Det Kongelige Teater

Kan man frisere et skaldet hoved?

Del

Den prisbelønnede instruktør Christoph Marthalers opera King Size undersøger det moderne menneske ved hjælp af musik

Christoph Marthaler, en af Europas mest efterspurgte teaterinstruktører og modtager af den prestigefyldte teaterpris The International Ibsen Award 2018, præsenterer en uimodståelig verden. Ømt og blottende indrammer han forestillingen om, hvad det vil sige at være menneske anno 2018.

Der står en king size-seng midt på scenen. Her i det mest intime serverer en mand og en kvinde et musikrepertoire, der strækker sig fra traditionelle viser over klassiske værker til popmusik.  Lige fra Alban Berg, John Dowland og the Kinks til Tristan og Isolde og den franske popsanger Michel Polnareff.

Christoph Marthaler lukker sit publikum ind i en absurd verden. Som når manden friserer det ikke-eksisterende hår på sit skaldede hoved, når damen svælger i senile fortalelser, eller når popnumre fremføres med så vibrerende organer, at latteren bliver umulig at holde tilbage. Mens tre sangere synger 'Tilgiv mig grevinde! Tilgiv mig, tilgiv mig' fra Figaros bryllup spiser en bedstemor spaghetti fra en håndtaske. Det er absurd humor og smuk musik.

Barokt morsomt og meget rørende.

Centralt i Marthalers vision er det musikalske fænomen enharmoni, hvor to toner har forskellige navne, men lyder ens. Marthaler anvender den ide både til at forene sange fra forskellige lyriske verdener, men også til at undersøge selvet og drøm og virkelighed.

Medvirkende: Tora Augestad, Bendix Dethleffsen, Michael von der Heide og Nikola Weisse.
Iscenesættelse: Christoph Marthaler
Musikalsk ledelse: Bendix Dethleffsen
Scenografi: Duri Bischoff
Kostumedesign: Sarah Schittek
Dramaturgi: Malte Ubenauf
Lysdesign: Heide Voegelin Lights

King Size synges på tysk synges på tysk og fransk med danske overtekster. Enkelte dele på engelsk, italiensk, schweizertysk og norsk tekstes ikke.  

Forestillingen fra Theater Basel / Théâtre Vidy-Lausanne præsenteres i samarbejde med CPH Opera Festival og er muliggjort med støtte fra Bikubenfonden og Pro Helvetia - Swiss Arts Council.

King Size spiller på Mellemgulvet i Skuespilhuset den 15., 16. og 17. oktober. Alle dage kl.20.

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Hits og skjulte perler på Opera i det fri 201930.7.2019 09:00:00 CESTPressemeddelelse

Opera i det fri 2019 er sommerens store begivenhed i det danske sommerland både for den, der ønsker at stifte bekendtskab med opera for første gang og den rutinerede operagænger, der kender sine klassikere ind og ud. Publikum vil blive præsenteret for en skøn blanding af både hits og skjulte perler, der synges af nogle Danmarks bedste operasangere. De tager både lystige og alvorlige emner under behandling i et repertoire blandet af italiensk, tysk, østrigsk, fransk, amerikansk og dansk musik. Der er smagsprøver fra Den Kongelige Operas kommende sæson, herunder genhør med Rossinis elskede klassiker Barberen i Sevilla, der var et hit ved premieren i Martin Lyngbos stumfilmsinspirerede opsætning. Bizets Carmen præsenteres i en ny storslået moderne og energisk udgave med cool dans, Richard Strauss’ moderne klassiker Ariadne på Naxos iscenesættes af en af vore tids mest interessante kvindelige instruktører, og vores billedskønne Mozart-opsætning af Così fan tutte kommer på turné efter premi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum