Ase

Kæmpe digitalt potentiale i de små virksomheder

Del

I dag åbner den internationale iværksætteruge, Global Entrepreneurship Week, med hundredevis af arrangementer over hele landet. Temaet er digitalisering og potentialet for bedre brug af digitalisering i de små virksomheder er enormt, viser en ny undersøgelse fra Ase.

Hele fire ud af ti virksomheder udnytter ikke de digitale muligheder. Og hver fjerde virksomhed har ikke engang en hjemmeside.

”Det bekræfter, at digitaliseringen er den største og vigtigste opgave i dansk erhvervsliv de næste mange år. Nu handler det om at gribe muligheden og udnytte det digitale potentiale. Fremtidens kunder færdes i højere grad på nettet frem for i gågaden. Og kontakten til dem via traditionelle printannoncer svinder og telefonbogen er død. Derfor skal de ganske enkelt med på den digitale vogn, hvis dansk erhvervsliv skal være konkurrencedygtigt,” siger adm. direktør Karsten Mølgaard Jensen, Ase, og tilføjer:

”Vi har en helt klar fornemmelse, at lysten ikke mangler. Det kan vi se på vores Succes Online kurser, som vi driver sammen med Google, der er rene tilløbsstykker samt den stigende brug af vores digitale værktøjskasse.”

Der er store økonomiske gevinster at hente for Danmark, hvis de små virksomheder kommer med på den digitale bølge. Virksomheder, der investerer i digitalisering, har højere vækst i produktiviteten end dem, som halter bagefter den digitale udvikling. Derfor peger Ase nu på, at den offentlige erhvervsfremmeindsats også må fokuseres i retning af digitalisering og henvende sig til de små virksomheder.

”Erhvervsfremmesystemet er oppe til revision nu. Det er alletiders chance for at få fokus rettet mod digitaliseringen. Her er der en vigtig pointe i, at digitalisering ikke kun er for nystartede virksomheder. Vi skal have de ældre virksomheder med. Her svarer mange, at de ikke digitaliserer, fordi de mangler tid. Det er en farlig tilgang, som vi må have brudt, og det kan erhvervsfremmesystemet bruges til at fremme,” siger Karsten Mølgaard Jensen.

Link til undersøgelse: 

https://www.ase.dk/media/448178/Kaempe-digitalt-potentiale-i-de-smaa-virksomheder.pdf

For yderligere oplysninger kontakt pressechef Troels Krog, Ase: 21359026

Links

Information om Ase

Ase
Ase
Frederikskaj 4
2450 København SV

+45 7013 7013http://www.ase.dk

Følg pressemeddelelser fra Ase

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Ase

Ase: A-kasserne kan løse en langt større opgave23.8.2018 12:13pressemeddelelse

Aftalen om en forenklet beskæftigelsesindsats er et skridt i den rigtige retning, fordi en række oplagte administrative uhensigtsmæssigheder fjernes, de ledige får større frihed og flere digitale løsninger introduceres. Men de lediges ønske om, at et større ansvar overgår til a-kasserne, risikerer reelt at ende i en blindgyde de næste fire år. Det vurderer Karsten Mølgaard Jensen, administrerende direktør i a-kassen Ase.

Mere digital erhvervsfremme til glæde for iværksættere6.4.2018 11:30pressemeddelelse

Iværksættere og små virksomheder vil få langt større glæde af erhvervsfremmesystemet, hvis det forenkles, digitaliseres og i højere grad privatiseres, som foreslået af Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme. Det vurderer Karsten Mølgaard Jensen, der er administrerende direktør for Ase, landets største a-kasse for små selvstændige erhvervsdrivende, og næstformand i Dansk Iværksætter Forening (DIF).

Den internationale iværksætteruge: Ny kamp for overlevelse – de store vil være sammen med de små13.11.2017 06:03pressemeddelelse

De store virksomheder bejler til de helt små iværksættere. I kampen for overlevelse er samarbejde mellem iværksættere og etablerede virksomheder blevet det nye sort i dansk erhvervsliv. Tendensen med at små og store virksomheder går sammen for at undgå at blive udkonkurreret er samtidig temaet i årets helt store iværksætteruge, der skydes i gang i dag.

Ase: Erhvervspakke går stort set forbi ni ud af ti virksomheder30.8.2017 10:48pressemeddelelse

A-kassen Ase med 65.000 medlemsvirksomheder glæder sig over regeringens ønske om at øge investeringerne i danske arbejdspladser og give flere virksomheder mulighed for at vokse sig til nye globale erhvervssucceser. Problemet med erhvervspakken er bare, at de færreste iværksættere og små virksomheder nogensinde vil få gavn af de foreslåede tiltag som aktiesparekonto, investorfradrag og bedre skattevilkår for investeringsforeninger, påpeger adm. direktør Karsten Mølgaard Jensen efter regeringen onsdag fremlagde erhvervspakken "Sammen om fremtidens virksomheder - erhvervs-og iværksætterudspil."

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum