Søfartsstyrelsen

Kina og Danmark sammen om at fremme digitalisering

Del

Som et led i det maritime myndighedssamarbejde mellem Danmark og Kina afholder Søfartsstyrelsen og China Maritime Safety Administration i disse dage et fælles seminar i Kina om e-navigation.

Konkrete erfaringer fra danske og kinesiske e-navigationsinitiativer er udgangspunktet for det dansk-kinesiske seminar. Seminaret, der løber over tre dage, vil også berøre emner som autonome skibe og maritime myndigheders rolle i forhold til digitalisering.

”Kina er en vigtig samarbejdspartner inden for den digitale dagsorden, herunder globale e-navigations-løsninger. Det dansk-kinesiske myndighedsarbejde er et stærkt redskab, som giver os gode muligheder for at udveksle viden og erfaringer,” siger Bjørn Borbye Pedersen, Kontorchef i e-navigation, Søfartsstyrelsen.

”Vi har netop udvidet vores samarbejdsaftale om e-Navigation med Sydkorea og Sverige, til også at inkludere Kina, så besøget kommer også på et virkelig godt tidspunkt.”

En lang række repræsentanter fra China Maritime Safety Administration vil deltage i seminaret. Desuden vil repræsentanter fra China Shipbuilding Information Center, China Classification Society og relevante forskningsinstitutioner deltage.

Seminaret er et led i Søfartsstyrelsens myndighedssamarbejde mellem Danmark og Kina, som gennemføres i samarbejde med Udenrigsministeriet.

Nøgleord

Billeder

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Fjordvænget 30
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

I Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum