Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 16. juli

Del

Udenrigsministeriet justerer hver 14. dag sine rejsevejledninger for lande uden for EU/Schengen og UK i overensstemmelse med en model, som blev indført den 2. juli. Et vigtigt element i modellen er EU’s liste over lande, der lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU.

På baggrund af listen vurderer Danmark – ligesom øvrige EU-lande – individuelt, om det vil være muligt at åbne for indrejse fra de enkelte lande.

Repræsentanter fra Statens Seruminstitut, Udenrigsministeriet, Sundhedsministeriet og Justitsministeriet har i dag foretaget en individuel gennemgang af listen. På denne baggrund er det vurderet, at der - i tillæg til landekredsen Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand - nu også kan åbnes for Tunesien, Uruguay og Georgien.

Både Uruguay og Georgien har dog indrejserestriktioner eller karantænekrav for danske rejsende. Det betyder, at rejsevejledningerne for de to lande forbliver orange (ikke-nødvendige rejser frarådes), mens rejsevejledningen for Tunesien ændres til gul (særlig opmærksomhed).

Rejsevejledningen er fortsat orange for de tredjelande, for hvilke indrejserestriktioner ophævedes 2. juli (Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand). Det skyldes, at landene fortsat har indrejserestriktioner/karantænekrav.

Såfremt et land, som Udenrigsministeriet alene fraråder rejser til på grund af indrejserestriktioner eller karantænekrav, løfter disse, vil rejsevejledningerne for landet blive lempet og ændret til gul.

Samtidig opdateres listen over åbne lande i EU/Schengen og UK på baggrund af denne uges tal fra Statens Serum Institut. Det medfører, at rejsevejledningerne og indrejserestriktioner for de svenske regioner, Halland, Kalmar og Värmland – i tillæg til Västerbotton, Kronoberg, Skåne og Blekinge, som allerede er åbne – lempes. Rejsevejledningen for de regioner ændres således til gul (særlig opmærksomhed).

De reviderede rejsevejledninger vil senere i dag fremgå af Udenrigsministeriet hjemmeside.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 30. juli 202030.7.2020 16:15:47 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge lempes rejsevejledningen for Portugal og Sverige til gul (ekstra forsigtighed). For Sverige betyder det, at hele landet nu får en gul rejsevejledning, og at der ikke længere anvendes en regional ordning for landet. Omvendt tilføjes Rumænien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, og Rumænien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. I Spanien har regionerne Aragón, Cataluña og Navarra nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i de regioner opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankom

Justerede rejsevejledninger pr. 23. juli 202023.7.2020 16:10:27 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Bulgarien til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Bulgarien, Luxembourg, Portugal og Sverige på grund af smittetallene. For Sverige lempes rejsevejledningen dog for yderligere fem svenske regioner Jämtlad Härjedalen, Sörmland, Uppsala, Örebro og Östergötland i tillæg til regionerne Blekinge, Halland, Kalmar, Kronoberg, Skåne, Värmland og Västerbotten. Rejsevejledningen for disse regioner er således gul (ekstra forsigtighed). I Spanien har regionen Aragón nu flere end 50 nye smittetilfælde pr. 100.000 indbyggere pr. uge. Personer, der rejser til Danmark efter ophold i regionen Aragón, opfordres derfor til at lade sig teste for COVID-19 ved ankomst til Danmark, men