Vejdirektoratet

Klar til næste skridt imod rødkørsel

Del

Transportministeren og justitsministeren har tidligere i år nedsat en arbejdsgruppe, der skulle indsamle erfaringer om de såkaldte rødkørselskameraer, der kan fotografere bilister, som kører over for rødt.

Arbejdsgruppen, derud over Vejdirektoratet, der sidder for bordenden, består af Aarhus Kommune, Rigspolitiet og Østjyllands Politi har nu valgt to kryds til næste fase af forsøget.

Arbejdsgruppen har gennemgået en lang række kryds i Aarhus, og det er besluttet at gå videre med krydsene:

  1. Edwin Rahrs Vej / Åby Ringvej
  2. Skanderborgvej / Ravnsbjergvej

Først når der er indkøbt udstyr, tages der endelig stilling til, hvor mange kryds der skal indgå i testningen af rødkørselskamera. Det er således ikke sikkert, at der opstilles kameraer i begge kryds. Spørgsmålet om et eller to kryds vil bl.a. afhænge af prisen på kameraer, opsætning mv. Det endelige udstyr kan også influere på valg af kryds.

Når forsøget er sat i gang, vil de trafikanter, der kører over for rødt, blive blitzet og få tilsendt en bøde på samme måde, som det i dag sker ved hastighedsovertrædelser på strækninger med en stærekasse.

-       Det er et stærkt ønske fra alle parter at få forsøget i gang , og på en måde, så det giver det bedste effekt. Vi skal sætte ind over for de bilister, der ser stort på reglerne og skaber utryghed og ekstremt farlige situationer i trafikken. Derfor er det godt, at vi nu når et skridt videre i projektet med rødkørselskameraer i Aarhus, og jeg ser frem til at følge arbejdsgruppens arbejde og modtage deres resultater og anbefalinger, så de forhåbentlig gode erfaringer kan bruges andre steder i landet, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Afdelingsleder Marianne Foldberg Steffensen, tlf. 2238 3222, mail: mast@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum