Kantineprisen 2023 indtager Bornholm til Sol over Gudhjem
Som et ekstra led i den præstigefyldte Kantinepris fra Landbrug & Fødevarer er konkurrencen taget et smut over Østersøen og ind på den store kokkekonkurrence Sol over Gudhjem. Sol over Gudhjem er et stort kokkearrangement på Gudhjem Havn, der afholdes hvert år, og hvor nogle af landets dygtigste kokke og køkkenprofessionelle samles til gode måltider og konkurrencer.

Kantineprisen 2023 er i år en del af Sol over Gudhjem, hvor de nominerede skal dyste i en Cook Off. Her er fokus på det gode måltid, smag og brugen af økologiske og lokale produkter. Vinderen af Cook Off vinder ikke automatisk Kantineprisen, men har dog en indvirkning på, hvem der i sidste ende løber afsted med Kantineprisen 2023.
I bedømmelsen vurderes kantinerne ud fra forskellige kriterier og bedømmelsesprocesser, der omfatter et præsentationsbesøg, jurybesøg samt antallet af point fra Cook Off-delen af konkurrencen. Hver af disse elementer bidrager til kantinernes samlede pointscore, som afgør den endelige vinder.
Den endelige vinder af Kantineprisen 2023 offentliggøres til Landbrug & Fødevarers årlige arrangement, Fødevaredagen, som afholdes den 19. september 2023 på Hindsgavl Slot.
Udvalgte regler for hovedelementer i retten:
- Minimum én økologisk grøntsag fra Gartnerhjælpen - Dansk Cater
- Havgus 12 eller Kefir fra Arla Unika
- Signaturbrød Sol over Gudhjem fra Schulstad
- Retten skal holde sig indenfor retningslinjerne for det økologiske spisemærke i sølv
- Retten skal være vegetarisk
Der uddeles præmier i forbindelse med Cook Off, hvor vinderne modtager et års medlemskab af Sol over Gudhjem Kaffeklubben samt et indgraveret sølvfad fra Kay Bojesen.
De dystende parter i Cook Off er:
- Gorrissen Federspiel, København, køkkenchef Stefan Hansen og team
- Det Europæiske Miljøagentur, København, køkkenchef Pii Vesterlund Larsen og team, LOCA Gruppen
- Rambøll A/S, Aarhus, køkkenchef Brian Sylvest Pedersen og team, ISS A/S
Kantineprisen er sat i verden for at sikre kontinuerlig udvikling i branchen og hylde dem, der går forrest for at udvikle deres køkken og spiseoplevelse. Kantinebranchens talenter rykker og fortjener anerkendelse for deres mange gastronomiske talenter.
Kontakter
Cathrine Tornkvist Sørensen, Markedskonsulent i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 40294877 eller mail ctso@lf.dk - eller Jane Korsgaard, Afdelingskoordinator i Landbrug & Fødevarer, tlf.: 25523091 eller mail jko@lf.dk.
Find pressemateriale og logo til download på https://goderaavarer.dk/priser/pressemateriale-kantineprisen-2023. Billeder uploades snarest.
Om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
48 procent af danskerne forventer at købe mere økologi i fremtiden18.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Ser danskerne 1-3 år frem i tiden, så forventer 48 pct., at de vil øge deres forbrug af økologiske fødevarer sammenlignet med deres forbrug i dag. Det viser en ny analyse fra Landbrug & Fødevarer.
Mere grønt på gaflen: Den Nationale Grøntuge skal inspirere og vende ærgerlig udvikling18.8.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Halvdelen af danskerne undlader at spise grøntsager på daglig basis, og de fleste kender ikke de officielle anbefalinger. Den Nationale Grøntuge, der løber af stablen fra i dag, har til formål at vende udviklingen og gøre danskerne klogere på grøntsagernes kvalitet og mangfoldighed.
Gistrup-par åbner dørene til deres hønsegård digitalt – hele Danmark kan kigge med13.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I Gistrup syd for Aalborg driver Jørgen og Ane en økologisk ægproduktion med 48.000 æglæggere. Nu inviterer de hele landet indenfor – via et livestream-projekt, der kører fra den 13. august til den 10. september på www.hønsestalden.dk.
Ny livestream fra økologisk ægproduktion viser åbenhed, teknologi og moderne drift13.8.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Fra den 13. august til den 10. september får alle – både fagfolk, beslutningstagere og forbrugere – mulighed for at følge en professionel, økologisk ægproduktion i realtid via livestream på www.hønsestalden.dk. Initiativet er sat i gang af Landbrug & Fødevarer Fjerkræ som et led i branchens arbejde for åbenhed og vidensdeling.
L&F: Lige konkurrencevilkår for Europas landmænd er altafgørende16.7.2025 17:49:47 CEST | Pressemeddelelse
EU-Kommissionen har netop fremlagt forslag til et nyt budget og reform af landbrugspolitikken gældende fra 2028 og syv år frem. For Landbrug & Fødevarer er det absolut vigtigste, at der er lige konkurrencevilkår på tværs af de 27 EU-lande. Udspillet rummer løfter om forenkling, incitamentsstøtte og fleksibilitet. Men tanker om støtteloft og mulighed for øget national selvbestemmelse over midlerne, giver anledning til bekymring.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum