Det Kongelige Teater

KGL Bio er tilbage med livevisninger direkte fra Det Kongelige Teater

Del

Endnu engang rykker det Kongelige Teater ud af hovedstaden og direkte ind i biografmørket i hele landet. Over 30 biografer har tilsluttet sig dette års KGL Bio og livestreamer i løbet af de næste måneder en opera, en ballet og et skuespil direkte fra teatrets tre huse.

Publikum i hele landet kan komme med en tur i Det Kongelige Teater, når vi i november og december livetransmitterer tre forestillinger direkte fra scenerne i København til biografer landet over. Over 30 biografer helt fra Færøerne til Samsø er i år gået med i samarbejdet, så publikum langt fra hovedstaden får muligheden for at læne sig tilbage i mørket og opleve scenekunst på højeste plan sammen med fyldte sale i både Operaen, Skuespilhuset og på Gamle Scene.

”Det særlige ved KGL Bio er, at det foregår live og sendes direkte ud til biografpublikummet. På den måde bliver de en del af forestillingen på lige fod med publikum i salen og mærker den særlige stemning, der er ved live scenekunst – selv om de oplever den i deres lokale biograf. Vi er derfor meget glade for, at vi igen kan vise tre af vores forestillinger ude i landets biografer og glade for den opbakning, der er til projektet,” siger Dorthe Paulli, Chef for Outreach-aktiviteter på Det Kongelige Teater.

I år åbner KGL Bio med ikke mindre end en urpremiere, når Johannes V. Jensens episke mesterværk Kongens fald opføres for første gang nogensinde på de skrå brædder. Vi følger Mikkel Thøgersens omflakkende liv fra ung naiv student, til soldat i tjeneste hos Kong Christian II og igen som en gammel mand på sit dødsleje – forrådt af livets brutalitet. Skuespillet er en co-produktion med Aarhus Teater og kan også opleves her til januar.

Derudover byder KGL Bio i år på Johann Strauss’ fulde og festlige operette Flagermusen direkte fra Operaens storslåede scene, samt den eventyrlige fortælling om Alice i Eventyrland omsat til den flotteste ballet, som nemt kan nydes af hele familien.

KGL Bio løb første gang over biograflærredet i 2014 og har været et samarbejde mellem Det Kongelige Teater og over 50 biografer helt fra Grønland til Bornholm. Siden er ni store balletter, operaer og skuespil blevet livetransmitteret direkte fra teatrets scener og i år lægger vi yderligere tre titler til programmet.

KGL Bio viser i denne sæson:

Skuespillet Kongens fald den 28. november kl. 20

Operaen Flagermusen den 9. december kl. 15

Balletten Alice i Eventyrland den 19. december kl. 19:30

Læs mere om KGL Bio og se de tilmeldte biografer på kglteater.dk/kglbio

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Hits og skjulte perler på Opera i det fri 201930.7.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Opera i det fri 2019 er sommerens store begivenhed i det danske sommerland både for den, der ønsker at stifte bekendtskab med opera for første gang og den rutinerede operagænger, der kender sine klassikere ind og ud. Publikum vil blive præsenteret for en skøn blanding af både hits og skjulte perler, der synges af nogle Danmarks bedste operasangere. De tager både lystige og alvorlige emner under behandling i et repertoire blandet af italiensk, tysk, østrigsk, fransk, amerikansk og dansk musik. Der er smagsprøver fra Den Kongelige Operas kommende sæson, herunder genhør med Rossinis elskede klassiker Barberen i Sevilla, der var et hit ved premieren i Martin Lyngbos stumfilmsinspirerede opsætning. Bizets Carmen præsenteres i en ny storslået moderne og energisk udgave med cool dans, Richard Strauss’ moderne klassiker Ariadne på Naxos iscenesættes af en af vore tids mest interessante kvindelige instruktører, og vores billedskønne Mozart-opsætning af Così fan tutte kommer på turné efter premi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum