Danmarks Idrætsforbund

Kammeradvokaten skal stå for uvildig undersøgelse i ”svømmesag”

Del

DIF og Team Danmark vil til bunds i sagerne om elitesvømmeres mistrivsel og har nu udvalgt Kammeradvokaten / Advokatfirmaet Poul Schmith til at foretage en uvildig undersøgelse.

På baggrund af forårets beretninger om mistrivsel blandt landsholdssvømmere har DIF (Danmarks Idrætsforbund) og Team Danmark sat hårdt ind på at få belyst forholdene. Det sker gennem en uvildig undersøgelse.

Det er nu besluttet, at det bliver Kammeradvokaten, der får opgaven med at stå for undersøgelsen.

DIF og Team Danmark besluttede i maj måned i samråd med Kulturministeriet at sætte arbejdet med et kommissorium for undersøgelsen i gang. Dén del er nu afsluttet, og med valget af Kammeradvokaten går undersøgelsen nu ind i næste fase.

”Vi ser med meget stor alvor på de sager, der har været fremme i pressen i løbet af foråret, og vi ønsker at få undersøgt forholdene til bunds af hensyn til alle de involverede. Med valget af Kammeradvokaten bliver undersøgelsen formelt sat i gang. Vi giver nu undersøgerne arbejdsro og afventer undersøgelsens konklusioner,” lyder det i en fælles udtalelse fra DIF og Team Danmark.

Den uvildige undersøgelse ventes afsluttet ved udgangen af november.

Kommissoriet bag undersøgelsen kan ses her.

Kontakter

Team Danmark: Mads Sejerøe, kommunikationskonsulent, tlf. 28115632, msjo@teamdanmark.dk

Danmarks Idrætsforbund, Britt Spangsberg, kommunikations- og analysechef, tlf. 21536144, bsb@dif.dk

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 26 26http://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum