Syddansk Universitet

Karen la Cour udnævnes til professor i ergoterapi og borgernære indsatser ved SDU

Del

Som professor i ergoterapi og borgernære indsatser ved Institut for Sundhedstjenesteforskning; SDU, skal Karen la Cour bl.a. stå i spidsen for den videre udvikling af det tidligere forskningsinitiativ for aktivitetsstudier og ergoterapi, som fremover samles med den nuværende forskningsenhed for brugerperspektiver.

”I takt med det Danske sundhedsvæsens øgede fokus på det nære sundhedsvæsen og udlægning af sundhedsindsatser til kommunerne, er der særligt brug for ekspertise i aktivitetsfremmende og borgernære indsatser. Indsatser som understøtter mulighederne for mennesker med alvorlige og kroniske sygdomme i at klare hverdagens aktiviteter og gøremål i eget hjem og eget liv, længst muligt og med den bedst mulige livskvalitet, ” udtaler Karen la Cour

Gennem mange års forskning har Karen la Cour med afsæt i ergoterapi og aktivitetsvidenskab udviklet betydelig viden om aktivitetsfremmende indsatser til mennesker med livstruende sygdomme. Hendes forskning har fokus på menneskers hverdagsliv og særligt med udvikling og evaluering af borgernære interventioner. Målet er at give mening og livskvalitet, herunder at sikre muligheden for at man kan klare hverdagens aktiviteter gennem at opretholde funktion og deltagelse, så længe livet varer.

Hun har stået for udvikling og ledelse af kommunale og tværsektorielle interventionsstudier særligt inden for kræftområdet, og hun samarbejder med forskere og sundhedsprofessionelle, nationalt så vel som internationalt.

Karen la Cour kommer fra REHPA det Nationale Videncenter for Rehabilitering og Palliation, hvor hun bl.a. har været leder for Rehabiliteringsforskning.

Aktuelt leder hun forskningsprojekter inden for social ulighed i rehabilitering og palliation, hverdagsliv for unge voksne med kræft, og et projekt om balance i dagligdagen med fremskreden kræft der sætter fokus på koordination af rehabilitering og palliation.

Kontakter

Karen la Cour bor i Bagsværd
For yderligere information, kontakt:
Professor Karen la Cour
Institut for Sundhedstjenesteforskning
Forskningsenheden for Brugerperspektiver
Mail: Klacour@sdu.dk

Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk

Billeder

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

ShipWeldFlow: Digital twins in ship production12.1.2021 07:00:00 CETPress release

Researchers from the Maersk Mc-Kinney Moller Institute of the University of Southern Denmark (SDU) plan to revolutionize the way ships are designed, planned, and produced. This will happen through a new Grand Solution project supported by Innovation Fund Denmark. Together with Odense Maritime Technology A/S (OMT) and Inrotech A/S, SDU aims to bring experiences from the Danish robot adventure back to the maritime sector, focusing on digital twins and artificial intelligence.

Tilbage hvor det begyndte: Skibsproduktion får digitale tvillinger12.1.2021 07:00:00 CETPressemeddelelse

Forskere fra Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU vil sammen med virksomhederne Odense Maritime Technology A/S og Inrotech revolutionere måden, hvorpå skibe designes, planlægges og produceres. Det sker i et nyt Grand Solution-projekt støttet af Innovationsfonden. Omdrejningspunktet er digitale tvillinger og kunstig intelligens, som skal bringe erfaringerne fra det danske roboteventyr tilbage til den maritime sektor.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum