home a/s

Klima påvirker danskernes sommerferieplaner

Del

’KLIMATOSSER’ RUMSTERER I SOMMERLANDET: Klimahensyn og CO-udledning er med til at øge interessen for at holde ferie i et sommerhus herhjemme, viser ny spørgeundersøgelse

’GRØN FERIE’:  På sigt kan klimahensyn måske endda få flere til at købe et sommerhus 

Klimaudfordringerne og den grønne omstilling fyldte meget i den overståede valgkamp og betyder mere og mere for forbrugernes adfærd. Senest har man fx set, at klimabekymringen i form af ’flyskam’ har ramt SAS på passagertallene, og nu ser den ud til at også at påvirke vores sommerferieplaner - og endda måske sommerhushandlen i fremtiden.
Det afslører en spørgeundersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for Home og Realkredit Danmark i slutningen af juni 2019.

I undersøgelsen med ca. 2.000 besvarelser, der er repræsentativ for den voksne danske befolkning, svarer over 11 % - ca. hver 9. – af dem, der ikke selv ejer et sommerhus, at klimadebatten, fx CO2-udledning ved at flyve udenlands/køre sydpå i bil, har øget deres interesse for at holde sommerferie i et lejet sommerhus i Danmark?

Det er første gang, at YouGov og Home har undersøgt spørgsmålet.

Ca. 5 % svarer i spørgeundersøgelsen, at klimadebatten endda ’i meget høj grad’ har øget deres interesse for at holde ferie i et dansk sommerhus, mens ca. 7 % i undersøgelsen svarer ’i høj grad’.

”Flere familier er i løbet af de seneste par år blevet bevidste om at flyve mindre og køre mindre i bil, og det grønne hensyn er en faktor, der får flere til at overveje en sommerhusferie herhjemme frem for en udenlandstur,” vurderer Henrik Hauthorn Jensen fra Home.

31 % svarer desuden, at deres interesse ’i mindre’ eller ’nogen grad’ er øget, mens ca. 13 % svarer ’ved ikke’.

For 45 % har klimadebatten dog ’slet ikke’ øget deres interesse for at holde sommerferie i et sommerhus i Danmark.

Påvirker også købsplaner
I undersøgelsen bliver dem, der ikke allerede ejer et sommerhus i Danmark også spurgt om klimadebatten, fx CO2-udledning ved at flyve udenlands/køre sydpå i bil, har øget deres interesse for at købe et sommerhus i Danmark. Her svarer 8 %, at det har den i ’meget høj’ eller ’høj grad’.

”Det bekræfter en tendens, vi hører om fra vores ejendomsmæglere i sommerlandet; at de møder flere købere, som også har en klimavinkel på deres sommerhuskøb, fordi de ønsker at holde ferie herhjemme, og den tendens kan meget vel blive forstærket de kommende år til gavn for sommerhusmarkedet,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

Undersøgelsen viser også, at det især er kvinderne og de unge i gruppen 18-29 år, der har CO2-udledningen ved rejser til udlandet med i deres ferieovervejelser og om at anskaffe sig et sommerhus herhjemme.

Kort vej til sommerhuset
Typisk har danske sommerhusejere ikke langt til sommerhuset. Gennemsnittet er 79 kilometer, viser tal fra Danmarks Statistik, og mange sommerhuskøbere søger hus i områder i kort køreafstand til bopælen, da det øger brugsværdien, at sommerhuset er tæt på.

”Men i en tid, hvor transport, brændstof og CO2-udlejning spiller en større rolle, bliver afstanden fremover nok kun endnu mere relevant for køberne,” siger Henrik Hauthorn Jensen.

I alt 41 % af sommerhusejerne i dag har mindre end 50 km, mens 25 % bor mere end 100 km fra deres sommerhus.

Danskerne holder i det hele taget mere ferie herhjemme. I løbet af fem år er antallet af danske lejeres overnatninger i danske feriehuse steget med cirka en million til over 5 mio. i 2018.

FAKTA1: I hvilken grad har klimadebatten (fx CO2-forurening ved at flyve/køre sydpå i bil) øget din interesse for at holde sommerferie i et sommerhus i Danmark? (se vedhæftede) Kilde: YouGov for Home

FAKTA2: I hvilken grad har klimadebatten (fx CO2-forurening ved at flyve/køre sydpå i bil) øget din interesse for at købe et sommerhus i Danmark? (se vedhæftede) Kilde: YouGov for Home

OBS - Grøn og rød markering i tabellerne viser signifikante afvigelser fra gennemsnittet.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er landets mest kendte ejendomsmæglerkæde*
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har over 900 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 177 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.


home samarbejder også med erhvervsmæglerkæden, home Erhverv, som er et landsdækkende netværk af erhvervsmæglere, der arbejder med salg, udlejning, vurdering og rådgivning inden for erhvervsejendomme og erhvervslokaler.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.

Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking medio 2020.
** medio 2020.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum