Kantineprisen 2023 indtager Bornholm til Sol over Gudhjem
Som et ekstra led i den præstigefyldte Kantinepris fra Landbrug & Fødevarer er konkurrencen taget et smut over Østersøen og ind på den store kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. Sol over Gudhjem er et stort kokkearrangement på Gudhjem Havn, der afholdes hvert år, og hvor nogle af landets dygtigste kokke og køkkenprofessionelle samles til gode måltider og konkurrencer.

Kantineprisen 2023 er i år en del af Sol over Gudhjem, hvor de nominerede skal dyste i en Cook Off. Her er fokus på det gode måltid, smag og brugen af økologiske og lokale produkter. Vinderen af Cook Off vinder ikke automatisk Kantineprisen, men har dog en indvirkning på, hvem der i sidste ende løber afsted med Kantineprisen 2023.
I bedømmelsen vurderes kantinerne ud fra forskellige kriterier og bedømmelsesprocesser, der omfatter et præsentationsbesøg, jurybesøg samt antallet af point fra Cook Off-delen af konkurrencen. Hver af disse elementer bidrager til kantinernes samlede pointscore, som afgør den endelige vinder.
Den endelige vinder af Kantineprisen 2023 offentliggøres til Landbrug & Fødevarers årlige arrangement, Fødevaredagen, som afholdes den 19. september 2023 på Hindsgavl Slot.
Udvalgte regler for hovedelementer i retten:
- Minimum én økologisk grøntsag fra Gartnerhjælpen - Dansk Cater
- Havgus 12 eller Kefir fra Arla Unika
- Signaturbrød Sol over Gudhjem fra Schulstad
- Retten skal holde sig indenfor retningslinjerne for det økologiske spisemærke i sølv
- Retten skal være vegetarisk
Der uddeles præmier i forbindelse med Cook Off, hvor vinderne modtager et års medlemskab af Sol over Gudhjem Kaffeklubben samt et indgraveret sølvfad fra Kay Bojesen.
De dystende parter i Cook Off er:
- Gorrissen Federspiel, København, køkkenchef Stefan Hansen og team
- Det Europæiske Miljøagentur, København, køkkenchef Pii Vesterlund Larsen og team, LOCA Gruppen
- Rambøll A/S, Aarhus, køkkenchef Brian Sylvest Pedersen og team, ISS A/S
Kantineprisen er sat i verden for at sikre kontinuerlig udvikling i branchen og hylde dem, der går forrest for at udvikle deres køkken og spiseoplevelse. Kantinebranchens talenter rykker og fortjener anerkendelse for deres mange gastronomiske talenter.
Kontakter
Cathrine Tornkvist Sørensen, Markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 40294877 eller mail ctso@lf.dk - eller Jane Korsgaard, Afdelingskoordinator i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 25523091 eller mail jko@lf.dk.
Find pressemateriale og logo til download på https://goderaavarer.dk/priser/pressemateriale-kantineprisen-2023. Billeder uploades snarest.
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Her er restauranterne, der er nomineret til Årets ret med gris og Årets ret med ost 20251.10.2025 06:07:00 CEST | Pressemeddelelse
Siden sommeren er det strømmet ind med indstillinger fra hele landet til dette års kokkekonkurrencer, Årets ret med gris og Årets ret med ost, og nu er de nominerede fundet.
Danske kokke satte grøntsagerne i front24.9.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny undersøgelse af Landbrug & Fødevarer viser, at hver tredje dansker ønsker at spise mere mad fra planter i fremtiden. Derfor samledes nogle af Danmarks mest visionære kokke og madprofessionelle til Grønt Kokketræf 2025 for at gå foran og demonstrere, hvordan det grønne køkken kan inspirere branchen til at udvikle smagsoplevelser.
Store som små strømmede til Åbent Landbrug22.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halm i lommerne, smil på læberne og nysgerrige spørgsmål. Sådan så det ud, da tusindvis af danskere i alle aldre i går søndag tog på opdagelse i sol, regn og blæst. Årets Åbent Landbrug havde i alt 94.989 besøgende og markerede 30-års jubilæet for den landsdækkende begivenhed, hvor landmænd og virksomheder inviterer danskerne indenfor.
Vær med til at fejre 30-års jubilæum for årets familiedag på landet18.9.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Træk i gummistøvlerne, tag familien i hånden og gå på opdagelse i landbruget, når Landbrug & Fødevarer inviterer til årets store familiedag på landet søndag den. 21. september. Siden 1995 har danske landmænd og fødevarevirksomheder holdt åbent for gæster, der gerne vil vide mere om, hvor deres mad kommer fra
Slagterprisen 2025 er uddelt på Hindsgavl Slot17.9.2025 06:36:00 CEST | Pressemeddelelse
I et meget stærkt felt af dygtige slagtermestre på tværs af de to kategorier, kunne de bedste i slagterfaget lade sige hylde til Landbrug & Fødevarers Fødevaredag på Hindsgavl Slot, hvor slagtermester Anders Kjeldbjerg fra MENY i Herning og slagtermestrene Steffen Vammen Kolstrup & André Kjelkvist-Born fra Slagtermestrene Born og Kolstrup, kunne træde frem som vindere af Slagterprisen 2025. Prisen er en anerkendelse af håndværk, faglighed og nytænkning i slagterfaget.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum