Furesø Kommune

Klimaforum Furesø sætter fart på klimadagsordenen

Del
Et fælles klimaforum for hele Furesø Kommune skal medvirke til, at vi i Furesø er CO2-neutrale inden 2030, at vi i 2035 udleder mindre CO2, end vi selv producerer, og at vi er tilpasset fremtidens klimaforandringer senest i 2050
De mange foreninger og organisationer repræsenteret i Klimaforum Furesø skal være med til at sætte fart på co2-reduktionerne i Furesø .
De mange foreninger og organisationer repræsenteret i Klimaforum Furesø skal være med til at sætte fart på co2-reduktionerne i Furesø .

Et nyt klimaforum samler nu borgere, virksomheder, foreninger og organisationer samt Furesø Kommune i det fælles mål at sætte handling bag Furesøs høje ambitioner på klimaområdet.For selv om aktørerne, der bidrager til Furesø Kommunes samlede CO2-udledning er mange og forskellige, har de én ting til fælles. De er alle en del af løsningen, hvis Furesø Kommune inden 2030 skal opnå klimaneutralitet, ikke kun som organisation, men endnu vigtigere; som geografisk område.

Inden 2035 er det ydermere målet, at Furesø bidrager postivt til CO2-reduktionen i verden ved at binde mere CO2, end vi forbruger. Og endelig skal vi i 2050 have tilpasset os, så vi står godt rustet mod fremtidens klimaforandringer.

"Det er ambitiøse mål, vi sætter politisk. Både for os selv som kommune og for vores borgere og virksomheder. Derfor glæder det mig virkelig at se den virkelyst og iderigdom, deltagerne i Klimaforum Furesø lagde for dagen ved vores fælles møde," fortæller Furesøs borgmester, Ole Bondo Christensen (A).

"Men det er også bydende nødvendigt med en fælles plan og et bredt samarbejde om at nå målet. Der er brug for, at både kommune, virksomheder og borgere handler nu. Med Klimaforum Furesø får vi først og fremmet koordineret alle de indsatser, vi sætter i gang på tværs af Miljørådet, klimaorganisationer, boligselskaber, virksomheder, ungepanel, biblioteker og mange flere og delt denne viden. Det bliver et langt sejt træk, men vi tager det i fællesskab," supplerer formand Natur og Klimaudvalgte, Lene Munch-Petersen (A).

CO2-udledningen i Furesø sker især i hjemmene og i virksomhederne, når vi handler, transporterer os eller bruger energi til for eksempel opvarmning. Derfor er der brug for, at alle bidrager til at gennemføre klimaindsatser i de mange lokale netværk og fællesskaber, de er en del af. Her er Klimaforum et rigtig godt samarbejdsforum, der tænkes samlet 2 gange om året for at gøre status.

Allerede på første møde i Klimaforum Furesø opstod knap 30 ideer heraf 11, der bliver sat i gang med det samme. Mette Madvig fra Klimabevægelsen fortæller, at Klimabevægelsen, Furesø Bibliotekerne og Ungepanelet er gået sammen om at arrangere klimacaféer.

"Det er vigtigt, at vi laver klimaarrangementer på nye måder og inviterer alle til at komme. Det er derfor, vi vil arrangere klimacafeerne," fortæller hun.

Rigtig mange af indsatserne retter sig mod at sprede budskabet til familier, virksomheder og foreninger. Alle skal kunne se sig selv gøre en forskel. Derfor har Klimaforum Furesø også aftalt at arrangere et Klimafolkemøde allerede 10. september i Værløse, der med debatter og boder skal skabe opmærksomhed om klimatiltag og gode løsninger på CO2-reduktion.

Klimaforum Furesø

Deltagerne i Klimaforum Furesø tæller de 12 foreninger og repræsentanter i Miljørådet, Furesøs boligorganisationer, erhvervskontaktudvalget, en repræsentant for Furesøs klimafamillier og lokale klimainitiativer (Klimabevægelsen, Klimapåmindelser i Furesø, klimasiden.dk), oplysningsforbundene, Furesø fælleselevråd, Ungepanelet, Furesø Bibliotek, Fontænehuset, Lille Værløse Skole og børnehuet Bøgely, politikerne i Natur- og Klimaudvalget og borgmester Ole Bondo Christensen.

Hvis du har en god ide til Klimafolkemødet, gerne vil bidrage eller være frivillig, er du meget velkommen til at kontakte projektleder for Furesøs Klimaplan, Stine Rahbek Pedersen, srp1@furesoe.dk eller tlf. 72164142

Nøgleord

Kontakter

Claus TorpBy- og kulturdirektør

Center for Borgerservice, Kultur og Erhverv, Center for Kommunale ejendomme og Anlæg, Center for By og Miljø.

Tlf:7216 5858clt1@furesoe.dk

Billeder

De mange foreninger og organisationer repræsenteret i Klimaforum Furesø skal være med til at sætte fart på co2-reduktionerne i Furesø .
De mange foreninger og organisationer repræsenteret i Klimaforum Furesø skal være med til at sætte fart på co2-reduktionerne i Furesø .
Download

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

"Vi har lavet et Skovmus-pindsvin-blad!" - Legen er centrum i overgangen mellem børnehave og skole19.4.2024 10:19:21 CEST | Pressemeddelelse

En klar forårsdag i april tog 5 børnehavebørn fra Børnehuset Ryet til Hareskoven. De skal snart starte i Lille Værløse FFO. På skovturen mødtes de med børn fra andre børnehaver, som også skal starte i FFO’en. Turen i skoven var en del af et forløb, som hjælper børnene med at forberede sig på det nye, der venter, og give en tryg overgang fra børnehave til FFO og skole.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye