Klimarådet

Klimarådet udgiver ny analyse om dansk olie- og gasindvinding på torsdag

Del

Torsdag d. 4. juni udgiver Klimarådet en ny analyse, der forholder sig til, hvorvidt Danmark bør gennemføre 8. udbudsrunde og evt. senere efterforskning af olie og gas i Nordsøen.

Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen har bedt Klimarådet om at undersøge den nationale og globale klimaeffekt ved 8. udbudsrunde. Ministeren har konkret efterspurgt:

  • ”Klimarådets faglige vurdering af betydningen for den nationale klimamålsætning om 70 pct. reduktion af drivhusgasudledninger i 2030 ved hhv. en gennemførelse eller et stop for 8. udbudsrunde og fremtidige udbudsrunder i Nordsøen.”
  • ”Klimarådets faglige vurdering af de globale klimakonsekvenser ved hhv. en gennemførelse eller et stop for 8. udbudsrunde og fremtidige udbudsrunder.”

Klimarådet er også blevet bedt om at forholde sig til, om en aflysning af 8. udbudsrunde fører til, at andre lande øger deres produktion af olie og gas, såkaldt kulstoflækage, og om gas kan hjælpe den grønne omstilling på vej i lande, der i dag er meget afhængige af kul.

Klimarådet vil torsdag d. 4. juni offentliggøre en analyse, der både indeholder svarene på ministerens spørgsmål samt et bredere klimaperspektiv på den danske olieindvinding.

Klausuleret udgave af analysen tilgængelig for pressen

Analysen offentliggøres torsdag d. 4. juni kl. 05.45 og vil være tilgængelig i klausuleret form for journalister onsdag d. 3. juni kl. 15. Journalister der ønsker en klausuleret version af rapporten, bedes sende en mail med navn og medie til Klimarådets hovedpostkasse på mail@klimaraadet.dk.

Nøgleord

Kontakter

Information om Klimarådet

Klimarådet
Klimarådet
Nikolaj Plads 26, 2. sal
1067 København K

https://klimaraadet.dk/

Klimarådet er et uafhængigt ekspertorgan, der rådgiver om, hvordan omstillingen til et klimaneutralt samfund kan ske på en omkostningseffektiv måde, så vi i fremtiden kan leve i et Danmark med meget lave udledninger af drivhusgasser og samtidig fastholde velfærd og udvikling.

Følg pressemeddelelser fra Klimarådet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klimarådet

Kommentering af Global Afrapportering 202215.6.2022 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Energistyrelsens globale afrapportering har et højt fagligt niveau – men den giver endnu ikke et godt beslutningsgrundlag, og så mangler der politiske svar på spørgsmål om eksport af grøn energi. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat. ”For at afrapporteringen for alvor kan bruges politisk, skal den i højere grad kunne bruges til at identificere reduktionspotentialer og handlemuligheder,” siger Klimarådets formand, Peter Møllgaard.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum