Aalborg Universitet

Karrieremessen 2022: Målet er et godt jobmatch mellem virksomheder og AAU-studerende

Del

Forventningerne er høje hos både studerende fra Aalborg Universitet og de deltagende virksomheder, når Karrieremessen 2022 åbner dørene i Gigantium. På messen skal potentialet hos både virksomheder og jobkandidater frem i lyset for at sikre et godt match mellem parterne.

Billede fra Karrieremessen 2021. Foto: Manova A/S
Billede fra Karrieremessen 2021. Foto: Manova A/S

Onsdag den 23. marts står omkring 80 virksomheder klar i Gigantium på Karrieremessen 2022 for at møde de mere end 2.000 studerende.

For Aalborg Universitet er Karrieremessen et vigtigt mødested for virksomheder og AAU-studerende. Målet er at komme offentlige organisationer - og det private erhvervslivs behov for at få de rette, faglige medarbejderkompetencer i møde. De studerende får samtidig chancen for at opdage nye karrieremuligheder.

”Med faldende ungdomsårgange og virksomhedernes stigende behov for medarbejdere, der kan løse komplekse opgaver, er der rift om de universitetsuddannede fra AAU. Karrieremessen er derfor et oplagt mødested for dialog mellem de studerende og virksomhederne, så ingen af parterne behøver at gå glip af muligheden for at finde et rigtig godt karriere- og medarbejdermatch, siger prorektor for uddannelse på AAU, Anne Marie Kanstrup.

Dialog åbner øjnene for muligheder
I dialogerne, der opstår på messen, har de studerende mulighed for at få sat ord på de mange brugbare kompetencer, som ligger bag deres uddannelsestitler. Omvendt får virksomhederne mulighed for at vise sig som en attraktiv arbejdsplads.

”De nyuddannede opdager ikke altid de muligheder, der er, for at få en fantastisk karriere i de mindre virksomheder eller i virksomheder, som geografisk ligger placeret lidt længere væk fra studiebyen. Også her spiller karrieremessen en meget vigtig rolle som en platform for branding af virksomhederne og de karrieremuligheder, den enkelte virksomhed tilbyder”, siger prorektor Anne Marie Kanstrup og fortsætter:

"Målet er i sidste ende at få flere kandidater direkte i job, og at berige virksomhederne med yderst kompetente medarbejdere med en akademisk baggrund, som kan være med til at udvikle virksomheden i en positiv retning”.

Ikke bare en jobmesse
Karrieremessen er del af Karrieredagene, som afholdes i de fire store universitetsbyer i Danmark. Som det eneste universitet er AAU medarrangør. Udover muligheden for at planlægge sin karriere eller komme direkte i job efter endt studietid giver Karrieremessen 2022 også de studerende mulighed for at bringe sig selv i spil over for virksomheder som samarbejdspartner i forskningsprojekter, i semesterprojekter eller at lande et studiejob i en virksomhed.

OM KARRIEREMESSEN


Hvor og hvornår?
Onsdag den 23. marts 2022 kl. 10-16 i Gigantium, Willy Brandts Vej 31, 9220 Aalborg Ø.

Målgruppen:
Karrieremessen har mere end 2.000 besøgende – primært kandidatstuderende, som kommer fra alle studieretninger på Aalborg Universitet. De kommer dels for at søge job efter endt uddannelse, men også for at skabe kontakter til praktikophold (projektorienteret forløb), studiejob samt projekt- og specialesamarbejde.

Virksomhederne:
De deltagende virksomheder og organisationer spænder bredt og inkluderer også kommuner, regioner, styrelser og ministerier. Se virksomhederne her.

Foredrag, CV-foto og CV-tjek:
Dagen igennem er der også mulighed for at høre foredrag om bl.a. ledelse og entreprenørskab. Desuden er der mulighed for, at studerende kan få tjekket deres CV samt få taget et gratis professionelt CV-foto.

Arrangører:
AAU Karriere på Aalborg Universitet og Manova A/S.

 

Kontakter

Rikke Jønson, chef for AAU Karriere
rij@adm.aau.dk, tlf. 9940 7449

Jeannette Bylov, presserådgiver for prorektor
jmb@adm.aau.dk, tlf. 2423 0566

Billeder

Billede fra Karrieremessen 2021. Foto: Manova A/S
Billede fra Karrieremessen 2021. Foto: Manova A/S
Download
Billede fra Karrieremessen 2021. Foto: Manova A/S
Billede fra Karrieremessen 2021. Foto: Manova A/S
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Biogene materialer: Eksporteventyr og løsningen på fremtidens bæredygtige byggeri5.4.2022 08:43:01 CEST | Pressemeddelelse

Forskere fra instituttet BUILD på Aalborg Universitet har sammen med forskere fra andre universiteter undersøgt, om halm, hør, tang og andre biogene ressourcer kan blive fremtidens byggevarer for at mindske udledningen af CO2 fra byggeriet. Svaret er klart og positivt. Biogene byggevarer er velegnede til byggeri – og de nødvendige biogene ressourcer kan vi selv dyrke i Danmark. Et nyt eksporteventyr kan være på vej.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum