Næstved Kommune

Kalder alle frivillige fællesskaber

Del

Fællesskabsstafetten var en succes i 2021, og den skal selvfølgelig gentages i 2022. Fællesskabsstafetten holdes den 25. til 30. september i Næstved Kommune, og alle frivillige fællesskaber er inviteret til at deltage. Der er opstartsmøde den 4. maj.

Stafet skifter hænder mellem Iron Eagles og Næsby Bylaug
Stafet skifter hænder mellem Iron Eagles og Næsby Bylaug

Stafetten vil rejse gennem land og by, fra fællesskab til fællesskab, fra hånd til hånd. I 2021 var der 43 stafettransporter, og den blev bl.a. cyklet, danset, sejlet og redet gennem kommunen. Undervejs på ruten er der stop med en masse inspirerende og sjove aktiviteter, som alle borgere i Næstved Kommune er inviteret til at deltage i. Sidste år var der 39 aktiviteter fx kreative caféer, koncerter, bmx-løb, musik- og dansearrangementer og meget mere. Alle typer af frivillige fællesskaber er inviteret til at åbne op for deres aktivitet, herunder idræts-, kulturelle og sociale foreninger, lokalråd og bylaug, løst organiserede fællesskaber og kommunale institutioner.

Fællesskabsstafetten skal vise alle de stærke og spændende frivillige fællesskaber vi har i Næstved Kommune frem og invitere nye medlemmer ind i fællesskabet. Desuden skaber fællesskabsstafetten møder på tværs af frivillige fællesskaber og giver anledning til en god oplevelse i det enkelte fællesskab.

I 2021 deltog 84 frivillige fællesskaber i Næstved Kommune.

- De fleste frivillige fællesskaber, der deltog sidste år, syntes at det var en god oplevelse at være med, fortæller Pernille Agerbæk, leder af Frivilligcenter Næstved. Hun fortsætter: De oplevede især, at det var mødet på tværs af fællesskaber og den opmærksomhed deres eget frivillige fællesskab fik, der gjorde det værd at deltage.

Kom til informationsmøde

Hvis jeres frivillige fællesskab har brug for et boost, og I ønsker at støtte op om et godt initiativ, så er det nu muligt at tilmelde sig Fællesskabsstafettens informationsmøde onsdag den 4. maj kl. 17.00-19.30 i Birkebjergparken 1, 3. sal i Næstved.Jeres frivillige fællesskab vil få svar på, hvad det kræver at være med, og I vil få mulighed for at sætte præg på planlægningen af Fællesskabsstafetten.

Tilmelding senest mandag den 2. maj på tlf. 5577 6243 eller adm@frivilligcenter-naestved.dk.Oplys dit navn, din mail og navnet på det frivillige fællesskab, du repræsenterer. 

Du kan også blive frivillig tovholder

Der er brug for lokale tovholdere, som har lyst til at få de lokale fællesskaber med på stafetidéen og koordinere stafettens afholdelse i lokalområderne. Så vil du gøre noget godt for dit lokalområde, så tilmeld dig informationsmødet og kom og hør mere.

- Jeg har fundet ud af, hvor mange frivillige fællesskaber og foreninger der egentlig er, og hvor bredt vi favner rundt og hvordan man kan få glæde af hinanden, fortæller Jette T. Nielsen, frivillig tovholder i 2021.

Initiativtagerne til Fællesskabsstafetten er Næstved Frivilligråd, Næstved Kommune og Frivilligcenter Næstved. Fællesskabsstafetten er en kobling mellem partnerskabet ”ABC for mental sundhed” og Frivillig Fredag, som hvert år holdes af Næstved Frivilligrådet, Frivilligcenter Næstved og Næstved Kommune.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mie Majgaard fra Næstved Sundhedscenter, tlf.: 5124 0886, mail: mimaj@naestved.dk eller Betina Rasmussen fra Frivilligcenter Næstved, tlf.: 2926 0038, mail: btr@frivilligcenter-naestved.dk

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Stafet skifter hænder mellem Iron Eagles og Næsby Bylaug
Stafet skifter hænder mellem Iron Eagles og Næsby Bylaug
Download
Kickin heel linedancers afleverer stafet til Frivilligcenter Næstved
Kickin heel linedancers afleverer stafet til Frivilligcenter Næstved
Download
Arbejdsgruppen er i gang med planlægning af frivillighedsstafetten 2022
Arbejdsgruppen er i gang med planlægning af frivillighedsstafetten 2022
Download

Information om Næstved Kommune

Næstved Kommune
Næstved Kommune
Rådmandshaven 20
4700 Næstved

https://www.naestved.dk/

Følg pressemeddelelser fra Næstved Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Næstved Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum