Beskæftigelsesministeriet

Kampagne gav 454 forslag til mere enkle arbejdsmiljøregler

Del

Forslag fra borgere, virksomheder og organisationer skal hjælpe med at gøre regler på arbejdsmiljøområdet bedre og mere enkle.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har nu modtaget 454 forslag til mere enkle arbejdsmiljøregler i forbindelse med kampagnen ”Bedre regler”.

Siden begyndelsen af april har borgere, virksomheder og organisationer haft mulighed for at foreslå, hvordan lovgivningen bedre kan sikre et sundt og sikkert arbejdsmiljø end i dag. Nu vil Beskæftigelsesministeriet gennemgå mange forslag og sende de relevante videre til det ekspertudvalg, regeringen nedsatte sidste år for at kulegrave lovgivningen på området.

Beskæftigelsesministere Troels Lund Poulsen siger:

- Jeg er glad for, at borgere og virksomheder har budt ind med så mange forskellige forslag. Det har høj prioritet for regeringen, at det er sikkert og sundt at gå på arbejde, og vores lovgivning skal naturligvis gøre det lettere og ikke sværere at sikre. Derfor har vi nedsat et ekspertudvalg, og nu får vi altså også en masse input fra borgere og virksomheder. Det ser jeg frem til at se nærmere på, så vi får så enkle og effektive regler som muligt.

Flere undersøgelser peger på, at arbejdsmiljøreglernes kompleksitet udgør en udfordring for virksomhederne. En undersøgelse fra Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur viser fx, at ca. hver femte danske virksomhed mener, at kompleks lovgivning gør området vanskeligt.

Bedre og enklere regler er også et fokuspunkt internt i Beskæftigelsesministeriet. Arbejdstilsynet har således igangsat et arbejde med at rydde op i de interne instrukser og procedurer, som gælder for Arbejdstilsynets medarbejdere. Målet er, at knap hver 3. interne instruks skal skæres væk, så de tilsynsførende kan bruge kræfterne bedst muligt på at fremme et godt arbejdsmiljø på virksomhederne.

Kontakt Beskæftigelsesministeriets pressevagt: 5123 2830

Information om Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministeriet
Beskæftigelsesministeriet
Ved Stranden 8
1061 København K

7220 5000http://bm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Beskæftigelsesministeriet

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for marts 20193.5.2019 10:12:40 CESTPressemeddelelse

Ledigheden i marts steg med 500 personer. Det svarer til en ledighed på 103.900 fuldtidspersoner. Dermed er ledighedsprocenten uændret 3,7 procent. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: - Ledigheden er fortsat på et lavt niveau og har trods lille stigning været faldende i en lang periode. Siden juni 2015 er der kommet 21.100 færre fuldtidsledige. - Selv om vi fortsat har lav ledighed og høj beskæftigelse, skal vi ikke bare læne os tilbage og tro, at den hellige grav er vel forvaret. Tværtimod skal vi bruge de gode tider til at få alle med. Derfor er jeg meget glad for, at Folketinget netop har vedtaget at rydde ud i de mange stive regler og proceskrav på beskæftigelsesområdet til gavn for ledige og samfundet. - Samtidig har vi tidligere på ugen igen offentliggjort en ny rangliste over kommunernes indsats, så alle kan se, hvor gode de hver især er til at få folk væk fra offentlig forsørgelse. Jeg vil gerne opfordre ko

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum