Renoverprisen

Kender du Danmarks bedste renovering?

Del

Har du været med til at udføre en renovering af så høj kvalitet og betydning, at den fortjener at kunne kalde sig Danmarks bedste? Så kan du indstille den til Renoverprisen 2021.

Fra i dag kan du indstille din favoritrenovering til Renoverprisen 2021, der udover at kåre Danmarks bedste renoveringsprojekt også belønner vinderholdet bag med en check på 100.000 kr. 

Renoverprisen går til en renoveringder kan være inspirationskilde for fremtidige renoveringer ved bl.a. at sætte bæredygtighedbrugskvalitet og samarbejde i centrum.  

Hele formålet med Renoverprisen er, at vi får sat fokus på de mange gode renoveringsprojekter, der findes i Danmark, og den positive påvirkning, de har på omgivelserne. Vi håber, at der igen i år vil komme indstillinger fra hele landet – lige fra det nordligste til det sydligste. For vi ved, at der findes gode og nytænkende renoveringer overalt,” siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond.  

 
Alle typer renoveringer skal frem i lyset  

I 2020 vandt Det Kongelige Bibliotek i Aarhus prisen for på eksemplarisk vis at transformere et klassisk bibliotek til et moderne og bæredygtigt samlingspunktProjektet vandt blandt et bredt felt, der både rummede erhvervsbygninger, institutioner, boliger og kulturhuse.  

Det betyder noget for os, at der er en bredde blandt de projekter, der indstilles til prisen. For uanset, om der er tale om en renovering af et boligområde, en kulturinstitution eller noget tredje, er det med til at skabe glæde og gavn for både den enkelte og fællesskabet. Derfor håber vi meget på at se en stor mangfoldighed blandt de indstillede projekter igen i år,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.    

Udover Renoverprisen, der i år uddeles for ottende gang, vil der også blive uddelt en specialpris. Specialprisen gives til et projekt, som er præget af en originalitet og kreativitet, der fortjener anerkendelse.  

Du kan nemt indstille dine favoritprojekter 
Du kan nemt indstille et renoveringsprojekt via hjemmesiden www.renover.dk indtil d. 1. marts 2021De nominerede projekter offentliggøres medio juni. Vinderholdet af både Renoverprisen og Specialprisen kåres ved en prisfest i september 2021 

 

FAKTA OM RENOVERPRISEN  

RENOVERPRISEN SÆTTER FOKUS PÅ RENOVERING  

Renoverprisen uddeles af Realdania og GI. Selv om renovering fylder mere end halvdelen af den samlede produktion i byggebranchen, er det primært nybyggeri, der bliver belønnet med priser. Det er Renoverprisen med til at lave om på. Det særlige ved prisen er derudover, at den hylder hele holdet frem for en enkelt bidragsyder – lige fra bygherre til rådgivere og håndværkere.  

 

RENOVERPRISEN 2020 

Sidste år blev seks projekter nomineret til prisen på baggrund a162 indstillede projekterDe seks nominerede projekter til Renoverprisen var:  
 

  1. AFRY’s Domicil, Herning 
  1. Nordagerskolen, Ringe 
  1. Kedelhallen, Aabenraa 
  1. Det Kongelige Bibliotek, Aarhus 
  1. VestervængetSkive 
  1. Ryesgade 25. København  

 

Det Kongelige Bibliotek vandt Renoverprisen 2020mens omdannelsen af Middelgrundsfortet til Ungdomsøen ud for København blev tildelt Specialprisen. På grund af corona blev den traditionelle kåring af vinderen i 2020 afholdt ved en digital prisfest. 

 

KRITERIER TIL DE NOMINEREDE AF RENOVERPRISEN 2021 

Alle indstillede projekter bedømmes ud fra følgende kriterier:  
 

Bæredygtighed: Klimahensyn og bæredygtighed er tænkt ind i alle projektets faser og i selve løsningen. Fra genanvendelige, miljørigtige og eventuelt genbrugte materialer i etableringsfasen til ressourceforbrug på byggepladsen og bygningens daglige drift – fx i form af energioptimering.  
 

Brugskvalitet og bidrag til omgivelserne: Projektet fungerer optimalt og vurderes positivt af brugerne. Samtidig gør projektet en forskel for de nære omgivelser ved at bidrage med sociale, arkitektoniske og oplevelsesmæssige kvaliteter.  
 

Udførelseskvalitet og værdiforøgelse: Håndværk, rådgivning og arkitektur i projektet er udført på et højt fagligt niveau. Løsningen har desuden givet et værdiløft – både for bygningen, for ejerne og for brugerne.   
 

Eksempelværdi: Projektet rummer et potentiale for at danne skole og udvikle renoveringsdisciplinen. Gennem de konkrete løsninger tjener det som eksempel og inspiration for andre – både i stor og lille skala.  
 

Samarbejde: I alle led af byggeprocessen har samarbejdet mellem bygherre, rådgivere, udførende, brugere og myndigheder været velfungerende og eksemplarisk. 

 

Billeder

Information om Renoverprisen

Renoverprisen
GL.Kongevej3E
1610 Copenhagen

Sekretariat for Renoverprisen 2021

Gammel Kongevej 3E, 1610

København V

 

Pressekontakt:

Marie Louise Plenborg

Telefon: 5372 7453

Email: presse@renover.dk

www.renover.dk 

Følg pressemeddelelser fra Renoverprisen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Renoverprisen