UNEP DTU Partnership

klimaforsker fra UNEP DTU Partnership vinder international pris

Del

Danskbaseret forsker har vundet prisen som Best Young Energy Efficiency Researcher for at fremhæve potentiale for ren, grøn og tilgængelig energi.

Ksenia Petrichenko modtager prisen for "Best Young Energy Efficiency Researcher" ved World Sustainanable Energy Days.
Ksenia Petrichenko modtager prisen for "Best Young Energy Efficiency Researcher" ved World Sustainanable Energy Days.

Ksenia Petrichenko fra Copenhagen Centre on Energy Efficiency er blevet udnævnt som "Best Young Energy Efficiency Researcher" på World Sustainable Energy Days i Østrig i sidste uge.

Prisen blev givet som et resultat af forskning der viser store potentialer i en mere holistisk tilgang til indsatsen for at sikre adgang til effektiv og grøn energy på verdensplan.

World Sustainable Energy Days er en af ​​Europas største årlige konferencer på dette område og samler mere end 700 delegerede fra over 50 lande fra erhvervslivet, den offentlige sektor og forskningsmiljøet.

Copenhagen Centre on Energy Effeciency er en del af UNEP DTU Partnership, et samarbejde mellem FN's miljøprogram, DTU og Udenrigsministeriet. Fra kontorer i FN-byen i København arbejder partnerskabet på at fremme en klimavenlig udvikling.

Ksenia Petrichenko blev belønnet for en rapport med titlen "Role of Energy Efficiency for Sustainable Energy for All: Exploring the synergies with renewable energy and energy access."

Forskningen til rapporten blev udført sammen med DTU System Analysis og fremhæver potentielle synergier inden for rammerne af det globale initiativ for Sustainable Energy for All.

Sustainable Energy for All har til formål at sikre den globale overgang til mere bæredygtige energi gennem tre mål:

- Sikring af universel adgang til moderne energi

- En fordobling af den globale forbedringshastighed for energieffektivitet

- En fordobling af andelen af vedvarende energi

Meget ofte betragtes energiadgang, energieffektivitet og vedvarende energi som adskilte områder for politik og teknologisk udvikling med isolerede politiske rammer og involveringsprocesser for interessenter.

Rapporten, som lå til grund for udnævnelsen af Ksenia som bedste unge forsker, undersøger mulige synergier mellem disse områder gennem rammerne og globale indikatorer for Sustainable Energy for All.

Resultaterne viser betydelige synergier mellem de skitserede målsætninger og deres betydning for at sikre en fremtid med bæredygtig energi på globalt plan samt afbødning af klimaforandringer og den global temperaturstigning.

Dette kræver koordinering af indsatsen på tværs af Sustainable Energy for Alls tre arbejdsområder og udarbejdelse af mere holistiske tilgange til politik og teknologiudvikling.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Ksenia Petrichenko modtager prisen for "Best Young Energy Efficiency Researcher" ved World Sustainanable Energy Days.
Ksenia Petrichenko modtager prisen for "Best Young Energy Efficiency Researcher" ved World Sustainanable Energy Days.
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om UNEP DTU Partnership

UNEP DTU Partnership
UNEP DTU Partnership
Marmorvej 51
2100 København Ø

http://www.unepdtu.org/

UNEP DTU er en førende international forsknings- og rådgivende institution inden for energi, klima og bæredygtig udvikling. Partnerskabet er et samarbejde mellem FN's miljøprogram, DTU og Udenrigsministeriet og deltager aktivt i både planlægning og implementering af FN's miljøstrategi og energiprogram.
UNEP DTU fokuserer på at hjælpe udviklingslande med en overgang mod lavere udledning af CO2 og støtter integrationen af ​​klimatilpasning i nationale udviklingsstrategier.

Følg pressemeddelelser fra UNEP DTU Partnership

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra UNEP DTU Partnership

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum