Haderslev Kommune

Kampagne skal sænke farten

Del

I de kommende uger vil bilisterne møde store skilte langs vejen, der opfordrer til at lette foden lidt fra speederen. Bag kampagnen står Haderslev Kommune, der sammen med Rådet for Sikker Trafik sætter fokus på fartulykker i trafikken.

’Sænk farten – før det er for sent’, står der på skiltene. Og det er præcis dét mange borgere siger, når de kontakter Politiet eller Haderslev Kommune, fordi de er bekymrede for, at der skal ske noget alvorligt på grund af bilisters høje hastigheder.

Og selv om, der er sket store forbedringer for trafiksikkerheden og færre bliver dræbt, så sker der stadig ulykker på grund af høj hastighed – eller ulykker, hvor høj hastighed har været medvirkende til, at et uheld blev til en ulykke.

- Kan vi få flere til at sænke hastigheden og overholde de gældende hastighedsgrænser, vil antallet af ulykker falde, siger Sonja Svendsen, formand for Trafiksikkerhedsgruppen i Haderslev Kommune.

At farten har betydning for alvorligheden af et ulykke, viser statistikken. I løbet af de seneste 6 år, er der i Haderslev Kommune dræbt syv personer på landevejene i det åbne land, mens tre er dræbt i byen.

Rent faktisk sker der stort set samme antal uheld i byområder som på landevejsstrækningerne, men alligevel kommer der flere til skade på landevejene end i byerne.

- Kampagnen er en landsdækkende kampagne og skal minde alle om, at man bør holde øje med og respektere fartgrænserne. I Haderslev Kommune er skiltene sat op på udvalgte strækninger. De er sat op, hvor der over årene er sket uheld, og hvor vore hastighedsmålinger viser, at 15 % af bilisterne kører over 95 km/t, hvilket er langt over hastighedsgrænsen, siger Sonja Svendsen og fortsætter:

- Via skilte langs veje, information på Facebook, kampagnespot i lokalradioen og i biografen, satser vi på at nå langt ud med kampagnens budskab.

Trafiksikkerhed er et fælles ansvar, men starter med hver enkelt trafikant. Så opfordringen fra Trafiksikkerhedsgruppen er helt klar: Sænk nu farten på vejene i Haderslev Kommune, og vær med til at højne trafiksikkerheden for dig selv og dine medtrafikanter.

Syd- og Sønderjyllands Politi bakker op om kampagnen med en fartkontrol den 18. til 23. april

På Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside kan du beregne din fartbøde eller teste, om du kan nå at standse i en kritisk situation, hvis du kører for stærkt. Tjek det på: www.sikkertrafik.dk/sænkfarten

Kontakter

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Haderslev Kommune tager et skridt for sundheden17.4.2018 08:43pressemeddelelse

Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune tager et ekstra skridt for sundheden i kommunen og indbyder borgere og arbejdspladser til at deltage gratis i Dansk Firmaidrætsforbunds landsdækkende kampagne Tæl Skridt. Kommunen ønsker at sætte fokus på sundhed, og med skridttællerdysten har de et kneb, der kan motivere flere borgere – også dem, som ikke er i gang med andre af kommunens motionstilbud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum