DI - Dansk Industri

KLAUSULERET til 03.09.2020, kl. 16:30 Novozymes vinder Årsrapportprisen 2020

Del

Et succesfuldt arbejde med at integrere bæredygtighed, ESG og klima i årsrapporten er en af årsagerne til, at Novozymes vinder årsrapportprisen 2020. ESG spiller også en central rolle i årsrapporten fra virksomheden Solar, der vander prisen for bedste årsrapport fra Small og Mid-cap selskaber.

Novozymes har aflagt den bedste årsrapport i 2020. Det var bundlinjen, da Dansk Industri (DI) og ”FSR - danske revisorer” i dag torsdag den 3. september uddelte Årsrapportprisen. Det er særligt Novozymes stærke arbejde med at integrere bæredygtighed, ESG og klima i ledelsesberetningen, der hæver niveauet for danske årsrapporter. Netop disse emner var et centralt tema ved årets prisuddeling. Dommerkomiteen peger også på nyskabelsen i Novozymes’ årsrapport, hvor de introducerer læseren for de væsentlige ændringer og hændelser i forhold til årsrapporten 2019, som et andet element, der er medvirkende til at kåre Novozymes som årets vinder.

- For Novozymes er det vigtigt at være et transparent selskab og at skabe åbenhed og indsigt omkring vores finansielle og ikke-finansielle mål og resultater, så alle vores stakeholders har indsigt i Novozymes. Derfor ser vi det som en stor anerkendelse at vinde Årsrapportprisen. Vi har i 2019 specifikt arbejdet med at gøre årsrapporten mere læsevenlig og mere fokuseret, og det er dejligt, at dette arbejde har båret frugt, siger Lars Green, CFO i Novozymes.

Løfter niveauet for de danske årsrapporter

Formålet med prisuddelingen er at fremhæve de gode årsrapporter, så de kan inspirere andre og være med til at løfte det allerede høje niveau for virksomhedernes rapportering. De seneste års vindere tæller blandt andre ISS, Arla og Carlsberg.

- Når man skærer helt ind til benet, skal en årsrapport skabe gennemsigtighed om virksomhedens situation. Det gælder både økonomi og de mange ikke-finansielle forhold, der påvirker strategi og risici. At bundlinjen ikke længere kun er finansiel ses ved, at analytikere og investorer i stigende grad inddrager ESG-data, når de vurderer virksomhedernes værdiskabelse og de langsigtede vækstmuligheder. Årets vinder, Novozymes, viser, hvordan man kan øge gennemsigtigheden ved at kommunikere synergien mellem det finansielle og ikke-finansielle, siger Charlotte Jepsen, adm. direktør hos FSR – danske revisorer.

- I Danmark er vi blandt de førende både til at arbejde med bæredygtighed og rapportere om det, men vi vil gerne hjælpe virksomhederne med gode eksempler på, hvordan de kan gøre det endnu bedre. Årsrapporten skal være skarp, fokuseret og relevant – både på det finansielle og det ikke-finansielle. Novozymes har arbejdet med dette i mange år, hvilket er tydeligt for enhver, der læser deres årsrapport, siger Thomas Bustrup, International direktør og COO i DI.

Solar vinder Small og Mid-cap-prisen
Solen skinnede også på Solar, der vandt den eftertragtede pris for Small og Mid-cap selskaber. En tydelig forretningsmodel og god beskrivelse af risici og forventninger til det kommende år var centrale elementer. Solar har valgt at gengive væsentlige ESG-tal i selve årsrapporten og henviser herudover til den samlede rapportering på hjemmesiden. Dermed er Solar også et eksempel på, hvordan man kan fokusere ESG-rapporteringen på de væsentligste elementer i årsrapporten.

- Solars årsrapport er et godt eksempel på walk-the-talk, som andre kan lære af, når det kommer til ESG-rapportering. Netop ESG-rapporteringen er i rivende udvikling og får fortsat større fokus fra investorerne. Solar viser med deres årsrapport, at ESG-området er vigtigt og bliver prioriteret i Small og Mid-cap-segmentet. De er en del af den udvikling, som bidrager til, at vi opnår en transparent og pålidelig ESG-rapportering i Danmark, siger Charlotte Jepsen.

- Det er vigtigt, at rapporteringen passer til og afspejler virksomheden. Solars årsrapport har hentet inspiration fra tidligere års vindere, men tilpasset det til deres egen virksomhed. Solar’s konstante fokus på at gøre det lidt bedre hvert år – hvilket er en del af deres DNA – sætter sine tydelige aftryk i deres årsrapport, siger Thomas Bustrup.

Fotos fra overrækkelsen kan rekvireres hos Lars Bøgeskov, 2236 3138, LARB@DI.DK

Yderligere oplysninger:

CFO i Novozymes Lars Green via Press manager Rene Tronborg, 3077 2274, retr@novozymes.dk

Adm. direktør hos FSR – danske revisorer Charlotte Jepsen cbj@fsr.dk, 4193 3198

Direktør i DI Thomas Bustrup, 2088 3925, THB@DI.DK

FAKTA OM ÅRSRAPPORTPRISEN

Årsrapportprisen gives til virksomheder, hvis årsrapporter udmærker sig og tjener som inspiration for andre. Der uddeles i år én hovedpris og én Small og Mid-cap-pris til gode ogfremhævelsesværdige årsrapporter fra selskaber i Small og Mid-cap-segmentet.

Årsrapportprisen er blevet uddelt i over 40 år. Siden 2012 er det FSR – danske revisorer og DI, der har stået for uddelingen.

Vindere 2020

Hovedprisen: Novozymes (øvrige nominerede: Arla, DFDS og DSV)

Small og Mid-cap-prisen: Solar

Om Dommerkomiteen

Dommerkomiteen består af repræsentanter for regnskabsbrugere, regnskabsaflæggere, akademikere og revisorer. Dommerkomiteens medlemmer er:

  • Tina Aggerholm, VP Group Accounting, Carlsberg Breweries
  • Pernille Benborg, ISS
  • Carsten Krogholt Hansen, Associate Professor, CBS
  • Michael West Hybholt, aktieanalytiker, MWH Equity Intelligence
  • Torben Johansen, statsaut. revisor, partner, BDO samt formand for Regnskabsudvalget, FSR – danske revisorer
  • Kristian Koktvedgaard, fagleder, Dansk Industri
  • Jørgen Blom, statsaut. revisor, partner, EY samt viceformand for Regnskabsudvalget, FSR – danske revisorer
  • Jens Houe Thomsen, senior analytiker, Jyske Bank
  • Per Gunslev, formand for Regnskabsrådet nedsat af Erhvervsstyrelsen, forhenværende partner og fagligt ansvarlig, EY.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Lars Bøgeskov på LARB@di.dk eller tlf. 2236 3138

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Vi skal i gang med energiøerne nu22.1.2021 09:55:40 CETPressemeddelelse

Den politiske beslutning om energiøer i Nordsøen og Østersøen cementerer Danmarks rolle som førende havvindnation. Men politikerne behøver ikke at bruge tid på at drøfte, hvordan energiøerne præcis skal se ud. Aktørerne på markedet finder selv ud af, om energiøerne skal placeres på kunstige øer eller platforme, mener Wind Denmark og Dansk Industri. Det er til gengæld vigtigt, at vi snarest kommer i gang med at etablere øerne.

DI: Ny iværksætterpolitik skal gøre Danmark til et paradis for iværksættere13.1.2021 08:21:14 CETPressemeddelelse

Selv mere end ti år efter finanskrisen er Danmark stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder. Danmark har alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætterpolitik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder. Det mener Dansk Industri, som opfordrer regeringen og Folketingets partier til at vedtage en politisk målsætning om at gøre Danmark til et paradis for iværksættere.

DI om nedlukning: Så snart verden åbner, bør coronapas og vacciner til eksportmedarbejdere på plads8.1.2021 17:07:22 CETPressemeddelelse

Den markante skærpelse af rejserestriktionerne, hvor verden går i rød, understreger massivt behovet for, at Danmark inden for kort tid som foreslået af DI er hurtigt klar med vacciner til erhvervsrejsende og et digitalt coronapas, så danske virksomheder er klar til at genvinde eksporten, så snart verden åbner igen. Det siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en kommentar til de nye rejsevejledninger. - Hele verden går i rød, og rejsemulighederne også for erhvervsrejsende bliver nu stærkt begrænsede. Det er en markant opstramning, og det kommer til at gøre ondt på mange brancher. Mange eksportvirksomheder er i forvejen hårdt trængte på ordrebøgerne efter 10 måneder med sparsom kontakt til deres kunder. Det er en faretruende situation - ikke bare for virksomhederne, men for hele Danmark, fordi vi som land er så afhængige af eksporten, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. - Vi vurderer, at myndighederne og regeringen gør det rigtige med en hård, men kortere nedlukning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum