Det Kongelige Teater

KGL Bio er tilbage med livevisninger direkte fra Det Kongelige Teater

Del

Endnu engang rykker det Kongelige Teater ud af hovedstaden og direkte ind i biografmørket i hele landet. Over 30 biografer har tilsluttet sig dette års KGL Bio og livestreamer i løbet af de næste måneder en opera, en ballet og et skuespil direkte fra teatrets tre huse.

Publikum i hele landet kan komme med en tur i Det Kongelige Teater, når vi i november og december livetransmitterer tre forestillinger direkte fra scenerne i København til biografer landet over. Over 30 biografer helt fra Færøerne til Samsø er i år gået med i samarbejdet, så publikum langt fra hovedstaden får muligheden for at læne sig tilbage i mørket og opleve scenekunst på højeste plan sammen med fyldte sale i både Operaen, Skuespilhuset og på Gamle Scene.

”Det særlige ved KGL Bio er, at det foregår live og sendes direkte ud til biografpublikummet. På den måde bliver de en del af forestillingen på lige fod med publikum i salen og mærker den særlige stemning, der er ved live scenekunst – selv om de oplever den i deres lokale biograf. Vi er derfor meget glade for, at vi igen kan vise tre af vores forestillinger ude i landets biografer og glade for den opbakning, der er til projektet,” siger Dorthe Paulli, Chef for Outreach-aktiviteter på Det Kongelige Teater.

I år åbner KGL Bio med ikke mindre end en urpremiere, når Johannes V. Jensens episke mesterværk Kongens fald opføres for første gang nogensinde på de skrå brædder. Vi følger Mikkel Thøgersens omflakkende liv fra ung naiv student, til soldat i tjeneste hos Kong Christian II og igen som en gammel mand på sit dødsleje – forrådt af livets brutalitet. Skuespillet er en co-produktion med Aarhus Teater og kan også opleves her til januar.

Derudover byder KGL Bio i år på Johann Strauss’ fulde og festlige operette Flagermusen direkte fra Operaens storslåede scene, samt den eventyrlige fortælling om Alice i Eventyrland omsat til den flotteste ballet, som nemt kan nydes af hele familien.

KGL Bio løb første gang over biograflærredet i 2014 og har været et samarbejde mellem Det Kongelige Teater og over 50 biografer helt fra Grønland til Bornholm. Siden er ni store balletter, operaer og skuespil blevet livetransmitteret direkte fra teatrets scener og i år lægger vi yderligere tre titler til programmet.

KGL Bio viser i denne sæson:

Skuespillet Kongens fald den 28. november kl. 20

Operaen Flagermusen den 9. december kl. 15

Balletten Alice i Eventyrland den 19. december kl. 19:30

Læs mere om KGL Bio og se de tilmeldte biografer på kglteater.dk/kglbio

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Flagermusen er en hyldest til livsglæden badet i champagne og bedrag16.11.2018 13:25Pressemeddelelse

Flagermusen. Spilleperiode 24. november-3. marts. Fra den 24. nov. spiller Peter Langdals version af Johann Strauss operette Flagermusen på Operaen i København. Champagnen flyder, og lidenskaber og løgne får frit løb i en hyldest til livet og en erotisk rejse, hvor der forføres, drikkes, elskes, bedrages og grædes. Som Danmarks nationalscene er Den Kongelige Opera altid særligt glade for at præsentere dansksprogede forestillinger, og der er en lang tradition for at opføre Flagermusen på dansk. På den måde kan Det Kongelige Teater fortsat pleje denne fine tradition. Det giver samtidig anledning til at glædes over de fantastiske kunstnere, som Den Kongelige Opera har til rådighed i solistensemblet, som i høj grad består af danske sangere. Især i operettens dialog tilføjer det danske altid forestillingen en ekstra dimension, idet publikum umiddelbart forstår sproget. Og netop i operette-genren er en rap replik en væsentlig del af den muntre oplevelse. Flagermusen er komponeret i 1874 fra

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum