Landbrug & Fødevarer

Kantineprisen 2023 indtager Bornholm til Sol over Gudhjem

Del

Som et ekstra led i den præstigefyldte Kantinepris fra Landbrug & Fødevarer er konkurrencen taget et smut over Østersøen og ind på den store kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. Sol over Gudhjem er et stort kokkearrangement på Gudhjem Havn, der afholdes hvert år, og hvor nogle af landets dygtigste kokke og køkkenprofessionelle samles til gode måltider og konkurrencer.

Sol over Gudhjem løber af stablen i Gudhjem på Bornholm. Fotograf: Peter Husted
Sol over Gudhjem løber af stablen i Gudhjem på Bornholm. Fotograf: Peter Husted Fotograf: Peter Husted

Kantineprisen 2023 er i år en del af Sol over Gudhjem, hvor de nominerede skal dyste i en Cook Off. Her er fokus på det gode måltid, smag og brugen af økologiske og lokale produkter. Vinderen af Cook Off vinder ikke automatisk Kantineprisen, men har dog en indvirkning på, hvem der i sidste ende løber afsted med Kantineprisen 2023.

I bedømmelsen vurderes kantinerne ud fra forskellige kriterier og bedømmelsesprocesser, der omfatter et præsentationsbesøg, jurybesøg samt antallet af point fra Cook Off-delen af konkurrencen. Hver af disse elementer bidrager til kantinernes samlede pointscore, som afgør den endelige vinder.

Den endelige vinder af Kantineprisen 2023 offentliggøres til Landbrug & Fødevarers årlige arrangement, Fødevaredagen, som afholdes den 19. september 2023 på Hindsgavl Slot.

Udvalgte regler for hovedelementer i retten:

  • Minimum én økologisk grøntsag fra Gartnerhjælpen - Dansk Cater
  • Havgus 12 eller Kefir fra Arla Unika
  • Signaturbrød Sol over Gudhjem fra Schulstad
  • Retten skal holde sig indenfor retningslinjerne for det økologiske spisemærke i sølv
  • Retten skal være vegetarisk

Der uddeles præmier i forbindelse med Cook Off, hvor vinderne modtager et års medlemskab af Sol over Gudhjem Kaffeklubben samt et indgraveret sølvfad fra Kay Bojesen.

De dystende parter i Cook Off er:

  • Gorrissen Federspiel, København, køkkenchef Stefan Hansen og team
  • Det Europæiske Miljøagentur, København, køkkenchef Pii Vesterlund Larsen og team, LOCA Gruppen
  • Rambøll A/S, Aarhus, køkkenchef Brian Sylvest Pedersen og team, ISS A/S

Kantineprisen er sat i verden for at sikre kontinuerlig udvikling i branchen og hylde dem, der går forrest for at udvikle deres køkken og spiseoplevelse. Kantinebranchens talenter rykker og fortjener anerkendelse for deres mange gastronomiske talenter.

Kontakter

Cathrine Tornkvist Sørensen, Markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 40294877 eller mail ctso@lf.dk - eller Jane Korsgaard, Afdelingskoordinator i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 25523091 eller mail jko@lf.dk.

Find pressemateriale og logo til download på https://goderaavarer.dk/priser/pressemateriale-kantineprisen-2023. Billeder uploades snarest.

Om Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder

Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer

Kongen på eksportfremstød i Japan med fokus på danske fødevarer23.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Med bagagen fuld af innovative løsninger, bæredygtige produkter og fødevarer i verdensklasse, er Landbrug & Fødevarer i denne uge på eksportfremstød til Japan. Med deltagelse af en række danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og producenter samt H.M. Kong Frederik, der samtidig er på tiltrædelsesbesøg i Japan, sætter delegationen fokus på at styrke den danske fødevareeksport til et marked, hvor potentialet er stort.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye