Kvinfo

Kampdag og festdag 8. marts

Del

For tredje år i træk fylder KVINFO Store Vega med et brag af en fest i anledning af Kvindernes Internationale Kampdag 8. marts. Det sørger blandt andre Ditte Hansen og Louise Mieritz for, hvis ud- og indspark fra deres hitserie på DR, vi langt fra har fået nok af. Derudover er både Årets Håb og selveste Magteliten også på scenen.

Ditte Hansen og Louise Mieritz er på til KVINFOs 8. marts.
Ditte Hansen og Louise Mieritz er på til KVINFOs 8. marts.

Det er en række markante musikere, kunstnere og debattører, som samles i Vega 8. marts, med det til fælles, at de udfordrer både os og sig selv og bryder med vanetænkning og begrænsninger.

I det danske musiklandskab er der stadig alt for langt mellem kvindelige solister og musikere, men der er håb og KATINKA har papir på det. I sidste weekend kårede de danske musikkritikere hende som Årets Håb ved uddelingen af Steppeulven 2017. I Vega kommer hun og hendes band og tager os med ind i deres drømmende elektropopunivers.

Derudover kan publikum glæde sig til en feministisk opsang fra Ditte Hansen & Louise Mieritz. Deres hitserie ’Ditte & Louise’ har spiddet det moderne kvindeliv, forholdet til seksualitet og omverdenens subtile men snærende stramme normer, og det er helt fortjent, at serien er nomineret til hele 5 Robert-priser.

Til at tale om magt har vi naturligvis inviteret to mænd – men hvilke to! Christoph Ellersgaard og Anton Grau Larsen har trukket fulde huse til deres arrangementer om Danmarks magtelite – hvornår er det lige sket sidst på baggrund af to ph.d-er? I anledning af kampdagen kaster de et skarpt blik på magt og køn.

Det er på en anden boldbane også Sherin Khankans ærinde. Både som debattør, som medinitiativtager til Exitcirklen, et netværk for kvinder udsat for psykisk vold og social kontrol, og ikke mindst som kvindelig imam og hovedkraften bag Danmarks første kvindemoske, Mariam-moskéen, har hun udfordret både religiøse mørkemænd og nationalistiske ditto.

Mendoza er en anden ener i dansk musik. Hun formår at kombinere fængende dansebeats med kradse tekster om at elske en, der elsker stoffer mere og om seksuelle overgreb. Hun er midt i et regulært internationalt gennembrud, efter hun skrev kontrakt med britiske Atlantic Records, og hendes sange er blevet remixet af et par store udenlandske navne.

Og så har vi for andet år i træk været nødt til at invitere Kvinden Uden Ære og Moral, Karina Willumsen. Hun har lagt først hele det feministiske miljø og siden en god del af resten af Danmark ned med sine satiriske kærlighedssange til Joachim B. Olsen og Ole Birk Olesen. Karina Willumsen havde én mission i 2016 og det var at blive kanoniseret. En mission der må siges at være lykkedes! Hendes nytårsforsæt for 2017 er intet mindre end at vælte Trump, og Karina Willumsen melder, at hun er optimistisk på projektets vegne! I mellemtiden har hun sat satiregryden over med nye skarpe afkog og er klar til at spidde både venner og knapt så gode venner.

Aftenens vært er knivskarpe Sandie Westh. Udover at vende plader i DRs P7 Mix, styrer hun Twitter med stor humor og masser af selvironi. Senest har Sandie Westh også engageret sig personligt og modigt i debatten om mediernes måde at omtale partnerdrab. Med det resultat, at DR rent faktisk har ændret sin praksis.

Efterfesten holdes som sædvanlig i Idealbar, hvor Lucia Odoom er DJ. 

Og listen slutter ikke her. Der kommer løbende flere navne til, så hold øje med KVINFOs facebookside. Programmet er blandt andet finansieret af bidrag fra DJØF, Dansk Magisterforening og oplysningsmidler fra Det Arabiske Initiativ.

Billetsalget er i gang, og det kan godt betale sig at være hurtig. Sidste år gik mange forgæves.

Nøgleord

Kontakter

For mere info og presseakreditering:

Niels Bak Henriksen
Presse- og kommunikationsansvarlig

mail: niels.bak.henriksen@kvinfo.dk
tel: 50 76 33 82

Billeder

Ditte Hansen og Louise Mieritz er på til KVINFOs 8. marts.
Ditte Hansen og Louise Mieritz er på til KVINFOs 8. marts.
Download
Ditte og Louise, KATINKA, Sherin Khankan og flere andre er på plakaten til KVINFOs 8. marts.
Ditte og Louise, KATINKA, Sherin Khankan og flere andre er på plakaten til KVINFOs 8. marts.
Download
KATINKA har netop fået steppeulven 2017 som Årets Håb.
KATINKA har netop fået steppeulven 2017 som Årets Håb.
Download
Mendoza kommer og sørger for festen 8. marts.
Mendoza kommer og sørger for festen 8. marts.
Download
Musiker og satiriker Karina Willumsen. Foto Niels Gether
Musiker og satiriker Karina Willumsen. Foto Niels Gether
Download
Anton Grau Larsen og Christoph Ellersgaard står bag kortlægningen af Danmarks Magtelite. Foto Thomas Sjørup
Anton Grau Larsen og Christoph Ellersgaard står bag kortlægningen af Danmarks Magtelite. Foto Thomas Sjørup
Download

Links

Information om Kvinfo

Kvinfo
Kvinfo
Christians Brygge 3
1219 København K

33 13 50 88http://kvinfo.dk/

KVINFO er Danmarks videnscenter for køn, ligestilling og mangfoldighed.

Pressebillederne må kun anvendes i forbindelse med omtale af KVINFOs 8. marts.

Følg pressemeddelelser fra Kvinfo

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Kvinfo

Kvindelige folketingspolitikere: Vi udsættes for digital chikane8.3.2018 06:00pressemeddelelse

Grove skældsord, nedgørende kommentarer om udseende, vægt og køn og regulære trusler om drab og voldtægt. Kvindelige folketingspolitikere på tværs af partierne beretter om tilsvininger og trusler på de sociale medier i en interviewundersøgelse, som Amnesty International og KVINFO har lavet. De to organisationer bruger 8. marts til at sætte digital chikane på dagsordenen for at sikre, at kvinders sikkerhed på internettet styrkes.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum