Ritzaus Bureau A/S

Kilder skal kommunikere direkte til medierne

Del

Flere kilder og bedre nyheder. Ritzau lancerer i dag bureauets nye kildetjeneste, som skal hjælpe redaktioner og journalister med flere og nye kilder til nyhedsproduktionen.

Ritzau vægbillede
Ritzau vægbillede

Tanken er, at den nye kildetjeneste skal berige og nuancere journalistikken og bane vejen for flere og nye kilder i nyhedsstrømmen.
 
Helt konkret foregår det således, at kildemeddelelser oprettes på baggrund af allerede udsendte Ritzau net-nyheder i et format, der kræver, at kildemeddelelsen er:
 
·      relevant for nyhedsartiklen
·      et kvalificeret bidrag til nyhedsstrømmen
·      kort - maksimum 800 tegn
 
Kildemeddelelser udsendes med tydelig angivelse af, at der er tale om uredigeret materiale.
 
- Vi forventer, at medierne vil få en række nye kildetilbud på tjenesten. Det vil hjælpe dem og os med at kunne lave endnu bedre nyhedsjournalistik til det danske samfund, siger Ritzaus chefredaktør og administrerende direktør, Lars Vesterløkke, om den nye tjeneste.

- Ritzau lever for at hjælpe de danske medier og professionelle kilder. Den nye tjeneste bringer de to grupper endnu tættere. Kilder kan let komme i kontakt med medierne, og medierne får et større udbud af tilgængelige og kompetente kilder til de enkelte nyheder, siger Lars Vesterløkke.

Kildetjenesten er lanceret i dag for medier og kilder.

For mere information kontakt Lars Vesterløkke tlf. 33 30 03 01, lav@ritzau.dk

Billeder

Ritzau vægbillede
Ritzau vægbillede
Download

Information om Ritzaus Bureau A/S

Ritzaus Bureau A/S
Ritzaus Bureau A/S
Store Kongensgade 14
1264 København K

33 30 00 00http://www.ritzau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ritzaus Bureau A/S

Nyhedsbureauet Ritzaus Bureau A/S kom ud af 2018 med et overskud før skat på 5 mio. kr.28.3.2019 16:09:00 CETPressemeddelelse

Regnskabet blev fremlagt på generalforsamlingen torsdag, og bestyrelsesformand Alex Nielsen betegner 2018 som meget tilfredsstillende. Ritzaus Bureau blev i 2012 ændret til et aktieselskab, og siden har virksomheden udviklet sig positivt. Selv om indtægten fra salg af nyheder til medier er presset, er bureauets omsætning vokset år for år og ligger nu på 158 mio.kr. Omsætningen steg i 2018 fra 130 mio.kr. til 158 mio.kr., blandt andet fordi Ritzaus Bureau den 1. januar 2018 overtog fotobureauet Scanpix, men også fordi der igen i 2018 var vækst i omsætningen til kunder uden for medieverdenen. Siden 2015 har Ritzaus Bureau sænket priserne på den såkaldte mediehuspakke, generelle tekst-nyheder til medier, med ca. 30 procent, samtidig med, at omsætningen til kunder uden for medieverdenen er vokset tilsvarende. Bureauets omsætning til kunder uden for mediebranchen voksede i 2018 med 15 procent. I sin beretning omtalte formand Alex Nielsen de senere års positive udvikling. Omsætningen er voks

Ritzau går ind i markedet for selskabsmeddelelser27.3.2019 08:00:00 CETPressemeddelelse

Ritzaus Bureau vil distribuere børsnoterede virksomheders selskabsmeddelelser. Det sker via en udvidelse af bureauets markedsledende pressemeddelelsessystem Via Ritzau. Ritzau vil udsende selskabsmeddelelser i samarbejde med de tre nordiske nyhedsbureauer TT (Sverige), NTB (Norge) og STT (Finland) og dermed tilbyde de børsnoterede selskaber adgang til markedets stærkeste distributionskraft i form af Via Ritzau, der distribuerer pressemeddelelser fra den offentlige sektor, virksomheder og organisationer. Ritzaus Bureau har allerede i dag med Ritzau Finans landets førende finansnyhedstjeneste til investorer og medier. Derfor falder det nye produkt godt i tråd med Ritzaus Bureaus berøringsflade. ”Vi vil sikre, at børsnoterede danske selskaber får markedets bedste produkt til distribution af selskabsmeddelelser. Distributionskraft, leverancesikkerhed, hurtighed og et højt serviceniveau efterspørges af markedet, hvilket ligger helt i tråd med det, som vi som troværdigt bureau i forvejen lev

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum