Region Sjælland

Klar til at teste flere i påsken

Del

Region Sjælland imødeser større testbehov med øgede åbningstider i hele regionen og særligt i sommerlandet

Påsken står for døren sammen med yderligere åbning af samfundet lige efter ferien.

Adgangskortet til skoler, uddannelsesinstitutioner, frisører mm. bliver en negativ coronaprøve. Det betyder, at der kommer et øget pres på teststederne i Region Sjælland i påskedagene. For at imødese behovet, udvides med flere åbningsdage og åbningstider på flere teststeder i Region Sjælland. Særligt prioriteres adgangen til hurtigtest i de kommuner, som har flest sommerhuse. Det vil sige i kommunerne Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Slagelse, Kalundborg og Odsherred.

- Vi forventer, at rigtigt mange borgere gerne vil testes i løbet af påskedagene, så de kan gøre brug af den åbning af samfundet, der er annonceret efter påske. Vi har lagt mange nye tider ud til PCR-test i regionens testcentre. Samtidig er påsken starten på sæsonen for sommerhusfolket. Derfor styrker vi adgangen til hurtigtest i kommuner med mange sommerhuse. Blandt andet åbner vi midlertidigt for hurtigtest i Marienlyst på Falster og i de øvrige kommuner har vi udvidet åbningstiderne og styrket bemandingen, siger Anne Øster Hjorthøj, enhedschef i Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland.

Øget kapacitet
Over påsken er der lagt 4.000 flere tider ud til PCR-test fordelt på alle 22 testcentre og teststeder i kommunerne, så kapaciteten nu er på 22.000 daglige PCR-test.

Hos Falck, der står for hurtigtests i Region Sjælland, har man rokeret om på personalet for at undgå lange ventetider ved teststederne.

- Vi har samlet de podefolk, der uden for ferietid tester ved skoler og uddannelsesinstitutioner, så vi er i de områder, hvor folk er i ferietid. Det betyder mindre bemanding i uddannelsesområderne i ferieperioden, og til gengæld nye test-steder i sommerlandet, fortæller Jakob Wohlgemuth, regionsdirektør i Falck.

I første omgang gælder de udvidede steder og åbningstider kun i påsken og frem til 6. april.

Find dit teststed
Coronasmitte.dk - find her oversigt over alle teststeder i landet med adresser og åbningstider
Falck.dk - find her oversigt over Falcks teststeder med adresser og åbningstider

Kontakter

Enhedschef Anne Øster Hjortshøj, Det Nære Sundhedsvæsen, Region Sjælland, 23 29 77 37
Falck, pressetelefon, 70 22 03 07

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

Region Sjælland fordoblede tilsyn med råstofgrave i 202013.4.2021 13:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Indvindingen af råstoffer i Region Sjælland skal ske med så få gener som muligt. Derfor besluttede Regionsrådet med Budget 2020 at øge tilsynet med de sjællandske råstofgrave. Beslutningen har betydet, at der i 2020 er gennemført over dobbelt så mange tilsyn som i 2018. Det er nødvendigt, hvis hensynet til borgere, naturen og regionens pligt til at sikre den stabile råstofforsyning skal balancere.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum