Haderslev Kommune

Klimaprojekt på Jomfrustien oversvømmet af tilmeldinger

Del

En overvældende interesse for projektet om klimatilpasning og byudvikling omkring Jomfrustien i Haderslev gør nu, at Haderslev Kommune og Provas må lukke for tilmeldinger fra flere deltagere til informationsaften den 12. november 2015 klokken 19 i Haderslevhus.

Lige nu er der omkring 250 tilmeldte til aftensmad og oplæg om fremtiden omkring Jomfrustien, og grænsen for hvor mange, der kan være i Haderslevhus er dermed ved at være nået.

"Det er rigtig ærgerligt, at vi må lukke for tilmeldinger, men det er samtidig positivt, at så mange beboere, ejendomsejere, forretningsdrivende og brugere af området er interesserede i, hvad der skal ske omkring Jomfrustien. Vi har fra start haft fokus på at kommunikere om projektet og inddrage borgerne, og det er vi indtil videre lykkedes med.", siger borgmester H. P. Geil.

"Det er skønt at opleve, at interessen for projektet er så stor, selvom vi endnu ikke ved, præcis hvad der skal ske i området. Det fortæller os, at vi skal fortsætte linjen og inddrage borgere og virksomheder så meget som muligt, siger Kjeld Thrane, formand for Provas' bestyrelse.

Interesserede kan læse mere om projektet på haderslev.dk/jomfrustien, hvor det også vil være muligt at tilmelde sig arbejdsgrupper, der skal arbejde med forslag og idéer til visionen for projektet.

Kom på byvandring fredag eller lørdag

Fredag den 13. november og lørdag den 14. november kan alle interesserede komme med på byvandring i området omkring Jomfrustien.

Turene starter fra Jomfrustien 28-30 (det tidligere Haderslev Maskinforretning), hvor medarbejdere fra Provas og Haderslev Kommune vil være klar til at svare på spørgsmål til projektet.

På byvandringerne kommer guiderne omkring områdets historie, bevaringsværdige bygninger, byplanlægning og meget mere.

Det er Lennart Madsen, Museum Sønderjylland, Helge Christian Jacobsen, formand for By og Land Haderslev, Anders Sanderbo, byplanlægger ved Haderslev Kommune og Søren Kistorp, projektleder ved Haderslev Kommune, der står for turene, der starter fredag klokken 15.15 og 16.15 samt lørdag klokken 11.15 og 12.15.

Der kræves ikke tilmelding til byvandringerne.Kontaktinformation:

Projektleder, Søren Kistorp, 74 34 17 21

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum