Ishøj Kommune

Kender du en læsehest på 7-14 år?

Del

Den 14. juni begynder den nationale kampagne og læsekonkurrence ’Sommerbogen’, hvor børn kan anmelde de bøger, som de læser i sommerferien og vinde fede præmier. Kulturium Bibliotek i Ishøj uddeler som altid boggaver til børn, hvis de laver tre anmeldelser

Fra 14. juni til 24. august løber ‘Sommerbogen’ af stablen. Den landsdækkende læsekonkurrence for 7-14-årige har et meget enkelt koncept: Læs bøger i din sommerferie og anmeld dem på biblo.dk.

Bag konkurrencen står Biblo (bibliotekernes website for børn under 14 år) og landets folkebiblioteker, som sammen arbejder hen imod Sommerbogens fornemmeste opgave – nemlig at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie.

Store præmier på højkant

Når børnene har anmeldt mindst én bog på biblo.dk, kan de være heldige at vinde en bog i den daglige lodtrækning. Når børnene har lavet mindst tre anmeldelser på biblo.dk, er de med i konkurrencen om en af de fem hovedpræmier, hvor de fem vindere hver får lov at tømme en boghandel på fem minutter!

Det er Biblos redaktion og bibliotekarer, der vurderer anmeldelserne og udvælger de allerbedste, som kåres til hovedpræmievindere. Det er både muligt at lave videoanmeldelser og “almindelige” tekstanmeldelser.

Der foregår også masser af sjove læselyst-aktiviteter rundt omkring på bibliotekerne. Fx er personalet på Kulturium Bibliotek klar med boganbefalinger til de læsehungrende børn, og som altid kan børnene også få en boggave af Kulturium Bibliotek, hvis de laver mindst tre anmeldelser. Det eneste krav er, at børnene viser deres Læsebevis fra biblo.dk til bibliotekaren.

Ishøj har mange læseheste

Sidste år skrev og filmede børnene i Danmark 16.301 anmeldelser i løbet af sommeren. Ishøj var en af landets allermest læsende kommuner med hele 965 bøger/anmeldelser, hvilket var en fordobling i forhold til 2016.

Udover den landsdækkende læsekonkurrence har Kulturium Bibliotek også lavet en lokal klassekonkurrence, hvor den Ishøj-skoleklasse, som samlet har læst flest bøger pr. elev, vinder en fantastisk biografoplevelse for hele klassen.

Sidste år vandt 6.A fra Vibeholmskolen klassekonkurrencen, da de 21 elever havde læst og anmeldt 117 bøger i sommerferien - det svarer til hele 5,7 bog i gennemsnit. Eleverne blev fejret på Kulturium Bibliotek med kagemand og præmieoverrækkelse. Også i år vil den mest læsende klasse vinde en biografoplevelse for hele klassen.

Kontakter

Anne Cauchi, børnebibliotekar, Kulturium Bibliotek: ankca@ishoj.dk

Billeder

Information om Ishøj Kommune

Ishøj Kommune
Ishøj Kommune
Ishøj Store Torv 20
2635 Ishøj

43 57 75 75http://www.ishoj.dk

Følg pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ishøj Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum