Region Hovedstaden

Kick-off for udviklingshospital Bornholm

Del

Onsdag den 9. marts mødes brugerrepræsentanter, faglige organisationer, medarbejdere, hospitalsdirektører og politikere for at konkretisere de friere rammer, som Bornholms Hospital får de næste to år.

Regionsrådet sætter fokus på fremtidens sundhedsvæsen, når Bornholms Hospital de næste to år undtages fra det nuværende styringssystem, så der kan gøres mere af det, der giver værdi for den enkelte patient. Det giver værdifulde erfaringer omkring, hvordan man i fremtiden kan drive hospitaler, og hvordan man kan sikre, at det bliver patientens situation, der styrer forløbet. Derfor kommer der fuldt tryk på gode ideer på kick-off seminaret, hvor hospitalet i samarbejde med internationale eksperter, patientrepræsentanter og faggrupper skal gøre visionerne til virkelighed.

- Bornholms Hospital får en unik mulighed for at styre sin økonomi efter, hvad der betyder noget for den enkelte patient, i stedet alene at have fokus på, hvor mange de behandler. Mit håb er naturligvis, at vi med erfaringerne fra Bornholm kan være med til at sætte en ny dagsorden for, hvordan vi i fremtiden styrer sundhedsvæsenet i Danmark, så vi får et mere menneskeligt sundhedsvæsen med bedre patientforløb, mindre bureaukrati og mere tryghed, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Nye løsninger
I to år vil Region Hovedstaden udfordre den traditionelle måde at styre et hospital på. Det er en strukturel ændring, der giver Bornholms Hospital en unik mulighed for at udvikle nye løsninger for hospitalsdrift, som kan give bedre behandling af den enkelte patient, og med tiden måske bredes ud til andre hospitaler.

- Vi har i dag har et sundhedsvæsen, der trækker i retning af flere og flere behandlinger. Men det belønner ikke nødvendigvis altid den rigtige behandling til den rigtige patient på det rigtige tidspunkt og det har ikke altid den gode kvalitet og patientoplevelse for øje. Det er noget af det, som vi gerne vil udfordre i det nye projekt - hvordan vi skaber mere værdi for patienten i alt, hvad vi gør i sundhedsvæsenet, siger regionsrådsformanden.

Fakta

  • Med økonomiaftalen for 2016 har regeringen og regionerne aftalt at igangsætte konkrete forsøg med nye styrings- og afregningsmodeller med afsæt i værdibaseret styring. Forsøget på Bornholm er en del af det.
  • Forsøget er et ud af fem regionale forsøg i Danmark med nye styringsformer, men er det eneste, der foregår på et helt hospital.
  • Forsøget skal give inspiration til nye styringsformer i den danske sundhedssektor og bliver fulgt både af de politiske udvalg i Region Hovedstaden og de centrale sundhedsmyndigheder.
  • Kick-off seminaret foregår på Bornholms Hospital den 9. marts 2016.
  • Den nye økonomiske styringsmodel for Bornholms Hospital er trådt i kraft i 2016 og betyder, at hospitalet bliver undtaget Region Hovedstadens takststyringsmodel i to år.

Yderligere information

  • ​​​​Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf.: 70 20 95 88

Information om Region Hovedstaden

Region Hovedstaden
Region Hovedstaden
Kongens Vænge 2
3400 Hillerød

38 66 50 00http://www.regionh.dk/

Følg pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Hovedstaden

Sophie Hæstorp Andersen og Martin Geertsen: Vi skal hegne midlerne til Hovedstaden ind23.5.2018 15:06pressemeddelelse

Hovedstaden er hele Danmarks hoveddør og det er derfor i hele landets interesse, at vi har en hovedstad i vækst. Den opgave risikerer at miste tilstrækkeligt med fokus og midler, hvis den ændring af erhvervsfremme systemet, som ligger på bordet lige nu, bliver til virkelighed, lyder det i en fælles udmelding fra regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) og næstformand i Region Hovedstaden, Martin Geertsen (V).

Sammen om at få flere unge til at blive faglærte25.4.2018 11:00pressemeddelelse

Af parterne bag Faglært til vækst: Sophie Hæstorp Andersen (S), regionsrådsformand, John Schmidt Andersen (V), borgmester for Frederikssunds Kommune, Steen Christiansen (S), formand for KKR Hovedstaden og borgmester i Albertslund Kommune, Lars Gaardhøj (S), formand for Erhvervs-, Vækst og Forskningsudvalget, Ole Heinager, direktør for NEXT Uddannelse, René Van Laer, direktør for Handelsskolen København, Anette Kjær Sørensen, afdelingschef for Hovedstadens Rekrutteringsservice, Morten Emborg, konst. direktør for Technical Education Copenhagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum