Egedal Kommune

Kildedal Syd er et særligt sted – med historie

Del

I flere tusind år har der boet mennesker i Kildedal Syd i Egedal Kommune. Området skal snart byudvikles, men før der kan bygges og graves her, har jorden under os været undersøgt for arkæologiske fund. Efter halvandet års udgravning har Kroppedal Museum fundet en smuk kvindegrav, fine hulveje og mange andre arkæologiske spor og genstande.

Det udgravede område ved Kildedal Syd. Foto: Egedal Kommune.
Det udgravede område ved Kildedal Syd. Foto: Egedal Kommune.

Den vidner om et rigt liv i området ved Kildedal Syd. Hør historien om kvinden fra Romersk Jernalder, se de fine gravfund - og de afdækkede hulveje, hvor livet har udspillet sig i istidslandskabet tæt på Kildedal Station. Vi besøgte udgravningen få dage inden, at gravkøerne gik i gang at gøre klar til nyt liv i området. Gravfundene er ved at blive undersøgt og vil muligvis blive udstillet senere. Vi ved dog lige nu ikke mere om hvor og hvornår.

Fotos i videoen af arkæologiske gravfund og oversigtsplan over udgravningen: Kroppedal Museum.

Se vores video: KILDEDAL SYD I EGEDAL - KVINDEGRAV FRA ROMERSK JERNALDER

Kontakter

Billeder

Det udgravede område ved Kildedal Syd. Foto: Egedal Kommune.
Det udgravede område ved Kildedal Syd. Foto: Egedal Kommune.
Download

Information om Egedal Kommune

Egedal Kommune
Egedal Kommune
Dronning Dagmars Vej 200
3650 Ølstykke

7259 6000https://www.egedalkommune.dk/

Egedal er en kommune i bevægelse med plads til begejstring. Vi ligger der, hvor storbyen holder op og landet begynder. Med 4 S-togs-stationer i kommunen er du midt i naturen og tæt på hovedstaden, der kun ligger en halv time herfra. Vi vil yde god service for Egedals borgere. Alle skal have en god og velfungerende hverdag, hvor vi, med udgangspunkt i fællesskaber, udvikler de styrker og kvaliteter, der allerede kendetegner Egedal. Læs mere om os på EgedalKommune.dk

Følg pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Egedal Kommune

Ny bebyggelse med plads til fællesskab for alle aldre24.6.2021 18:13:10 CEST | Pressemeddelelse

2E Group opfører 226 boliger ved siden af det nye P-hus i Egedal By. Det blev besluttet af Egedal Byråd den 22. juni efter en udbudsrunde, hvor vinderen blev valgt ud af i alt fem forslag. Bebyggelsen bliver en kombination af rækkehuse, lejligheder, seniorboliger og ungeboliger, med adgang til haverum og fælles faciliteter til forskellige aktiviteter på tværs af generationer. Boligerne forventes at være klar til indflytning i efteråret 2023.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum