KAPOK - En revolutionerende fiber fra regnskoven, som kan redde verden fra at drukne i plastik.

Del

Et økologisk, billigt og bæredygtigt alternativ.

Naturens løsning på verdens forurening af plastik kan komme fra verdens regnskove (”verdens lunger”).

Kapok træet (Ceiba Pentandra), som findes i overflod i regnskoven, genererer fibre med egenskaber, som kan erstatte plastik i hverdagens éngangsprodukter.

Jeannette Almstrøm fra LANACare.com har udviklet en metode til anvendelse af kapok fiberen til produktion af indkøbsposer, indpakningspapir, bleer og vådservietter.

Behovet for et bæredygtigt alternativ til plastik er presserende, ikke mindst tilskyndet af de destruktive eftervirkninger på helse og miljø, som er steget til et katastrofalt omfang.

Dette er en årsag til, at 127 lande har vedtaget love, som begrænser eller ligefrem forbyder brugen af engangsplastik

Globalt forbruges mere end en million plastikposer hvert minut.

 

PRÆSENTATION AF KAPOK FIBEREN

Kapoktræet vokser i regnskoven i Afrika, Asien og Sydamerika i den tropiske klimazone.

Et kapok træ kan blive 100 m højt og op til 300 år gammelt, og kapok frugten kan høstes fra træet hvert år.

Træet fældes ikke og behøver hverken kunstvanding eller kemikalier i form af kunstgødning og pesticider.

Kapok fiberen har den laveste miljøpåvirkning i sammenligning med andre fibermaterialer og plastik, og hundredvis af kapok frugter kan høstes hvert år fra det enkelte træ.

Ikke bare er kapok træet en vigtig del af regnskovens økologiske system, men det spiller også en afgørende rolle i bevaringen af regnskoven.

Kapok fiberen er en cellulose fiber og den letteste eksisterende naturfiber - 100 % bæredygtig og biologisk nedbrydelig.

Endvidere er kapok fiberen både hydrofob-vandafvisende og hypo allergisk.

Fiberen er dækket af et lag af voks, som beskytter mod mikroorganismer i form af svamp samt angreb fra mider og andre insekter.

Bomuld og andre produkter, som bruges i dag, har en tendens at skabe mange helse problemer i sengetøj og bandager samt andre hospitals- og håndkøbsprodukter.

Brugen af kapokken er ikke ny, men har været begrænset i forbindelse med introduktionen af kunstfibre og plastik. Kapok er dog stadig at finde i begrænset omfang i sengetøj.

Kapokken er en meget kort fiber, men nu er problemerne som følge heraf blevet løst ved brug af nonwoven teknik, og alle kapokkens fordele er samtidig bevaret i forbindelse med produktionen af en stribe produkter, som bibeholder både blødhed og styrke.

I bleer kan kapokken erstatte det syntetiske lag tættest på huden og reducere de negative effekter som følge af diaper udslæt og svamp.

Kapok er olie absorberende. Et tyndt materiale af kapok absorberer i løbet af kort tid en tyk plet af råolie, hvilket kan blive fremtiden i forbindelsen med fjernelse af olie ved olie udslip.

Rensning af olietanke og filtrering af olie og oliebaserede kemikalier i vand ved rensningsanlæg er bare en blandt mange muligheder.

 

Der er desuden blevet udviklet en teknik til at sterilisere kapok fiberen til brug for hospitalsprodukter. I denne proces bliver kapok fiberen vandabsorberende og velegnet til produkter, hvor denne egenskab er anvendelig.

Meget vigtig er ikke mindst, at kapok er et billigt alternativ til plastik.

1 kilo kapok blandet med 50 % man made fiberbinding bliver til 20 m2 nonwoven materiale til en pris af 0,27 DKK/m2, og 200 tons kapok giver 8 mill. m2 materiale.

En anden nonwoven teknik muliggør kapokfyld i metervare, som kan anvendes til sengetøj. Dette materiale er utrolig let og bevarer alle kapokkens revolutionerende egenskaber. Husstøvmider trives ikke i dette materiale, og derfor er det også perfekt for allergikere.

Kontakter

Jeannette Almstrøm
Email: info@lanacare.com
Tel. +370 6865 1946

https://lanacare.com/kapok-fibre/#

Vedhæftede filer

Information om LANACare

LANACareFølg pressemeddelelser fra LANACare

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.