Haderslev Kommune

Kirsebærtræer på Kongevej skiftes igen

Del

De gamle kirsebærtræer på Kongevej i Haderslev blev i efteråret 2014 udskiftet med 22 nye træer, da de gamle træer var i dårlig stand. De nye træer var dog beskadiget fra leverandøren, der erstattede træerne med nye. Disse træer har blomstret på Kongevej i år, men er nu desværre angrebet af sygdom.

I efteråret 2014 blev der plantet 22 store kirsebærtræer på Kongevej i Haderslev. I foråret 2015 blomstrede træerne, men efterfølgende fik de ikke blade og kunne ikke overleve.

I samarbejde med leverandøren konstaterede Haderslev Kommune, at træerne var plantet og passet korrekt, men at meget store rødder var gravet over i forbindelse med optagningen på planteskolen samt at finrødder, der skaffer træet vand og næring, helt var fraværende. Træerne var med andre ord ikke levedygtige.

Leverandøren erstattede efterfølgende de 22 kirsebærtræer med nye træer, som blev leveret fra en anden planteskole.

Disse nye træer har blomstret dette forår, men nu er en stor del af erstatningstræerne også begyndt at vise sygdomstegn. Inden for de sidste par uger er der begyndt at optræde døde og døende grene tilfældigt spredt i de enkelte træers kroner.

Mistanken er, at træerne har fået en bakteriesygdom allerede på planteskolen. For at få dette be- eller afkræftet, vil leverandøren i denne uge udtage prøver fra træerne, der skal analyseres.

Når det er afklaret, hvad træerne fejler, vil Haderslev Kommune finde en løsning på at få plantet nye træer som erstatning for de syge.Kontaktinformation:

Chef for Teknik og Miljø, Esge Homilius, 23 62 98 82

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum