ALK

Kan jeg gå i haven med pollenallergi?

Del

Forårets komme sender boligejerne i haven og immunforsvaret på overarbejde, hvis man lider af pollenallergi. Nogle få råd fra den danske allergivirksomhed ALK kan hjælpe.

Det er svært helt at undgå pollen. Men med allergivaccination kan man øge kroppens tolerance mod det, man er allergisk overfor. (Foto: www.alk.dk)
Det er svært helt at undgå pollen. Men med allergivaccination kan man øge kroppens tolerance mod det, man er allergisk overfor. (Foto: www.alk.dk)

Solen kigger frem – foråret er på vej, og de danske haveejere er så småt på vej til at gribe spade, hækkesaks og trillebør. Men med de første weekender med havearbejde følger også en række følgeskavanker, hvis man lider af pollenallergi: løbende næse, kløende øjne, nysen og det, der er værre.

Heldigvis er der ingen grund til at længes efter efterår og vinter, for næsten alle, der lider af pollenallergi, kan hjælpes.

"At få en diagnose hos lægen er meget vigtigt, hvis du ønsker at reducere din pollenallergi og få det bedre i stedet for at acceptere at have det elendigt. Den vigtigste ting at huske på er, at dette er en sygdom, der kan kontrolleres, og der er mange behandlinger til rådighed, der kan hjælpe dig", siger Jørgen Nedergaard Larsen, seniorforsker i den danske allergivirksomhed ALK.

Næsten en million danskere ramt

Han fortæller, at de første solrige forårsdage ofte falder sammen med, at træpollensæsonen er gået i gang, hvilket er til stor gene for mange af de op imod en million danskere, der anslås at lide af pollenallergi.

"Behandlingsmulighederne spænder fra symptomdæmpende håndkøbsmedicin til mere langsigtede behandlinger som allergivaccination, der øger kroppens tolerance mod det, man er allergisk overfor. De fleste oplever en vedvarende effekt af allergivaccinationen, også efter behandlingen er slut", siger Jørgen Nedergaard Larsen.

Det er svært helt at undgå pollen. Men du kan selv gøre meget for at forebygge allergi ved at forberede kroppen til havesæsonen, særligt ved at finde ud af, hvilke typer pollen du er allergisk overfor, og ikke mindst ved at tage den rigtige medicin.

Jørgen Nedergaard Larsen giver følgende gode råd, inden du går i haven:

  • Husk din medicin
  • Kontroller pollental på www.pollentjek.dk og planlæg efter dem
  • Vask dit hår og skift tøj, når du kommer ind efter at have været ude
  • Gå til lægen og få en udredning, hvis du ikke allerede har fået en
  • Slå din græsplæne, mens den er våd af dug eller lad andre gøre det, hvis du lider af græspollenallergi

Hvis du bestemmer dig for at søge lægehjælp, så kan du enten kontakte egen læge eller en øre-næse-halslæge.

Læs mere om pollenallergi og allergivaccination på www.alk.dk.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere kontakt:
Seniorforsker hos ALK, Jørgen Nedergaard Larsen, 41608134 eller pressechef i ALK Jeppe Ilkjær, 30502014

Billeder

Det er svært helt at undgå pollen. Men med allergivaccination kan man øge kroppens tolerance mod det, man er allergisk overfor. (Foto: www.alk.dk)
Det er svært helt at undgå pollen. Men med allergivaccination kan man øge kroppens tolerance mod det, man er allergisk overfor. (Foto: www.alk.dk)
Download

Information om ALK

ALK
ALK
Bøge Alle 6-8, Bygn. 5,
2970 Hørsholm

3816 7070http://www.alk-abello.com/

Om pollenallergi

Pollenallergi tilhører luftvejsallergierne, der er de hyppigste allergier i Danmark. Luftvejsallergier forårsages af allergener i luften og omgivelserne som for eksempel pollen, dyrehår, skimmelsvamp og husstøvmider. En allergi opstår, når kroppen overreagerer på et stof, som er harmløst for de fleste, men som udløser en række symptomer hos folk med allergi. Luftvejsallergi anses for at være blandt de største risikofaktorer i udviklingen af astma. I Danmark anslås op mod en million mennesker at lide af pollenallergi.

Om ALK

ALK er en global, specialiseret medicinalvirksomhed med fokus på allergi og allergisk astma. Den markedsfører allergi-immunterapi og andre produkter og ydelser til mennesker med allergi og allergilæger. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm, beskæftiger omkring 2.300 mennesker over hele verden og er noteret på Nasdaq Copenhagen. Find mere information på www.alk.net.

Følg pressemeddelelser fra ALK

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ALK

Eksamensperioden er ekstra hård for de pollenramte14.6.2018 12:10:55 CESTPressemeddelelse

Studerende med pollenallergi har det svært i øjeblikket. Ikke alene skal de som deres medstuderende gå til et utal af eksaminer. De skal også kæmpe med øjne, der klør og en næse, der løber, og det påvirker manges præstationer negativt. Behandlingen af allergi har dog de seneste år budt på fremskridt og de hårdest ramte studerende kan i dag bl.a. blive vaccineret med tabletbehandling for græsallergi, når den symptomatiske behandling ikke har tilstrækkelig effekt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum