CyklistforbundetCyklistforbundet

Kender du Danmarks mest cykelglade lærer?

Del

Nu kan du være med til at finde Danmarks mest cykelglade lærer. For allerførste gang bliver der nemlig uddelt en pris til en lærer, der gør en helt særlig indsats for at få flere børn til at cykle.

Foto: Jens Hasse
Foto: Jens Hasse

Med Alle Børn Cykler Prisen hylder Cyklistforbundet og Alle Børn Cykler Alliancen én af de mange lærere, der bærer cykelglæden videre til deres elever. Kender du en cykelglad lærer, der fortjener et skulderklap og en toplækker elcykel? Så kan du nominere din kandidat her:

https://www.alleboerncykleralliancen.dk/ABCprisen

Prisen går til en lærer, der bakker særligt stærkt op om, at eleverne skal cykle.  Det kan fx være ved kontinuerligt at opfordre sin elever til at cykle til skole og i fritiden, være en rollemodel og selv cykle meget, bruge cyklen meget aktivt i undervisningen, have hjulpet bestemte elever i gang med at cykle, have skubbet til sine kolleger, så de er kommet i gang med at bruge cyklen mere på skolen etc.

Baggrunden for prisen er, at undersøgelser viser, at færre og færre børn cykler.

"Med prisen håber vi at sætte fokus på, at alt for få børn cykler, og samtidig gøre opmærksom på, at skolerne kan spille en stor rolle i at få flere til at cykle. Og så vil vi gerne hylde en lærer, der gør en særlig indsats," siger vicedirektør i Cyklistforbundet, Jane Kofod.

Kender du en cykelglad lærer på din egen skole eller i dit netværk, der fortjener et skulderklap, så nominer din kandidat  senest 23. september.

Ud over æren bliver modtageren af Alle Børn Cykler Prisen 2022 også den heldige vinder af en toplækker elcykel.

Vinderen kåres af en jury bestående af partnere i Alle Børn Cykler Alliancen og offentliggøres den 12. oktober 2022. Alle Børn Cykler Alliancen er et samarbejde mellem Cyklistforbundet, Novo Nordisk, Jyske Bank og en række samarbejdspartnere, blandt andet flere kommuner og regioner for at få flere børn til at cykle.

Kontakter

Billeder

Foto: Jens Hasse
Foto: Jens Hasse
Download

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker en cykelvenlig verden, kan engagere sig. Vi er tilstede over hele Danmark og er en del af paraplyorganisationen European Cyclists’ Federation.

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Mennesker med handicap skal have bedre mulighed for at cykle21.6.2022 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Cyklen gør det muligt for mennesker med bevægelseshandicap at få motion og opnå en højere livskvalitet. Alligevel er det svært at få bevilget tilskud til særlige cykler, for mange kommuner forstår udelukkende cyklen som et transportmiddel. Der skal være bedre muligheder for, at mennesker med handicap kan cykle, mener Cyklistforbundet, der også efterlyser en generel holdningsændring til cykling for mennesker med handicap.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum