Haderslev Kommune

Kirsebærtræer på Kongevej skiftes igen

Del

De gamle kirsebærtræer på Kongevej i Haderslev blev i efteråret 2014 udskiftet med 22 nye træer, da de gamle træer var i dårlig stand. De nye træer var dog beskadiget fra leverandøren, der erstattede træerne med nye. Disse træer har blomstret på Kongevej i år, men er nu desværre angrebet af sygdom.

I efteråret 2014 blev der plantet 22 store kirsebærtræer på Kongevej i Haderslev. I foråret 2015 blomstrede træerne, men efterfølgende fik de ikke blade og kunne ikke overleve.

I samarbejde med leverandøren konstaterede Haderslev Kommune, at træerne var plantet og passet korrekt, men at meget store rødder var gravet over i forbindelse med optagningen på planteskolen samt at finrødder, der skaffer træet vand og næring, helt var fraværende. Træerne var med andre ord ikke levedygtige.

Leverandøren erstattede efterfølgende de 22 kirsebærtræer med nye træer, som blev leveret fra en anden planteskole.

Disse nye træer har blomstret dette forår, men nu er en stor del af erstatningstræerne også begyndt at vise sygdomstegn. Inden for de sidste par uger er der begyndt at optræde døde og døende grene tilfældigt spredt i de enkelte træers kroner.

Mistanken er, at træerne har fået en bakteriesygdom allerede på planteskolen. For at få dette be- eller afkræftet, vil leverandøren i denne uge udtage prøver fra træerne, der skal analyseres.

Når det er afklaret, hvad træerne fejler, vil Haderslev Kommune finde en løsning på at få plantet nye træer som erstatning for de syge.Kontaktinformation:

Chef for Teknik og Miljø, Esge Homilius, 23 62 98 82

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Sønderjyske storrygere får hjælp til at kvitte tobakken11.1.2018 08:00pressemeddelelse

Sundhedsprofilundersøgelsen ”Hvordan har du det” fra 2013 viste, at andelen af storrygere i de fire sønderjyske kommuner ligger over landsgennemsnittet på 8,2 procent. I Sønderborg Kommune er den 9,0 procent, 9,8 procent i Haderslev Kommune, 10,3 procent i Aabenraa Kommune og 10,8 procent i Tønder Kommune. I 2014 besluttede de fire sønderjyske kommuner, at det skulle der ændres på. De indledte et tæt samarbejde om en fokuseret og målrettet tobaksforebyggelsesindsats, der skulle gøre flere sønderjyske storrygere røgfrie. Samarbejdet hedder ”Sønderjylland knækker tobakken sammen” og omfatter også Sygehus Sønderjylland og de praktiserende læger i de fire sønderjyske kommuner. Sundhedsstyrelsen har støttet projektet med 3,4 mio. kr. Fra 2015 og frem til udgangen af 2017 har storrygere, der har deltaget i et rygestopforløb i de fire sønderjyske kommuner, fået tilbud om tilskud til nikotinprodukter i op til otte uger. ”Min oplevelse med rygestopkurset er gået over al forventning. Jeg har ald

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum