Frederikshavn Kommune

Kina kommer til byen – Energibyen Frederikshavn

Del

Energibyen bliver rollemodel for arbejde med energibesparelser i Kina

Energibyen Frederikshavn, der efterhånden er så kendt på internationalt plan, at projektet bliver hidkaldt fra alle verdenshjørner for at dele ud af erfaringerne med energirigtige løsninger og omstilling til vedvarende energi får i denne uge besøg af en delegation fra Kina. Kineserne kommer til Frederikshavn for at blive inspireret af Energibyen på nærmeste hold

Den 25 mand store delegation fra Tianjin provinsen er i Danmark for at lære om energiplanlægning, produktion og ikke mindst energireduktion. De kommer til Frederikshavn for at se på den praktiske del af sagen efter en uge med forelæsninger på RUC, universitetet i Roskilde. De 25 kinesere er ingeniører, der er i Danmark for at få viden og idéer, som de tager med hjem til deres arbejde med energiomstilling på markedet i Kina. Kina er i dag en af verdens største CO2 syndere med en kæmpeudledning, som resten af verden blandt andet kender til gennem billeder og reportager fra store kinesiske byer indhyllet i smog.

”Det vi kan give dem med hjem er en række eksempler fra vores hverdag, hvor vi viser frem, hvad der virker i praksis. Fx virksomheder, der leverer overskudsvarme ind fjernvarmen. Boligforeningernes ihærdige indsats for levere sunde og komfortable lejligheder med lave energiomkostninger indenfor både energirigtigt nybyggeri og energirenovering af de eksisterende lejligheder. Kommunens egne bygninger, der er rollemodeller, skraldebiler som kører på biogas, energistien og endelig strategiplanen, som er en køreplan for Frederikshavn Kommunes overgang til vedvarende energi. Den er meget praktisk fokuseret, og har 32 forskellige konkrete indsatser. Vekselvirkningen mellem at tænke strategisk og handle konkret er en af de løsninger, vi som Energibyen har succes med at fortælle om i udlandet, og det er også en model kineserne kan tage med hjem og overføre direkte,” siger Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn.

Energibyen inviteres ofte af danske ambassader, eksportforeninger og internationale energikonferencer for at fortælle om kombinationen af de bagvedliggende energiovervejelser og praktiske energiløsninger, der danner grundlaget for projektet Energibyen i Frederikshavn Kommune.

De kinesiske ingeniører skal blandt andet på besøg på Energistien på Knivholt, høre om Frederikshavn Boligforenings energirenoverede boliger i afdelingen Højbo, der har gjort sig bemærket med et ultra lavt energiforbrug og også Forsyningens projekt med overskudsvarme fra MAN Diesel og Turbos testcenter

Når kineserne forlader Energibyen Frederikshavn, skal de besøge Thisted og Sønderborg, der også har gjort sig energimæssigt bemærket med projekter indenfor grøn omstilling.

For yderligere oplysninger kontakt:

Poul Rask Nielsen, projektchef, Energibyen Frederikshavn Kommune, +45 4032 4591

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Jobopslag: Webredaktør til Frederikshavn Kommune3.4.2018 10:37pressemeddelelse

Vi går snart i luften med en ny hjemmeside. Vi synes selv, den er rigtig god, fordi den fortæller, hvad vi kan, hvem vi er, og hvad vi står for. Vi ønsker os, at borgerne tager godt imod siden og bliver glade for den – det er derfor, vi har lavet den. Vores ambition er, at borgere, virksomheder, foreninger og tilflyttere oplever frederikshavn.dk på en nem, imødekommende og direkte facon, så den opfylder deres behov for service og information.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum