DI - Dansk Industri

Klimakonferencen 2022 – Hvor grønne løsninger mødes

Del

Hvordan skal fremtidens klimapolitik se ud? Om to år skal politikerne blive enige om nye klimamål for 2035, og derfor sætter DI den 13. december 2022 fokus på, hvordan vi får den grønne omstilling op i fart. Det gør vi i en samlet kreds med nogle af landets førende grønne virksomheder, politikere og tænketanke. Pressen er inviteret med.

Danske virksomheder kan accelerere Danmarks grønne omstilling, og vi har en unik mulighed for at vise hele verden, hvordan vi skaber et klimaneutralt samfund inden 2050. Den 13. december 2022 samler DI nogle af landets førende grønne virksomheder, politikere, meningsdannere og tænketanke til oplæg og diskussioner om de næste skridt mod vores klimamål.

Den grønne omstilling kommer ikke af sig selv og den rummer også en række barrierer, som vi som samfund skal tackle for at nå vores ambitiøse klimamål. For eksempel kræver den grønne omstilling udbygning af vedvarende energi på land og i vand, men det betyder for mange også en ny udsigt fra køkkenvinduet. Vi skal også have flere grønne kompetencer, men hvordan og gør vi nok for at sikre kvalificeret arbejdskraft både fra ind- og udland?

Det er nogle af de dilemmaer, der vil blive belyst i debatten om fremtidens klimapolitik. På scenen vil blandt andre Henrik Stiesdal fra Stiesdal, Maria Reumert Gjerding fra Danmarks Naturfredningsforening, Ulrik Stridbæk fra Ørsted, formand for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, Frederik Sandby fra Klimabevægelsen og DI’s politiske direktør, Emil Fannikke Kiær, give deres perspektiver på, hvordan vi får sat fart på den grønne omstilling nu. Vi har brug for politiske beslutninger, implementering af grønne løsninger og folkelig opbakning, så det bliver muligt at foretage de nødvendige klimahandlinger.

 

Tid og sted:

Den 13. december 2022 kl. 08:30-11:30

Dansk Industri – Industriens Hus

H.C. Andersens Boulevard 18

1553 København

 

Program:

08:30-09:00     Registrering og morgenkaffe

09:00-09:05     Velkomst

09:05-09:20     Udvikling af nødvendige grønne løsninger ved Henrik Stiesdal, grundlægger og CTO, Stiesdal

09:20-09.35     Dansk erhvervsliv i en klimaneutral verden ved Emil Fannikke Kiær, politisk direktør, DI

09.35-09.50     Hvordan ser borgerlig klimapolitik ud ved Alex Vanopslagh, formand for Liberal Alliance og medlem af Folketinget

09.50-10.05     Konsekvenserne af en CO2-afgift på landbrugets e-udledninger ved Thor Gunnar Kofoed, viceformand i Landbrug & Fødevarer

10.05-10.20     Fokus på implementering af grønne løsninger ved Christian Ibsen, direktør i Concito

10.20-10.40     Pause

10.45-11.15     Debat om langsomlighed i udrulning af grøn energi med Ulrik Stridbæk, Vice President i Ørsted, og Maria Reumert Gjerding, Præsident i Danmarks Naturfredningsforening

11.15-11.25     Metoder til at opnå verdens opmærksomhed ved Frederik Sandby, sekretariatsleder i Klimabevægelsen

11.25-11.30      Afrunding

11.30 -              Frokost

Tilmelding skal ske på mail til DI’s presserådgiver Ditte Rieland på mail dirh@di.dk. Spørgsmål og interviewaftaler kan rettes på mail eller tlf. +452246 7822.

Følg os på:

    

Kontakter

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Kick-off: Hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?26.1.2023 11:30:11 CET | Pressemeddelelse

Efter flere års venten er der nu endelig udsigt til, at vi får en iværksætterstrategi i Danmark. SVM-regeringen har strategien med i regeringsgrundlaget, og der er foreløbig afsat 300 millioner kroner til formålet. Derfor har DI og Dansk Iværksætterforening nu indkaldt landets iværksættere, eksperter og politikere til at drøfte spørgsmålet: hvordan gør vi Danmark til iværksætterland i verdensklasse?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum