Turbine Forlaget A/S

Klima og katastrofer i Danmarks oldtid

Del
Professor Felix Riede kaster i Klima og katastrofer i Danmarks oldtid lys over, hvordan fortidens klimaændringer på godt og ondt har påvirket datidens samfund. Det gør han i håb om, at indblik i oldtidens udfordringer kan være en håndsrækning til at forstå de klimaudfordringer, vi står med i dag.
Bogens forside
Bogens forside

I Klima og katastrofer i Danmarks oldtid introduceres den nyeste viden om Danmarks klima i oldtiden. Takket være den videnskabelige udvikling er det nu muligt at kunne forklare langt mere om fortidens klima og miljø end nogensinde før. De nye indsigter har tydeliggjort, at klimaet og miljøet skal tages alvorligt som drivkræfter i samfundets udvikling – den gang som i dag.

Klimaet og miljøet har altid ændret sig på vores planet – i forskellige hastigheder, i forskellige retninger og i forskelligt omfang – og mennesket har gennem tiden konstant skullet forholde sig til forandrede vilkår. De tidligste indbyggere i Danmark har været påvirket af naturkatastrofer som vulkanudbrud, tsunamier og jordskælv. Nogle katastrofer er sket i den geografiske nærhed, men også hændelser tusinde af kilometer herfra har påvirket klimaet, miljøet og samfund her. Og sådan er det stadig. Det, der sker på vores breddegrader, har betydning for mennesker andre steder på kloden – og omvendt.

Klima og katastrofer i Danmarks oldtid er andet bind i serien ‘I Danmarks oldtid’. En serie, der skildrer udviklingen inden for relevante og vedkommende temaer af Danmarks forhistorie. Den nyeste forskning præsenteres populærvidenskabeligt af de førende eksperter inden for hvert tema.

Felix Riede (f. 1978) er uddannet inden for fagområdet geoarkæologi og har siden 2018 været ansat som professor ved Afdeling for Arkæologi og Kulturarvsstudier på Aarhus Universitet. Han har siden sin studietid været optaget af menneskets forhold til miljøet og naturen og af, hvordan forhistorien er skabt i samspil med samfunds- og miljømæssige kræfter. Parallelt med sin arkæologiske grundforskning er Felix Riede også dybt engageret i anvendt bæredygtighedsforskning.

 

Fakta om bogen:

Titel: Klima og katastrofer i Danmarks oldtid
Forfatter: Felix Riede
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740669947
Sidetal: 142
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: netop udkommet

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens forside
Bogens forside
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Nye veje ind i naturen31.5.2023 11:56:12 CEST | Pressemeddelelse

Da Nikolaj Voldum Ahlburg i 2021 udgav den lille håndbog Naturdannelse – naturformidlerens håndbog sammen med Line Beck, var han den, der ofte tog rygsækken på og tog på lange vandreture eller padlede en tur i kajakken. Nu har sygdom tvunget biologen og naturvejlederen til at sætte farten ned og finde nye måder at være i naturen på. Måder, som har bragt ham tættere på naturen end nogensinde før. I Naturdannelse året rundt - fortællinger fra en naturformidlers praksis folder Nikolaj Voldum Ahlburg naturdannelsesbegrebet ud og giver et kreativt bud på, hvordan fremtidens friluftsliv også kan se ud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum