Djøf

Karsten Dybvad bliver formand for Djøfs nye ekspertudvalg om politikere og embedsmænd

Del

”Der er brug for en grundig temperaturmåling af samspillet mellem politikere, embedsmænd og medier”, siger Karsten Dybvad, tidligere departementschef i bl.a. Statsministeriet. Det er baggrunden for, at han har sagt ja til at stå i spidsen for Djøfs nye ekspertudvalg, der skal analysere forholdet mellem politikere og embedsmænd.

Rigsret, Instrukskommission, Granskningsudvalg om mink. FE-undersøgelser. Listen over sager, der med voldsom kraft har ramt avisernes forsider, er lang. Sager, der sætter spørgsmålstegn ved, om tilliden til og kvaliteten af det arbejde, der foregår i det politiske og administrative maskinrum og i dialogen mellem politikere og embedsmænd, er i orden.

”Tillid er afgørende for vores demokratiske samfundsmodel, og derfor er det alvorligt, når sager rokker ved den– for det tager meget længere tid at opbygge tillid, end det tager at nedbryde den”, siger Karsten Dybvad.

Han lægger ikke skjul på, at han er bekymret over udviklingen, der kan være med til at undergrave tilliden til det politiske system og i sidste ende opbakningen til vores folkestyre, demokratiske institutioner og offentlige myndigheder.

”I Danmark har vi en tradition for et velfungerende samarbejde mellem politikere og embedsværk. Derfor har jeg sagt ja til at være formand for Djøfs nye ekspertudvalg, hvor jeg ser frem til, at vi får en grundig debat og afdækning af dette samarbejde. Der skal ikke træffes forhastede beslutninger. Jeg ser frem til, at udvalget kan bidrage til debatten og formulere anbefalinger til, hvordan samspillet kan styrkes”, siger Karsten Dybvad.

Udvalget arbejder uafhængigt af Djøf og består ud over Karsten Dybvad af to tidligere departementschefer, en højesteretsdommer, to tidligere ministre, to forskere og to chefredaktører.

Henning Thiesen, formand for Djøf, glæder sig over, at Karsten Dybvad har takket ja til at være formand for udvalget.

”Med Karsten Dybvad har vi fået en virkelig kyndig og engageret formand med en dyb indsigt i samspillet mellem politikere og embedsmænd. Han kender magtens maskinrum og har værdifuld erfaring også fra det private erhvervsliv, der kan bidrage positivt til udvalgets arbejde. Og vi har fået et udvalg med kompetente mennesker, der kan bidrage til at kvalificere en helt nødvendig debat om, hvordan vi sikrer, at vores politiske og administrative systemer fungerer – også når tingene går stærkt, og der skal træffes store beslutninger”, siger Henning Thiesen.

Her er udvalget

Udvalget består af:

Karsten Dybvad, bestyrelsesformand i Danske Bank, tidligere departementschef i Statsministeriet og Finansministeriet

Jakob Jensen, adm. direktør, DBU, tidligere departementschef i Beskæftigelsesministeriet

Kristian Vendelbo, adm. direktør, KL, tidligere departementschef i Sundhedsministeriet

Karen Ellemann, MF (V), tidligere miljø-, social-, indenrigs-, fiskeri- og ligestillingsminister

Martin Lidegaard, MF (RV), tidligere udenrigs-, klima-, energi- og bygningsminister

Jørgen Steen Sørensen, højesteretsdommer, tidligere Folketingets Ombudsmand og Rigsadvokat

Amalie Trangbæk, post doc i Statskundskab, Aarhus Universitet

Lotte Jensen, direktør, VIVE, det Nationale forsknings- og Analysecenter for Velfærd

Mette Østergaard, chefredaktør, Berlingske

Kristian Madsen, chefredaktør, A4 Medier

Udvalget mødes første gang i februar måned og planlægger at afslutte sit arbejde i september 2022.

Information om Djøf

Djøf
Djøf
Gothersgade 133
1123 København K

33 95 97 00https://www.djoef.dk/

Djøf er faglig organisation for jurister og jurastuderende samt erhvervsøkonomiske og samfundsvidenskabelige kandidater og studerende. Vi repræsenterer 107.000 medlemmer, der arbejder på alle niveauer i det private og det offentlige i Danmark og udlandet. Mange arbejder med analyse, strategi, økonomi, jura, udvikling og kommunikation. En stor del er ledere, og endnu flere ønsker at blive det.

Som fagforening arbejder vi for at optimere medlemmernes arbejdsliv ved at sikre ordentlige løn- og arbejdsvilkår og give inspiration til karrierevalg, faglig udvikling, netværk og nye muligheder. Som medlemmer bruger vi hinanden til at blive bedre og skaber et solidt grundlag for at træffe vigtige beslutninger i vores arbejdsliv og studieliv. Sammen arbejder vi for at udvikle samfundet til gavn for alles bedste.

Følg pressemeddelelser fra Djøf

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Djøf

Djøf: Fint med lidt tidligere pension, men der skal investeres massivt i det gode arbejdsliv4.5.2022 09:40:45 CEST | Pressemeddelelse

Pensionskommissionens rapport indeholder gode pointer om at gentænke overgange mellem arbejde og pension. Vi bør have et langt større fokus på, hvordan danskerne kan have både lyst og kræfter til et langt arbejdsliv - for nogle ovenikøbet længere end den fastsatte pensionsalder. Det kalder på konkrete indsatser for at forbedre arbejdsmiljø og trivsel - og for muligheder for at skifte spor eller holde pauser undervejs, siger Sara Vergo, formand for Djøf.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum