ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Kæmpe sejlsportsevent engagerer mere end 1.000 skoleelever i København

Del

Når den prestigefyldte sejlsportsliga, SailGP, i denne uge besøger København for første gang, kommer der ikke kun til at være fokus på, hvem der vinder på vandet i weekenden. Blandt andre initiativer vil programmet INSPIRE Learning i løbet af ugen engagere mere end 1.000 københavnske skoleelever.

Op til ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix d. 19.-20. august sætter ligaen fokus på at dyrke ungdomstalentet, inden for både naturfaglig viden og sejlads. Til lands på Den Internationale Skole i Københavns Nordhavn og til vands på Peblingesøen - altsammen d. 15.-19. august.

INSPIRE Learning Lab på Nordhavnen vil i løbet af dagene give eleverne adgang til oplevelsesbaserede workshops for at lære mere om solceller, sejldesign, havbiologi og hydrodynamik - alt sammen tæt knyttet til FN's verdensmål nr. 7; ”Bæredygtig energi", nr. 13; "Klimaindsats" og nr. 14; "Livet i havet."

Som et nyt ben i INSPIREs talentudviklingsprogram giver forløbet skoleklasser fra København og omegn samt lokale sejlklubber mulighed for at prøve kræfter med sejlads på Peblingesøen i København, hvor SailGP i samarbejde med lokale sejlklubber stiller trænere, RS Zest joller og den populære wing surf til rådighed.

Ved hvert eneste SailGP-event - fra San Francisco til Singapore - finder INSPIRE-programmet sted. Men det var i Århus, da SailGP sidste år besøgte Danmark for første gang, at flest elever nogensinde var involveret. Her var 800 elever med, og i København bliver det med cirka 1.100 elever endnu mere omfattende. Og ifølge Tim Krat, som er ansvarlig for SailGP INSPIRE i Danmark, er det ikke en tilfældighed. 

“Sidste år var den største succes i SailGP INSPIREs historie, og siden da har mange af de andre værtsbyer selvfølgelig kigget på, hvad der blev gjort rigtigt. Det handler meget om, at vi i Danmark har et skolesystem, som er propfyldt med engagerede, nysgerrige og progressive elever og lærere og ledere. Det er en stor fornøjelse at være en del af, og jeg glæder mig meget til en lærerig uge, hvor vi igen stolt kan vise Danmark frem,” siger Tim Krat. 

Alle de ni landshold i SailGP og deres sejlere er ligeledes engageret i INSPIRE Learning-programmet. Danske CP Lübeck er af de sejlere, som i sidste uge var ude og få en smagsprøve på diverse workshops i Nordhavn. 

“Det er vildt fedt at se, at den næste generation er så engageret - ikke kun i sejlads, men også i videnskaben og i bæredygtighed. Som danske sejlere er bæredygtighed en del af vores DNA, og det er godt at se, hvordan SailGP INSPIRE-programmet er med til at uddanne børn og unge verden over. Særligt her i Danmark, hvor vi i den her uge har glæden af det mest omfattende Inspire-program i SailGPs historie. Vores håb på det danske SailGP-hold er, at vi kan inspirere dem endnu mere ved hjælp af stærk præstation på vandet i weekenden,” siger CP Lübeck.

Programmet har til formål at begejstre eleverne for natur, hav, videnskab og sejlads - og skaber et udgangspunkt for nye undervisningsemner relateret til faglige mål. Hver dag vil der være fire workshops, der dækker vand, vind, sol og jord. De fire workshops gennemføres både om morgenen og om eftermiddagen. Alle SailGPs INSPIRE-kurser er STEM-baserede (Science, Technology, Engineering & Math) moduler, der fokuserer på videnskab, teknologi og havet.

Hertil har INSPIRE to andre grene, som også skal være med til at inspirere ungdomstalentet inden for sejlsport til en karriere inden for sporten. INSPIRE Career giver 17 unge sejlere over 18 år mulighed for at komme med bag kulisserne og få et unikt indblik i forberedelserne til et kæmpe sportsevent som ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen. Mens INSPIRE Racing arrangerer sejladser med WASZP og RS Feva både, og har indgået samarbejde med ti lokale sejlklubber med deres Adopt a Club program.

De 9 SailGP-hold er parret op sejlklubberne:

  • KDY (Den)
  • Sejlklubben Køge Bugt (GBR)
  • Hellerup Sejlklub (USA)
  • Sundby Sejlforening (FRA)
  • Brøndby Strand Sejlklub (ESP)
  • Skovshoved Sejlklub (AUS)
  • KØS (NZL)
  • Dragør Sejlklub (SUI)
  • Roskilde Sejlklub (DEN)
  • Nivå Sejlklub (CAN)

Hver af de ti sejlklubber vil i løbet af ugen arrangere arrangementer med de enkelte SailGP landshold, ligesom klubberne vil støtte de respektive hold, når de kæmper om podiepladserne under weekendens sejlads. Alle klubber har hver indstillet to sejlere, en pige og en dreng, til at sejle i RS Fevas i træningslejr og i ugen op til SailGP. Sidst har klubberne indstillet hver en kandidat, som vil følge hver af de ni hold på landjorden tæt under ugens aktiviteter. Det lokale engagement har haft stort betydning for de unge sejlere, som disse dage oplever det største event inden for deres sportsgren

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhage afvikles 19.-20. august - begge dage fra klokken 15:30 til klokken 17:00. Billetter forhandles her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen
ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | CopenhagenKøbenhavn er vært for den fjerde event i SailGPs tredje sæson. ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix i København markerer ligaens andet besøg i Danmark, og styrmand Nicolai Sehesteds mulighed for endnu en gang at sejle en Grand Prix sejr hjem i danske farvande. Holdet for sæson 3 blev offentliggjort i begyndelsen af maj og tæller flere olympiske medaljevindere. Sejladserne finder sted i Nordhavn, byens nye pulserende havnekvarter.

Om SailGP

SailGP er sejlsportens kongeliga, hvor ti landshold sejler mod hinanden i korte, intense kapsejladser med nogle af verdens mest ikoniske storbyer som kulisse. Det hele kulminerer i en stor sæsonfinale og en hovedpræmie på 1 million dollars. Den ekstremt hurtige og højteknologiske liga tæller sejlsportens bedste atleter, der i identiske, hydrofoilende F50-katamaraner opnår hastigheder tæt ved 100 km/t. SailGPs deltagere kæmper samtidig for en bedre fremtid og en verden drevet af naturen gennem en intern konkurrence hold mod hold, der har til formål at løfte bevågenheden om bæredygtighed inden for sportsverdenen. Læs mere på SailGP.com

 

Følg pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROCKWOOL Denmark Sail Grand Prix | Copenhagen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum