Kaspersky

Kaspersky køber fremadstormende tech-virksomhed. Sammen vil de gøre cloud mere sikker

Del

Den globale it-sikkerhedsvirksomhed Kaspersky, der er førende inden for endpoint-beskyttelse, har købt det fremadstormende selskab Brain4Net, der er eksperter i teknologi til cloud-infrastruktur. Teamet bag Brain4Net bliver en del af Kaspersky, og sammen vil de udvikle Kasperskys nye løsninger indenfor netværkssikkerhed; Secure Access Service Edge (SASE) og XDR.

IDC forventer, at de samlede globale udgifter til cloud vil nå op på 1,3 billion dollars, altså 83 billioner danske kroner, i 2025. I dag har virksomheder svært ved at administrere og beskytte deres infrastruktur mod avancerede it-angreb. Pandemien og det medfølgende fjernarbejdehar kun forværret dette.

Overgangen til cloud kræver nye typer netværk og i takt med, at virksomhedens applikationer og systemer lægges i skyen, er der behov for bedre styring af trafikken og øget automatisering.

Netværksteknologien SD-WAN (Software-Defined Wide-Area Network) hjælper med den nødvendige overgang fra den gamle netværksverden til den nye. Den kan route og sende trafikken så hurtigt og effektivt til skyen, som muligt. Med den kan man automatisere meget af det tunge manuelle netværksarbejde, og man får samtidig væsentlig bedre muligheder for analyser og indsigt.

Det betyder samtidig, at SD-WAN i høj grad er med til at beskytte virksomheden mod it-angreb, da det med SD-WAN er væsentligt nemmere at styre ens it-infrastruktur.

Nyt koncept for netværkssikkerhed: SASE (Secure Access Service Edge)

Fjernarbejde kombineret med de store mængder af data og trafik, der bevæger sig mellem public cloud-tjenester, lokale filialer og datacentre betyder, at alle brugere skal have adgang til en stabil og sikker adgang, uanset hvor de befinder sig. Det har resulteret i et nyt koncept for netværkssikkerhed, som analysevirksomheden Gartner har døbt Secure Access Service Edge, eller SASE, som samler sikkerhed og konnektivitet i én og samme løsning.

Opkøbet af Brain4Net skal ses i dette lys.

Kaspersky vil nemlig udvikle en helt ny SASE-platform, der samler Kasperskys sikkerhedsløsninger og -teknologier med Brain4Nets ekspertise inden for netværksorkestrering- og styring. Brain4Net er eksperter i at udvikle løsninger, der hjælper virksomheder og tjenesteudbydere med at tilpasse sig de nødvendige moderne teknologier, de har brug for, når infrastrukturen flytter op i skyen. Konkret har de udviklet løsninger, der implementerer SD-WAN og NFV (Network Functions Virtualization) til den eksisterende netværksinfrastruktur.

Med dette strategiske skridt vil Kaspersky kunne tilbyde sine kunder både sikkerheds- og konnektivitetstjenester.

Kasperskys SASE-tilbud kommer til at bestå af en cloud access security broker (CASB), cloud secure web gateway (SWG), cloud workload protection platform (CWPP), cloud security posture management (CSPM), zero trust network access (ZTNA) og andre tjenester.

Udviklingen af en avanceret Kaspersky XDR-løsning

Mange eksisterende sikkerhedsløsninger er ikke altid lige gode til både at opdage og reagere på de avancerede it-trusler. Integration af netværkskontroller fra tredjepart i Extended Detection and Response (XDR)-løsninger fra endpoint-sikkerhedsleverandører giver i sig selv ikke tilstrækkelig med synlighed eller mulighed for at analysere et it-angreb.

Opkøbet af Brain4Net giver Kaspersky mulighed for at udvikle sine eksisterende løsninger til fuldt udbyggede Extended Detection and Response (XDR) løsninger. SASE giver XDR en række indlysende fordele, herunder mulighed for at indsamle data fra netværkstrafikken, stoppe et angreb, uanset om foregår i edge eller inde i netværket, samt mulighed for at forenkle orkestrering og administration via SASEs ene kontrolpunkt.

Det nye XDR-tilbud, der er baseret på en cloud-native EDR-løsning, giver synlighed og funktionalitet til Al-baseret detektion og auto-responslogik på tværs af alle slutpunkter og netværk. Kaspersky XDR bliver en bred vifte af automatiserede scenarier for incidens respons (fra blokering af en fileksekvering på et slutpunkt til blokering af visse netværkssegmenter eller intern infrastruktur for visse brugere eller typer af brugere) sammen med netværkssegmenterings-værktøjer.

Kaspersky XDR bliver baseret på én samlet serverarkitektur og dermed kan al centraliseret administration ske fra én enkelt webkonsol. Kunderne vil kunne kontrollere og beskytte alle indgange imod potentielle trusler, herunder netværk, webtrafik, e-mails, arbejdsstationer, servere og virtuelle maskiner. Sammen vil XDR-platformen og SASE give virksomheder mulighed for at implementere en nul-tillids-strategi. Ud over indbygget teknologi til detektion og analyse vil platformen drage fordel af verdens førende trusselsinformation (TI), som konstant opdateres og valideres af Kasperskys eksperter.

Ét økosystem til virksomheders it-sikkerhed

Kasperskys vision for fremtidens it-sikkerhed er, at alle disse komponenter bliver en integreret del af et enkelt økosystem. Det centrale element i dette økosystem er Kasperskys Open Single Management Platform. Denne platform bliver cloud-native og skal bruges til Kasperskys XDR. Derudover vil platformen anvende en it-arkitektur, der er uafhængig af andre implementerings-modeller. På den måde kan platformen bruges på tværs af både public og private cloud, og endda også på lokale datacentre.

"Vi er glade for at få Brain4Nets talentfulde team ombord. De har allerede bevist, at de kan bygge teknologier og tjenester til netværksorkestrering og -styring af meget høj standard. Jeg er sikker på, at deres viden og erfaring kombineret med vores prisbelønnede sikkerhedsteknologier og ekspertise kommer til at passe perfekt sammen. De vil uden tvivl komme til at bidrage til vores vision om en fremtid, hvor it-sikkerhedsansvarlige hurtigt og nemt kan opdage, undersøge og afværge it-trusler", siger Andrey Efremov, der er forretningsudviklingschef hos Kaspersky.

”Vi er glade for at slutte os til Kaspersky-teamet. Udbredelsen af SD-WAN-teknologien kræver en stærk forretningsmodel, som Kaspersky XDR. Sammen vil vi arbejde på at gøre verden til et mere sikkert sted," siger Max Kaminskiy, adm. direktør og medstifter af Brain4Net.

Læs mere om Kaspersky Open Single Management Platform her.

 

Om Brain4Net

Brain4Net, Inc. er leverandør af innovative SDN/NFV-løsninger til store og mellemstore virksomheder og tjenesteudbydere. B4N Platformen tilbyder omfattende netværksorkestrering og kontrol af multi-leverandør netværksinfrastrukturer. Deres tilgang giver deres kunder agile netværk, forbedrer kæden af netværkstjenester og reducerer både anlægsinvestering og driftsudgifter ved implementering og drift af netværksinfrastruktur. www.brain4net.com

Kontakter

Billeder

Information om Kaspersky

KasperskyKaspersky er en global it-sikkerhedsvirksomhed, grundlagt i 1997. Kasperskys dybe trusselsefterretninger og sikkerhedsekspertise bliver konstant omsat til innovative sikkerhedsløsninger og -services, designet til at beskytte virksomheder, kritisk infrastruktur, regeringer og forbrugere i hele verden. Virksomhedens omfattende sikkerhedsportefølje inkluderer førende endpoint-beskyttelse og en lang række specialiserede sikkerhedsløsninger og -services til bekæmpelse af sofistikerede digitale trusler i stadig udvikling. Mere end 400 millioner brugere er beskyttet af Kaspersky teknologier, ligesom vi hjælper 240.000 virksomheder med at beskytte det, der betyder mest for dem. Læs gerne mere på www.kaspersky.dk.

Følg pressemeddelelser fra Kaspersky

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.