KL

KL om sundhedsudspil: Vigtigt at fastholde et højt ambitionsniveau

Del

Regeringens sundhedsudspil er opstarten på en længe ønsket og ventet reformproces. KL appellerer til, at regeringen og Folketinget går til de politiske forhandlinger med høje ambitioner.

Regeringen har tirsdag præsenteret sit bud på en sundhedsreform, som bl.a. indeholder øget fokus på forebyggelse, mere nærhed i indsatserne og fokus på at skaffe flere hænder til opgaverne.

KL’s formand Jacob Bundsgaard er glad for, at regeringen nu har spillet ud med et bud på, hvordan man fremtidssikrer sundhedsvæsenet til gavn for borgerne.

”Vi har længe efterspurgt en samlet reform for sundhedsområdet, og vi ser udspillet her som et godt, første skridt på vejen. Hele ideen med de højt specialiserede sygehuse var, at de skulle gå hånd i hånd med et stærkt nært sundhedsvæsen. Det specialiserede sundhedsvæsen er med rette blevet styrket gennem de sidste 15 år, og nu er tiden inden til at rette investeringerne de kommende år mod det nære sundhedsvæsen. Til det har vi brug for en reform, der sætter rammer og retning for vores samlede sundhedsvæsen,” siger Jacob Bundsgaard.

Han appellerer til, at regeringen og Folketinget i de politiske forhandlinger, der nu går i gang, holder fast i et højt ambitionsniveau. Det indebærer også, at man finder flere penge til en kvalitetsplan målrettet kronisk sygdom, akutområdet og mennesker med psykiske lidelser.

”Der er stadig et stykke vej til den reform af sundhedsvæsenet, som vi og alle sundhedsvæsenets aktører længe har efterspurgt. Men regeringen tager med bl.a. sundhedsklyngerne og forslaget om kvalitetsplan, der tegner stregerne for indsatserne til de store kronikerområder, nogle vigtige skridt. Det er forslag, som jo også bunder i stærke samarbejder mellem kommuner og regioner, og som vi har store forventninger til. Men det er også forslag, som kræver en vis økonomi, hvis vi reelt skal kunne sikre et sundhedsvæsen til glæde for alle borgere,” siger Jacob Bundsgaard.

Nøgleord

Kontakter

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

Ny digital politik: Fremtidens velfærd skal løftes med teknologi23.5.2022 08:04:20 CEST | Pressemeddelelse

Vi skal hele tiden udvikle velfærden og sikre høj kvalitet, som matcher borgernes behov. I en tid, hvor manglen på hænder truer kvaliteten i velfærden, er det nødvendigt at accelerere den digitale omstilling, så teknologien kan bruges til at udvikle velfærden og sikre flere hænder til kerneopgaven, lyder det fra Peter Rahbæk Juel, formand for KL's Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum