Gjensidige Forsikring

Kæmpe stigning: Så mange flere sparer på strømmen

Del

Ni ud af ti danskere forsøger aktivt at spare på el-forbruget, hvilket næsten er en fordobling i forhold til sidste år. Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige.

De seneste måneder har ikke været sjove for de danske husholdninger, og med udsigt til at vinteren kan give endnu højere priser på energi, er der mange, der vælger at gøre noget for at spare på strømmen.

I en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige, svarer ni ud af ti danskere, at de forsøger at spare på strømmen. Det er en stigning på 96 % i forhold til lignende undersøgelse i 2021.

Og det er de simple men effektive spareråd, danskerne har taget til sig. 74 % er opmærksomme på at slukke lyset, når de ikke bruger det, 51 % kører kun vaske- og opvaskemaskine, når de er helt fyldt op, og 35 % slukker helt for strømmen i stedet for at lade elektronik blive i standby-tilstand. Kun 10 % af den danske befolkning gør ikke noget, for at spare på strømmen. I december 2021 var dette tal hele 46 %.

”2021 var et rekordår for høje energipriser, og det var nok de færreste der havde forventet, at 2022 ville byde på endnu højere priser. Små tiltag kan gøre en stor forskel, når vi i samlet flok går ind til en vinter, der kan byde på mangel på strøm, så det er positivt at se, at danskerne virkelig har taget de gode spareråd til sig,” siger Henrik Sagild, direktør for Skade i Gjensidige.

Og de gode sparevaner hjælper ikke kun akut på udgifterne, men kan også være med til at give et grønnere Danmark fremadrettet.

”Jeg håber, at det kan være begyndelsen på, at vi som danskere udvikler nogle nye, gode vaner, hvor vi bliver endnu bedre til at spare på strømmen. For selv om vi lige nu er drevet af især de høje priser, så er der ingen tvivl om, at klimaet har brug for, at vi bliver endnu mere fornuftige med vores strømforbrug,” siger Henrik Sagild.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er foretaget blandt 1032 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år af Kantar Gallup for Gjensidige i august og september 2022.

Forsøger du at spare på dit elforbrug i det daglige?

Ja, bruger de energibesparende funktioner på opvaskemaskine, vaskemaskine mv.

34%

Ja, slukker for strømmen i stedet for at benytte stand-by

35%

Ja, kører kun vaske- og opvaskemaskine, når de er helt fyldt

51%

Ja, bruger tørretumbler sjældnere

30%

Ja, har udskiftet gamle hårde-hvidevarer med nye, mere energibesparende modeller

12%

Ja, bruger kun ovn og komfur, når jeg kan lave store eller flere retter på én gang

12%

Ja, er opmærksom på, at vi ikke lader lyset brænde

74%

Ja, gør andet

17%

Nej

10%

Ved ikke

1%

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Gjensidige Forsikring

Gjensidige Forsikring
Gjensidige Forsikring
A.C. Meyers Vænge 9
2450 København SV

70 10 90 09https://www.gjensidige.dk/

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, som er noteret på Oslo Børs. Vi har ca. 3.800 medarbejdere og tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 30 mia. NOK i 2021, mens forvaltningskapitalen udgjorde 130 mia. NOK. 

Følg pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Gjensidige Forsikring

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum