Hjørring Kommune

Klar besked til borgere med naturgas i Hjørring Kommune

Del
Medarbejdere i Hjørring Kommune sidder klar ved tasterne og telefonerne, når der i løbet af december sendes brev med besked til borgere med opvarmning fra naturgas om deres muligheder for at få fjernvarme.

Det er efterhånden almindeligt kendt, at de stigende gaspriser i Europa giver udfordringer for mange boligejere med gasfyr. Det har stor indflydelse på den enkelte boligejers privatøkonomi, når priserne stiger. Boligejere, der tidligere har haft en årlig varmeregning på 15.000 kr. kan se stigninger til mere end 45.000 kr.

De høje varmepriser giver problemer for nogle boligejere her og nu, men giver også panderynker for boligejere, der er bekymrede for værdien af deres hus, hvis de vil sælge.

Problemerne er velkendte - også blandt byrødderne i Hjørring Kommune. Formanden for kommunens Teknik- og Miljøudvalg Søren Homann (C) er derfor rigtig godt tilfreds med, at Byrådet den 30. november godkendte kommunens varmeplan.

- Vi har i den grad været i arbejdstøjet de seneste måneder for at få fjernvarmen rullet bredere ud i vores kommunefortæller Søren Homann. Han fremhæver, at det har været vigtigt for Teknik- og Miljøudvalget, at borgerne så hurtigt som muligt kan få en klar melding på, om de kan forvente at få mulighed for at skifte fra naturgas til fjernvarme.

Søren Homann fortæller også, at hele Teknik- og Miljøudvalget har mærket en stor interesse fra landsbyerne og sætter pris på, at de forskellige varmeforsyninger bidrager til at finde løsninger. De kommende løsninger bliver fortalt med direkte brev til borgerne, og hele varmeplanen kan ses på kommunens hjemmeside, fortsætter Søren Homann.

Varmeplanen viser, hvilke landsbyer og lokalområder i Hjørring Kommune, der kan forvente at få mulighed for fjernvarme, men også de områder, hvor fjernvarmen ikke forventes at kunne nå ud.

De første dele af udrulningen af fjernvarme er så småt på vej i gang i Astrup, hvor indbyggerne kan se frem til, at Sindal Varmeforsyning giver mulighed for fjernvarme. Hjørring Kommune forventer, at opgaven med udrulning af fjernvarme til landsbyer kommer til at tage flere år.

Teamleder Martin Berg Nielsen forudser da også, at der kan komme mange spørgsmål, når de første breve begynder at lande i borgernes e-Boks i løbet af december. Martin Berg Nielsen fortæller, at brevene sendes ud i løbet af december, og samtidig åbner Hjørring Kommune en hotline, hvor man kan stille opklarende spørgsmål, hvis man har brug for hjælp til at forstå sine muligheder for fjernvarme.

Kontakter

Formand for Teknik- og Miljøudvalget Søren Homann, tlf. 41 93 77 49
Teamleder Martin Berg Nielsen, tlf. 41 22 67 11

Billeder

Links

Information om Hjørring Kommune

Hjørring Kommune
Hjørring Kommune
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring

72 33 33 33https://hjoerring.dk/

Hjørring Kommune er med sine knap 65.000 indbyggere den næst største kommune i Nordjylland. Du finder os centralt placeret i Vendsyssel og dermed i centrum af Skandinavien og Nordeuropa. Klik dig videre og bliv meget klogere på Hjørring Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Hjørring Kommune

Flere virksomheder og foreninger med i samarbejdet om at løse klimaudfordringerne28.2.2023 11:24:31 CET | Pressemeddelelse

Et af de centrale elementer i Hjørring Kommunes klimahandleplan er etableringen af klimapartnerskaber, der sikrer et forpligtende klimasamarbejde mellem erhvervsliv, borgere og politikere, og siden planens vedtagelse er interessen for et klimafællesskab i Hjørring Kommune overvældende. Senest har fem nye virksomheder og foreninger skrevet under på partnerskabsaftaler ved en ceremoni på rådhuset mandag eftermiddag.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum