Dansk ByggeriDansk Byggeri

Kirke, oplevelsescenter, kontorhus og metroen er nomineret til In-situ Prisen

Del

Fire storslåede betonstøbte byggerier er nomineret til In-situ Prisen 2019. Blandt årets nominerede er en kirke ved Roskilde, Hovedstadens største anlægsbyggeri siden Christian den IV, en kontorbygning i Lystrup ved Aarhus samt et besøgscenter på Bornholm.

Fotograf Jens Lindhe
Fotograf Jens Lindhe

For første gang siden In-situ Prisen blev indstiftet i 2004 er fire så forskellige bygninger og anlæg nomineret til prisen. Det er Trekroner Kirke i Roskilde, Hammershus Besøgscenter på Bornholm, metroen i København og kontorhuset for HauCon, der er leverandør til betonbranchen.

Om årets nomineringer siger Jan Søndergaard Hansen, Formand for Fabriksbetonforeningen:

- I år var der et stort felt af byggerier indstillet til In-situ Prisen 2019, byggerier der viste spændende anvendelse af betonens enestående formbarhed og anvendelsesmuligheder. De nominerede byggerier er eksempler på, hvordan In-situ beton naturligt anvendes i forbindelse med megatrends som individualisme, urbanisering og bæredygtighed. Det har derfor været en dejlig udfordring at udpege de nominerede. Et stort tillykke til de nominerede byggerier, hvor jeg ser frem til dommerpanelets vurdering.

Også en stor tak til alle de byggerier der blev indstillet, men ikke blev nomineret, fantastiske byggerier der viser muligheder for anvendelse af In-situ beton, som et lille bidrag, til fremtidens løsning på de globale og nationale megatrends, vi oplever nu og i årene der kommer, siger Jan Søndergaard Hansen.

De nominerede byggerier er spredt geografisk over hele landet. Men det er tilfældigt, for det er alene brugen af beton støbt på stedet (in-situ = på stedet), der tæller, når dommerkomiteen udvælger de nominerede.

Blandt årets fire nominerede er et stærkt felt af danske arkitekter, som sammen med entreprenører er sat i stilling til In-situ Prisen 2019.

De nominerede er..
Trekroner Kirke i Roskilde består af ni in-situ støbninger. Kirken i Trekroner er tegnet af Rørbæk og Møller Arkitekter, som i samarbejde med entreprenørvirksomheden CG Jensen, har lavet et unikt beton støbearbejde.

Og så det Bornholmske besøgscenter Hammerhus er nomineret. Besøgscenteret er tegnet af Arkitema Architects, som i samarbejde med både entreprenør og underentreprenør, har skabt en unik oase for besøgende, som kun har været mulig ved at støbe betonen på stedet.

I Lystrup tæt på Aarhus har Gudnitz Krabbe Vang Arkitektur & Design skabt virksomhedens HauCons kontorlokaler i in-situ-støbte betonoverflader, som står flot i kombinationer af hvid og grå beton.

Den fjerde nominering går til det store københavnske metrobyggeri Cityringen, som består af 17 in-situstøbte stationer og fire skakte. Den nye metrolinje får 17 underjordiske stationer, der er placeret i ned til 35 meters dybde. Alle er de in-situ-støbte.

Afsløres den 28. marts
Prisen bliver uddelt den 28. marts af Fabriksbetonforeningen i Dansk Byggeri til en stor prisfest sammen med Bæredygtig Beton Prisen og Betonelement-Prisen. Det er alene dommerkomitéen, der udpeger vinderen.

 

Nøgleord

Kontakter

Kommunikationsrådgiver i Dansk Byggeri, Stine Bo Christensen, 72160225, sbc@danskbyggeri.dk

Billeder

Fotograf Jens Lindhe
Fotograf Jens Lindhe
Download
FotografJens Lindhe
FotografJens Lindhe
Download
Fotograf Jens Lindhe
Fotograf Jens Lindhe
Download
Fotograf Jens Lindhe
Fotograf Jens Lindhe
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland glæder sig til efterårets borgmestermøder20.8.2019 11:19:41 CESTPressemeddelelse

Dansk Byggeris seneste undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed viste, at de midt- og vestjyske kommuner er blandt de mest erhvervsvenlige i hele landet. Men servicen og forholdene for de lokale virksomheder kan blive endnu bedre. Og Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland ser frem til at mødes med borgmestre, kommunaldirektører mv. i den kommende tid for at drøfte, hvad der helt konkret skal til.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum