Frederikshavn Kommune

Kinesisk energiministerium i Frederikshavn: Dansk eksporteventyr i sigte

Del

Energibyen, Frederikshavn Kommune får i dag besøg af 15 topembedsfolk fra det kinesiske energiministerium, der skal høre om Frederikshavn Kommunes arbejde med omstillingen til hundrede procent vedvarende energi i 2030 og herunder fjernvarmeløsninger samt cases fra lokale virksomheder bl.a. VICTOR A/S og MAN Diesel & Turbo

”Et besøg som dette viser, at vi i Frederikshavn Kommune er med helt fremme, når det kommer til den grønne omstilling. Vi har konkrete eksempler på fjernvarmeløsninger i lokalsamfundet, og vores viden og erfaringer er netop det, kineserne efterspørger. Besøget giver os mulighed for at sætte lokale virksomheder i spil og bringe dem i kontakt med vigtige beslutningstagere på det kinesiske marked,” siger projektchef for Energibyen, Poul Rask Nielsen.

Stort potentiale for lokale virksomheder

VICTOR A/S er en lokal virksomhed, der arbejder med løsninger inden for fjernvarmen og leverer bl.a. rørinstallationer til varmeværker og i samarbejde med IESenergy A/S komplette varmepumpe anlæg. Ole Nygaard, Direktør i VICTOR A/S, siger:

”Det kinesiske marked har et kæmpe potentiale for os. De efterspørger i høj grad de teknologier, som vi arbejder med inden for fjernvarme. Vi kan på den ene side bidrage med vores erfaringer og dele vores viden, men vi håber selvfølgelig også, at vi kan få bare en lille del af det kæmpe marked, som eksisterer inden for fjernvarme i Kina.”

Besøget er arrangeret af State of Green og den danske energistyrelse. Den kinesiske delegation er i Danmark fra d. 23. oktober til d. 10. november 2017 for at lære om danske erfaringer med fjernvarme, overskudsvarme, energistyring og energiplanlægning. Frederikshavn Kommune er således udvalgt sammen med en række prominente private virksomheder og offentlige instanser til at dele den særlige danske viden og erfaringer på netop dette område.

FAKTA: Besøget i dag begynder hos Energibyen på Knivholt Hovedgård og delegationen skal derefter videre til MAN Diesel & Turbo, som præsenterer deres case med udnyttelse af overskudsvarme i fjernvarmenettet.

Besøget finder sted fra 14.00 og slutter kl 15.30.

 

Kontaktinformation

Poul Rask Nielsen

Projektchef
Energibyen, Frederikshavn Kommune

Telefon: +45 40 32 45 91
E-mail: prni@frederikshavn.dk

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum