl.a. værdisætning, arealforvaltning og regulering.

Udvidet Klimaråd

Ud over udpegelsen af to nye næstformænd er Klimarådet med vedtagelsen af den nye klimalov også blevet udvidet med to nye rådsmedlemmer. Klimarådet udpegede Bente Halkier, som er Klimarådets ekspert inden for adfærdsforskning, og Per Heiselberg, som er Klimarådets ekspert på bygningsområdet.

De to ny rådsmedlemmer blev udpeget den 6. juli 2020, og mødet den 14. august var de to nye medlemmers første møde i Klimarådet.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Klimarådet

Klimarådet
Klimarådet
Nybrogade 2
1203 København K

https://klimaraadet.dk/

Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver om, hvordan omstillingen til et klimaneutralt samfund kan ske på en omkostningseffektiv måde, så vi i fremtiden kan leve i et Danmark med meget lave udledninger af drivhusgasser og samtidig fastholde velfærd og udvikling.

Følg pressemeddelelser fra Klimarådet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimarådet

Klimarådet udvides med to nye rådsmedlemmer6.7.2020 17:34:32 CESTNyhed

Den nye klimalov udvider Klimarådets mandat og giver plads til yderligere to rådsmedlemmer, som har hver deres ekspertise inden for henholdsvis adfærdsforskning og byggeri. Professor i sociologi ved Københavns Universitet Bente Halkier og professor og viceinstitutleder ved Institut for Byggeri, By og Miljø på Aalborg Universitet Per Heiselberg er blevet indstillet som nye medlemmer af Klimarådet og herefter udpeget af klima-, energi- og forsyningsministeren.

Dansk olie og gas i lyset af en global grøn omstilling4.6.2020 05:45:00 CESTPressemeddelelse

Klimarådet er af klima-, energi og forsyningsministeren blevet bedt om at give en vurdering af klimaeffekterne ved at gennemføre 8. udbudsrunde. Selv om klimagevinsten ved mindre produktion af dansk olie og gas delvist udvandes af øget produktion i andre lande, vurderer rådet, at der er klare klimamæssige argumenter for at anbefale en aflysning af 8. og efterfølgende udbudsrunder, herunder for at styrke troværdigheden om en ambitiøs dansk klimapolitik og Danmark som foregangsland.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum