KL

KL: Mulighed for at få alle i arbejde nu

Del

Vi står med en stor udfordring med at sikre arbejdskraft i hele landet, og nu er der en mulighed for at få de unge og de langtidsledige i arbejde. KL hilser derfor regeringens invitation til trepartsdrøftelser om mangel på arbejdskraft meget velkommen.

Beskæftigelsen i Danmark er historisk høj, og arbejdsmarkedet kalder på arbejdskraft. Udviklingen er gået langt hurtigere end ventet i lyset af Coronakrisen, som knap har sluppet sit tag.

 ”Det kan vi ikke sidde overhørig. Der er et behov for, at alle parter gør noget og går fordomsfrit ind i de drøftelser. Og det kan ikke gå for hurtig. Lige nu har vi en unik mulighed for at få fat i nogle grupper, som traditionelt har svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet. Det gælder især de mange unge og langtidsledige, der står uden for arbejdsmarkedet. Vi ved, at knap 50.000 unge i alderen 15-24 år hverken er undervejs eller færdige med en ungdomsuddannelse, og samtidig står de uden job. Denne gruppe har brug for en særlig indsats. En vej hertil kunne være et mere jobrettet fokus i beskæftigelsesindsatsen, så uddannelse ikke nødvendigvis er det eneste mål,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard og fortsætter:

 ”Hvis vi skal problemstillingen til livs, skal alle relevante parter på banen nu. Jobcentrene skal understøtte, at de ledige kommer i beskæftigelse. De ledige skal tage imod de job, de tilbydes. Og så ligger der et stort potentiale i, at virksomhederne gør en større indsats for at tage flere med andre kompetencer ind på arbejdspladserne. Men det er vigtigt, at det her ikke blot bliver en kortsigtet løsning for at øge arbejdsudbuddet nu og her. Der skal også andre indsatser til. Der bør fx etableres bedre mulighed for ansætte udenlandsk arbejdskraft, mere enkle og fleksible opkvalificeringsmuligheder, og bedre indsatser for at nyuddannede kan komme hurtigere i gang,” siger Jacob Bundsgaard.

 Første møde finder sted på fredag i denne uge.

Information om KL

KL
KL
Weidekampsgade 10
2300 København S

+45 3370 3370https://www.kl.dk/

KL er interesseorganisation for de 98 kommunalbestyrelser og arbejder for, at kommunerne har de bedst mulige rammer til at prioritere velfærd og økonomi og til at udvikle kommunen lokalt. KL bidrager til – sammen med kommunerne – at videreudvikle det danske kommunestyre og lokaldemokrati. KL er samtidig arbejdsgiverorganisation og forhandler overenskomster for kommunernes ca. 500.000 ledere og medarbejdere.

Følg pressemeddelelser fra KL

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra KL

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum