Killingeejere skal være på vagt: De mest almindelige farer for killinger og hvordan man forebygger dem
Som ansvarlig katteejer kan du tage nogle få forholdsregler for at skabe et mere sikkert miljø for din killing. Der er mange ting i hjemmet, der kan udgøre en risiko for dens sikkerhed og trivsel. Det kan være alt fra giftige planter og skadelige kemikalier til skarpe genstande og åbne vinduer. Her får du 10 gode råd, til at gøre dit hjem ”killingesikkert”:
1. Begræns adgangen til farlige områder: Killinger er nysgerrige og eventyrlystne, så det er vigtigt at forhindre dem i at komme til farlige områder i huset. Hold døre til potentielt farlige rum som vaskerum, garage eller skur lukkede.
2. Fjern giftige planter: Der er en række stueplanter, der kan være giftige for katte. Er du i tvivl om en bestemt plante, er det bedst at undersøge den specifikke plante eller rådføre dig med en dyrlæge. Hvis du har mistanke om, at din kat har indtaget en giftig plante, skal du straks kontakte en dyrlæge for rådgivning.
3. Sikre elektriske ledninger: Ledninger kan være farlige, hvis killinger bider i dem. Brug ledningsbeskyttere eller placer ledningerne, så de er utilgængelige for killinger.
4. Hold rengøringsmidler og kemikalier utilgængelige: Rengøringsmidler, plantegifte og kemikalier bør opbevares på steder, som killinger ikke kan nå.
5. Pas på små genstande, som kan sluges: Undgå at lade små genstande ligge rundt, som killinger kan sluge og som potentielt kan sætte sig fast i halsen.
6. Vinduer og altaner: Killinger er nysgerrige og kan hoppe eller falde ud ad vinduer og altaner. Sørg for at sikre dem med skærme eller net, så killingen ikke kan komme ud.
7. Sørg for, at der er sikre gemmesteder: Killinger har brug for trygge og beskyttede områder, hvor de kan hvile og føle sig trygge. Giv dem adgang til bløde, komfortable senge eller kattekurve, hvor de kan slappe af.
8. Badekar og swimmingpools: Undgå at lade killinger være alene i nærheden af pools eller badekar.
9. Hold medicin utilgængelig: Medicin og kosttilskud bør opbevares i lukkede skabe eller skuffer, der ikke kan nås af killinger.
10. Hold øje med din killing: Vær opmærksom og hold øje med killingen for at sikre, at den ikke kommer i farlige situationer. Skal den være uden opsyn i længere perioder, må du sikre dig at den opholder sig et sted, der er trygt og fri for farer.
Det er vigtigt at bemærke, at dette er generelle retningslinjer, og der kan være andre specifikke forholdsregler, du bør tage baseret på dit eget hjem og din killings adfærd.
Nøgleord
Kontakter
Lotte EversPresseansvarligAgria Dyreforsikring
Tlf:2878 3270lotte.evers@agria.dkSusanne Lindø GrønbechGrønbech ApS
Tlf:4033 0555sl@groenbech.comTom EspensenSeniorrådgiverGrønbech ApS
Tlf:2372 0555toe@groenbech.comBilleder
Information om Agria Dyreforsikring
Agria Dyreforsikring er specialist i dyreforsikringer gennem mere end 130 år. De fleste medarbejdere er selv dyreejere og sammen med dyreejerorganisationer og dyrlæger, er Agria med til at udvikle dyrehold, dyresport og dyrehelbred. Agria Dyreforsikring i Danmark tilbyder fleksible forsikringer til heste, hunde, katte og andre smådyr som for eksempel slanger, kaniner, ildere og papegøjer.
Kontakt
+45 70101065
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
Følg pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Agria Dyreforsikring
Mange katte rammes af loppeallergi22.8.2023 11:11:39 CEST | Pressemeddelelse
Det er højsæson for lopper året rundt! Derfor kan det være en god idé at tjekke din kat for lopper og investere i forebyggende loppemidler. Mange katte får nemlig problemer med loppeallergi, som kan være meget generende for katten og i svære tilfælde resultere i behandlingskrævende hudproblemer.
Kæledyrsejere maler sig selv op i hjørnet17.8.2023 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Stadig flere kæledyrsejere får øjnene op for, at det giver økonomisk mening ikke at samle alle sine forsikringer i ét generalist forsikringsselskab. Problemet er nemlig, at når man gør brug af sin forsikring, så er der en risiko for, at præmien stiger eller forsikringen opsiges.
Pas på hunden – svømmeturen kan være farlig9.8.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Hunde og blågrønne alger er en farlig kombination. Og når sommervarmen, som nu, er over landet, så kan der følge blågrønne alger med, som kan udgøre en fare for hunden. De kan ikke bare gøre hunden syg, men i værste tilfælde slå den ihjel. Der er set eksempler på at en hund, der har rullet sig i alger for derefter at slikke sig, er blevet syg. Her fortæller vi dig, hvad du skal være opmærksom på.
Hvad koster det at eje en hest?27.7.2023 11:48:52 CEST | Pressemeddelelse
Alle kæledyr kræver opmærksomhed og koster penge, men der er alligevel stor forskel på at eje et marsvin eller en hest. Heste er store dyr, som kræver en del af sin ejer, både i forhold til pasning og pengepung. Men hvad koster det egentlig at have en hest?
Ferie med eller uden hund: Nyttige tips og råd19.7.2023 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse fra Agria Dyreforsikring viser, at fire ud af ti hundeejere overvejer at tage hunden med på sommerferie. Det er en beslutning, der kræver forberedelse og et lidt større feriebudget. Her er en samling af gode råd, når du skal træffe beslutninger om sommerferie med din hund.