Kasi Jesper gav peptalk til iværksættere på stor konference

Del

”Den eneste, der kan begrænse dig, er dig selv”

Der bredte sig en livlig summen, da de over 700 deltagere i konferencen Veje til Vækst i Atletion i Århus torsdag forlod lokalet, efter den sidste oplægsholder, Jesper ”Kasi” Nielsen, havde givet de tilstedeværende en peptalk, mange sportstrænere kunne lære noget af.
   ”Den eneste, der kan begrænse dig, er dig selv,” fik han blandt andet sagt, uden at det lød som en kliche.

  Men her var der ikke tale om en sidste adrenalinindsprøjtning, før atleterne blev sendt på banen, for dagens emne på konferencen, der var arrangeret af Væksthus Midtjylland, var vækst, og hvordan vi skaber den - et særdeles hot emne i dagens Danmark.
   Jesper ”Kasi” Nielsen havde sammen med forretningsmanden Karsten Ree, Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, og Økonomi og Erhvervsminister Brian Mikkelsen til opgave at levere inspiration og viden til de virksomheder og private rådgivere, der var samlet til Iværskætterugens største arrangement, og det lykkedes de på hver deres måde med.

Hverdagens helte
”Det bedste sted, man kan anbringe sine penge, er i de hænder, der kan skabe noget til fremtiden. Mit råd til jer er derfor: Gå i gang med alt det indlysende, som vi får brug for i fremtiden,” lød det fra Karsten Ree med henvisning til blandt andet fremtidens fokus på energiforsyning, og hvordan vi sikrer vores klodes overlevelse.
   Anders Dam fra Jyske Banks præciserede over for de mange iværksættere, at bankernes kasse fortsat er åben for deres ideer, men under de rette forudsætninger.
   ”Kapitalen i bankerne er til stede, og vi kan godt høre, når vi møder et gennemtænkt projekt,” forklarede han og kom blandt andet ind på, at udløbet af Bankpakke 1 formentlig vil frigive en del penge, som vil ende i iværksætteres projekter.
   Brian Mikkelsen kaldte iværksætterne for ”hverdagens helte” og slog endnu en gang fast, at det er dem, der skaber velstanden i Danmark.
   ”Problemet blandt de 18.000 virksomheder, der hvert år åbner i Danmark, er, at de ikke er gode nok til at vokse. Derfor skal vi have dem ind i bedre vækstforløb,” fastslog han og tilføjede, at det trods krisen ser ud til at lysne forude.

Villig til at ofre alt
Størst bifald gik til Pandora-smykkernes danske bagmand Jesper ”Kasi” Nielsen, der i Århus åbnede sit stærkt bankende iværksætterhjerte og fortalte om, hvordan han havde opnået succes og hvad der driver ham – og det var ikke kedeligt.
   ”Det er vigtigt at give den gas – drop powerpointpræsentationerne og få overbevist bankerne om, at dit projekt er fantastisk, og hvis dit produkt virker i Vejle, virker det også i Slagelse. Den største udfordring er likviditet. Der er bankerne noget af en stopklods. Havde det ikke været for dem, var det gået meget hurtigere,” som han til høj latter fra tilhørerne fortalte om sin egen væksthistorie med Pandora, der på knap seks år er gået fra seks mio. kr. i omsætning til over 900 mio. kr.
   ”Hvad jeg selv har fået ud af det? Jeg har edderhakme et sjovt liv. Jeg flyver fra den ene skyboks på store fodboldstadioner til den næste. Det fedeste er da, at man kan gøre lige, hvad man har lyst til, men for at nå det, skal man være villig til at ofre alt. Hvis man f.eks. ikke er villig til at ofre sit ægteskab, lykkes det aldrig”.
   Det er ingen hemmelighed, at sport er en anden af Jesper ”Kasi” Nielsens store passioner, og da han - uden at holde vanvittigt mange forretningshemmeligheder tilbage - fortalte om projektet med AG Håndbold, og hvordan han gør det til en god forretning, formelig boblede entusiasmen ud af ham.
   ”Hold det aldrig hemmeligt for nogen, når det går godt. Folk vil gerne være med i noget, det går godt, og når hjulene ruller, ruller de virkelig stærkt,” fastslog han også.
   Og for ligesom at understrege sit veludviklede markedsføringsgen fik alle deltagere ved indgangen til konferencesalen stukket et gavekort med gratis adgang til en af AG Håndbolds hjemmekampe i hånden.   

Foto: Lasse Hyldager
(Vedhæftede billede er til fri redaktionel benyttelse ved angivelse af fotografnavn – må ikke bruges til arkiv).

Billeder

Mere end 700 deltagere i konferencen Veje til Vækst fik masser af inspiration på iværksætterugens største arrangement.
Mere end 700 deltagere i konferencen Veje til Vækst fik masser af inspiration på iværksætterugens største arrangement.
Download

Information om Væksthus Midtjylland

Væksthus Midtjylland
Væksthus Midtjylland
Åbogade
8200 Århus N

70 22 00 76http://www.startvaekst.dk/vhmidtjylland.dk

Følg pressemeddelelser fra Væksthus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Væksthus Midtjylland