Udenrigsministeriet

Justerede rejsevejledninger pr. 16. juli

Del

Udenrigsministeriet justerer hver 14. dag sine rejsevejledninger for lande uden for EU/Schengen og UK i overensstemmelse med en model, som blev indført den 2. juli. Et vigtigt element i modellen er EU’s liste over lande, der lever op til fastsatte COVID-19 kriterier for indrejse til EU.

På baggrund af listen vurderer Danmark – ligesom øvrige EU-lande – individuelt, om det vil være muligt at åbne for indrejse fra de enkelte lande.

Repræsentanter fra Statens Seruminstitut, Udenrigsministeriet, Sundhedsministeriet og Justitsministeriet har i dag foretaget en individuel gennemgang af listen. På denne baggrund er det vurderet, at der - i tillæg til landekredsen Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand - nu også kan åbnes for Tunesien, Uruguay og Georgien.

Både Uruguay og Georgien har dog indrejserestriktioner eller karantænekrav for danske rejsende. Det betyder, at rejsevejledningerne for de to lande forbliver orange (ikke-nødvendige rejser frarådes), mens rejsevejledningen for Tunesien ændres til gul (særlig opmærksomhed).

Rejsevejledningen er fortsat orange for de tredjelande, for hvilke indrejserestriktioner ophævedes 2. juli (Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand). Det skyldes, at landene fortsat har indrejserestriktioner/karantænekrav.

Såfremt et land, som Udenrigsministeriet alene fraråder rejser til på grund af indrejserestriktioner eller karantænekrav, løfter disse, vil rejsevejledningerne for landet blive lempet og ændret til gul.

Samtidig opdateres listen over åbne lande i EU/Schengen og UK på baggrund af denne uges tal fra Statens Serum Institut. Det medfører, at rejsevejledningerne og indrejserestriktioner for de svenske regioner, Halland, Kalmar og Värmland – i tillæg til Västerbotton, Kronoberg, Skåne og Blekinge, som allerede er åbne – lempes. Rejsevejledningen for de regioner ændres således til gul (særlig opmærksomhed).

De reviderede rejsevejledninger vil senere i dag fremgå af Udenrigsministeriet hjemmeside.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Nyt dansk medlem i FNs underkomite for forebyggelse af tortur22.10.2020 15:16:10 CESTPressemeddelelse

Danmark er i front på den internationale scene for bekæmpelse af tortur. Vi arbejder målrettet for at stoppe tortur globalt via mange kanaler. Et af målene er at have Danmark og danske eksperter stærkt repræsenteret i de forskellige internationale fora, der arbejder med torturbekæmpelse. Vi er derfor meget glade for at kunne føje Dr. Marie Brasholt til listen over kompetente danskere, der arbejder for en verden fri for tortur. Marie Brasholt er netop blevet valgt ind til FN’s Underkomité til Forebyggelse af Tortur (SPT).