Kirkens Korshær

Kirkens Korshær: Psykisk syge hjemløse udskrives til os

Del

Mennesker, der lider af svære både fysiske og psykiske sygdomme bliver udskrevet til blandt andet varmestuer og natcaféer. Sådan ser virkeligheden ud i Kirkens Korshær, hvor tre ud af fire af organisationens ledere også kan berette om, at brugernes helbred generelt bliver dårligere.

Presset på de offentlige sygehuse kan også mærkes i Kirkens Korshær. I en ny rundspørge peger næsten tre ud af fire ledere på, at brugerne har det sværere og sværere psykisk.

- Der er mennesker, der går rundt med tunge sygdomme, der ikke bliver behandlet. De bliver udskrevet for tidligt og er ganske enkelt for syge til det hårde liv på gaden, hvor misbrug og mistrivsel er en del af hverdagen. Dertil ser vi svært fysisk syge mennesker blive udskrevet til eksempelvis vores natcaféer med livstruende sygdomme, der kræver sundhedsfaglig pleje og behandling. Det er uværdigt for det enkelte menneske, og det er uværdigt for det danske samfund, siger Helle Christiansen.

Hun kender til flere konkrete eksempler, hvor Kirkens Korshær står listet som patientens nærmeste pårørende og derfor pludselig står med alvorligt syge mennesker. Mennesker, der skal have livsvigtig medicin og pleje, og som Kirkens Korshærs personale ikke er rustet til at varetage.

- De er både syge og fattige, når de kommer til os. De har ikke andre steder at gå hen, og de har ikke råd til medicinen. De bliver opgivet af samfundet, men hos os møder de respekt, omsorg og nærvær, siger hun.

Afviser dagligt folk til overnatning

Men det er ikke givet, at der er plads til brugerne, for der kommer flere og flere brugere i varmestuerne. Flere unge, flere kvinder og flere familier.

- Når vi bare ser på udviklingen siden sidste år, så kan vores ledere i stor stil rapportere, at der er endnu mere brug for vores tilbud. Brugerpresset er stort året rundt. Desværre, siger Helle Christiansen og tilføjer, at alene sidste vinter måtte 40% af overnatningstilbuddene dagligt eller flere gange om ugen afvise folk på grund af pladsmangel.

Landsindsamling til socialt arbejde

Når Kirkens Korshær den 26. november for andet år i nyere tid samler ind, er det netop til at styrke sit sociale arbejde. Sidste år lykkedes det at samle 3,5 mio. kroner ind. I år håber Korshærschefen på, at endnu flere vil bidrage.

-Vi kan se, at vores arbejde nytter. Vi kan se, at landsindsamlingen nytter. I Aarhus fik vi eksempelvis samlet 300.000 kroner ind til det sociale arbejde sidste år. I Helsingør samlede vi 50.000 kroner ind. Det er penge, vi ellers ikke ville have haft. Og derfor er det jo også penge, som vi kan bruge på de mennesker, der har allermest brug for hjælp, slutter Helle Christiansen.

FAKTA

  • Kirkens Korshær blev grundlagt i 1912 og driver herberger, varmestuer og andet socialt arbejde i 29 byer i Danmark. Her kan udsatte mennesker kan få en seng at sove i, et måltid mad, omsorg og et bad.
  • Derudover driver Kirkens Korshær godt 250 genbrugsbutikker i hele landet, som drives udelukkende af frivillige.
  • Der er lige nu 251 indsamlingssteder, og flere kommer løbende til.
  • Man kan melde sig som indsamler på www.danmarkmodfattigdom.dk
  • Rundspørgen er foretaget blandt Kirkens Korshærs ledere i Danmark. Størstedelen (74%) af de, der har svaret, er ledere på en eller flere varmestuer og/ eller herberger, familiestøttende arbejde, natcaféer.

Nøgleord

Kontakter

Pressechef Jeanette Ellen Bauer, tlf. 52 88 18 00, j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Information om Kirkens Korshær

Kirkens Korshær
Kirkens Korshær
Nikolaj Plads 15
1067 København K

33121600http://www.kirkenskorshaer.dk

Kirkens Korshær blev grundlagt i 1912 og består i dag af ca. 450 ansatte og 9000 frivillige, som driver bl.a. varmestuer, herberger, familiestøttende arbejde og genbrugsbutikker til fordel for landets fattigste i hele Danmark. 

Følg pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kirkens Korshær

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum