Kæmpe skulpturfestival i Agger i Thy med besøg af Verdensballetten.

Del

International Skulpturfestival i Agger i Thy med 350 værker fra hele verden åbnes med Verdensballettens anmelderroste forestilling på stranden ved høfde 90!

På lørdag siger tidligere minister Ole Stavad de vigtige ord, og erklærer International Skulpturfestival i Agger åben ved ferniseringen af festivalen. Ferniseringen er åben for alle og finder sted 4. august kl. 14:00 i ”Æ Flyewhus”, Aalumvej 27, Agger, 7770 Vestervig.

Festivalen er en international skulpturbiennale, hvor forskellighederne hyldes med kunstnere fra 25 forskellige lande og alle verdensdele repræsenteret. Hertil kommer værker fra godt 50 spændende danske kunstnere, hvilket bringer antallet af værker op i nærheden af 350.

Skulpturfestival

Formålet er gennem dette projekt at synliggøre mulighederne for at præsentere skulpturkunst af høj kvalitet i anderledes udfordrende rammer direkte på kanten af Nordsøen. Værkerne bliver ikke kun placeret ude på både høfde 89 og 90, men også på den brede strand og op gennem hele den langstrakte by, ved havnen, samt indendørs i 4 meget forskelligartede lokaliteter.

De mange frivillige hjælpere er i gang med at gøre en kæmpe indsats for at sikre, at publikum fra 4. til 31. august får mulighed for at se de omkring 350 meget forskellige værker i og omkring Agger. De 4 indendørs lokaliteter "Æ Flyewhal", Agger Beboerhus, Agger Tange Feriecenter og Aggers gamle Redningshus er åbne fra 10-17 hver dag, mens resten af værkerne på festivalen kan ses døgnet rundt, da de står placeret rundt i byen og ved havet.

Umiddelbart efter åbning af International Skulpturfestival lørdag den 4. august får festivalen besøg af Verdensballetten, der opfører deres anmelderroste forestilling på stranden ved høfde 90 i Agger. De første 1200 billetter blev hurtigt solgt, så vi har netop åbnet salget af 200 ekstra billetter for at imødegå den store efterspørgsel.

Blæsten, himlen og Vesterhavets energiske skumsprøjt bliver forestillingens unikke bagtæppe denne sensommerdag, mens balletdansere fra nogle af verdens dygtigste kompagnier akkompagneres på scenen af klassiske musikere og dansk operasang. Forestillingen indeholder både kendte klassiske som nyere moderne stykker og vil blive ledt af Verdensballettens velkendte konferencier og tenor Jens-Christian Wandt.

Der kan læses meget mere om International Skulpturfestival og Verdensballetten på vores Facebook-side: www.facebook.com/hoefde90/

Nøgleord

Kontakter

Formand for foreningen Høfde 90 Hans Erik Nørgaard - 2371 9709
Kurator Kirsten Barlit - 4046 7656

Billeder

Vedhæftede filer

Information om Foreningen Høfde 90

Foreningen Høfde 90
Porsevej 4, Agger
7770 Vestervig

Foreningen Høfde 90 

er dannet af lokale ildsjæle med det formål at afvikle International Skulpturfestival i Agger. Visionært står flere kulturelle begivenheder på ønskesedlen i foreningen. 

Samarbejdspartnere og støtter er blandt andre Thisted Kommune og Region Nordjylland. 

I 2015 havde vi den første store udstilling i Agger. Med et besøgstal på mellem 20.000 og 30.000 mennesker blev det så stor en succes, at man aldrig før havde set så mange mennesker i denne lille kystby, så det var et ønske fra mange, at successen blev gentaget.

Følg pressemeddelelser fra Foreningen Høfde 90

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.