Søfartsstyrelsen

Kampagne rettet mod fiskeskibe skal øge sikkerheden

Del

Søfartsstyrelsen stiller skarpt på sikkerheden både ved landgangsforhold på fiskeskibe samt på regelgrundlaget for små fiskefartøjer under dimensionstal 20.

Når Søfartsstyrelsen er i kontakt med fiskeskippere, fx ved syn, messer eller anden kontakt, så vil fiskeskipperne den kommende tid modtage foldere med gode råd vedrørende landgangsforhold og regelgrundlaget for små fiskefartøjer under dimensionstal 20.

”Sikkerheden er altid et opmærksomhedspunkt for os. Denne gang stiller vi skarpt på landgangsforholdene på fiskeskibene, da det ofte kan være lidt af en udfordring”, siger kontorchef Lars G. Nielsen.

Hvert år kommer der nye fiskere til, og for at sikre at fiskeskipperne er opdaterede, har Søfartsstyrelsen samlet regelgrundlaget for fiskefartøjer under dimensionstal 20 i en folder.

Begge foldere vil være at finde på styrelsens regionskontorer rundt om i landet og på Søfartsstyrelsens hjemmeside - www.soefartsstyrelsen.dk

Gode råd for landgangsforhold

Hold altid opsyn med hinanden, og hav klare regler for rygning, alkohol og rusmidler. Herudover er der en række gode råd ved landgangsforhold.

Om bord på skibet:

 • Tilstrækkelig belysning
 • Ryddelighed
 • Håndfang, håndtag
 • Skridsikre trin
 • Ordentlig fortøjning
 • Øget risiko for fald
 • Højdeforskel

Ved kaj- og havnefaciliteter

 • Belysning på kaj og skib
 • Afstand mellem skib og kaj
 • Vind, vejr og årstid
 • Kajens beskaffenhed

Fiskefartøjer under dimensionstal 20

Søfartsstyrelsen syner små fiskefartøjer ved første godkendelse. Der er vigtige regler og krav, som du og din besætning skal kende til.

Søfartsstyrelsen har lavet en folder, så små fiskefartøjer med et dimensionstal på under 20 nemt kan tjekke regelgrundlaget.

Reglerne og krav dækker bl.a. at der er krav om uddannelse, certifikater, sundhedsbeviser samt regler for fartøjet om bl.a. hvordan fartøjet skal bygges, hvor havnekendingsnummeret skal males og lyssignaler skal placeres.

Der er flere krav – du kan læse dem alle i folderen ’Regeloverblik over fiskefartøjer under dimensionstal 20’.

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Søfartsstyrelsen

Søfartsstyrelsen
Søfartsstyrelsen
Caspar Brands Plads 9
4220 Korsør

72 19 60 00https://www.soefartsstyrelsen.dk/

Søfartsstyrelsen arbejder vi for at skabe sikkerhed til søs og vækst i de maritime erhverv i Danmark. For os går sikkerhed og vækst hånd i hånd, fordi væksten i Det Blå Danmark skal bygge på kvalitetsskibsfart.

Følg pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Søfartsstyrelsen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum