sundhed.dk

Kend forskel på kortvarig og langvarig stress

Del

Hvornår bør du gribe ind, når du føler dig stresset? Og hvad er tegnene på, at det kan gå galt?

Hverdagen på arbejdspladsen er i fuld gang efter sommerferien, og mange oplever et større og større arbejdspres hen i mod jul, hvor opgaver og regnskaber skal lukkes.
Det kan medføre et stort arbejdspres, og for nogle udløser det decideret stress. Er du en af dem, der er ramt, er det vigtigt, at du kan skelne mellem den kort- og langvarige stress.
Den kortvarige stress genkender du måske fra perioder med eksamen, deadlines på arbejdet eller konflikter. Det kan være hårde perioder, men kortvarig stress er ikke skadelig, når den vel at mærke forbliver kortvarig.
Du bør derimod være opmærksom på den langvarige stress, der øger risikoen for udvikling eller forværring af sygdom, som fx hjerte-kar-sygdomme og depression. Den opstår, når der er ubalance mellem de udfordringer, du står overfor, og dine muligheder for at håndtere dem.
På sundhed.dk kan du læse, hvordan du kender forskel på den langvarige og den kortvarige stress, og hvad du kan gøre for at håndtere stress.
https://www.sundhed.dk/borger/sundhed-og-forebyggelse/livsstil/stress/hvad-er-stress/

Information om sundhed.dk

sundhed.dk
sundhed.dk
Dampfærgevej 22
2100 København Ø

35 29 83 10https://www.sundhed.dk/

Følg pressemeddelelser fra sundhed.dk

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra sundhed.dk

Sæson for hvepse er gået ind16.8.2018 07:00Pressemeddelelse

Sæsonen for hvepse er gået ind, og mange oplever, at blive stukket af en hveps. Insektstik giver smerte, rødme og hævelse hos alle. Utrolig generende, men for de fleste er fx et hvepsestik ikke farligt. Medmindre du bliver stukket, så hævelsen sidder i munden eller svælget. Som allergiker, er det selvfølgelig en anden sag. Et hvepsestik kan give alvorlige allergiske reaktioner på ganske kort tid. Dødsfald er heldigvis yderst sjældne og sker kun 1-2 gange om året. På sundhed.dk kan du læse mere om, hvad du skal gøre, hvis du bliver stukket af en hveps: https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/akutte-sygdomme/foerstehjaelp/bid-og-stik/insektstik/

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum