DI Lolland-Falster

KLAUSULERET til onsdag den 10. april kl. 18:15 Nakskov Mill Foods får DI-pris for praktikpladser

Del

Virksomheden Nakskov Mill Foods A/S modtager onsdag DI Praktikpladsprisen 2019 for sin indsats for at uddanne flere faglærte.

- Heldigvis er vi inde i en positiv udvikling med stigende beskæftigelse i området. Unge faglærte bliver en mangelvare fremover, og det kan på sigt true fremgangen her i Lolland og Guldborgsund Kommuner. Derfor er det en stor glæde for os at kunne belønne en virksomhed, som tager et ansvar for at oprette flere praktikpladser i området, siger formanden for DI Lolland-Falster, adm. direktør Kim Frimann, Frimann Biler A/S.

Fabrikschef Flemming Nielsen modtager prisen på virksomhedens vegne i forbindelse med onsdagens erhvervstræf hos DI Lolland-Falster, som finder sted på Milling Hotel Søpark i Maribo.

- Nakskov Mill Foods A/S er med oprettelsen af nye praktikpladser gået nye veje i erkendelse af deres ansvar for at sikre, at de unge i vores område får deres uddannelse, så virksomhederne kan få de kompetente medarbejdere, de har brug for. Det er der brug for, og det er heldigvis gået op for flere og flere virksomheder, siger Kim Frimann

I Lolland og Guldborgsund har virksomhederne oprettet 40 pct. flere praktikpladser i 2018 sammenlignet med 2016. I 2016 blev der oprettet 61 praktikpladser. I 2018 steg det tal til 86.

- Og der er hårdt brug for at den udvikling fortsætter. Ikke alene har vi som virksomheder et ansvar for at uddanne fremtidens faglærte. Vi står også selv med konsekvenserne, hvis ikke vi gør noget. Flere og flere virksomheder, også her i området, oplever at måtte søge forgæves efter nye medarbejder, siger Kim Frimann.

Problemet understreges af den stigende beskæftigelse i de to kommuner. De lokale virksomheder beskæftiger næsten 700 flere medarbejdere i dag end i 2015. Ledigheden på 4,6 pct. er den laveste i 10 år.

Stor mangel på faglærte
DI uddeler i både 2019 og 2020 en Praktikpladspris til 25 medlemsvirksomheder over hele landet, der gør en særlig indsats for at uddanne fremtidens faglærte.

Knap hver femte virksomhed, i de brancher DI repræsenterer, har forgæves forsøgt at rekruttere nye faglærte medarbejdere. Udfordringen vil ikke blive mindre, efterhånden som flere ældre årgange går på pension. Fremtidens faglærte skal uddannes i dag.

Det er derfor afgørende, at virksomhederne opretter flere praktikpladser til lærlinge og elever, så vi kan få flere dygtige faglærte. Mange virksomheder hos DI gør det allerede godt, og nogle af dem ønsker vi at hædre og fremhæve som gode eksempler for andre virksomheder i alle DI’s regionalforeninger.

Nakskov Mill Foods A/S
Virksomheden fremstiller morgenmadsprodukter og har gjort det i mere end 100 år. 90 pct. af produktionen går til eksport til 16 lande over hele verden. Virksomheden beskæftiger i dag 60 medarbejdere. Virksomhedens egen opskrift på succes bygger på tre begreber: innovation, engagement og ansvar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos fabrikschef Flemming Nielsen, Naskov Mill Foods, tlf. 2496 4087, e-mail flni@nmfoods.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, DI, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI Lolland-Falster

DI Lolland-Falster
DI Lolland-FalsterFor yderligere information om DI Lolland-Falster:

Chefkonsulent Kristian Birkegaard 
Mail: krbi@di.dk 
Tlf. 3377 4583
Mobil: 6060 0547

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372


Følg pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Lolland-Falster

Klausuleret indhold til torsdag den 14. november kl. 08:30 Fremtidens fødevarefabrik på Lolland får DI-pris14.11.2019 08:30:00 CETPressemeddelelse

Allan og Mette Feldt må være et af Danmarks modigste iværksætterpar. De har siden 2015 bygget en ny fabrik op fra bunden for deres egne sparepenge, nemlig virksomheden SEiMEi i Nakskov. Den nye fabrik fremstiller rene og bæredygtige drikkevarer på økologisk frugt og grønt, og parret modtager nu DI Lolland-Falsters Initiativpris for den store satsning.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum